Σελιδες

Tuesday, February 28, 2012

Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
 www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289             28/2ου/2012


Έχουν περάσει 10 ημέρες από την αποστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστο-λής από τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ με την οποία ο τελευταίος αναθαρ-ρημένος από την απόφαση του γνωστού «δικαστηρίου» της Χάγης ζητάει η Ελλάδα να άρει το βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά την προσεχή σύνοδο της συμ-μαχίας τον Μάιο στο Σικάγο.

Πέρα από την ουσία της η πράξη αυτή μαρτυρά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπα-δήμου θεωρείται πως θα είναι και το Μάιο και αργότερα στην εξουσία, γιατί διαφο-ρετικά δεν θα ήταν αφελής ο κ. Ιβάνοφ να εκτίθεται σε τέτοιες πρωτοβουλίες (κάτι παραπάνω γνωρίζει ο επικεφαλής του Αμερικανικού κράτους – προτεκτοράτου), πέρα επίσης από το γεγονός ότι γίνεται εμφανές πως η κυβέρνηση αυτή - παρά τις αντί-θετες διακηρύξεις της - είναι διατεθειμένη να προχωρήσει και σε έμμεσες αλλά νευρα-λγικές υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα (γιατί διαφορετικά θα υπήρχε αμέσως σαφέ-στατη απάντηση μέσω της Προεδρίας της Δημοκρατίας) ανακύπτει και ένα ακόμη μείζον θέμα δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας:
Στην επιστολή του ο κ. Ιβάνοφ – εκτός των άλλων - αναφέρει επί λέξει πως: η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα βοηθούσε την ΠΓΔΜ και όλες τις χώρες της περιοχής να συ-νεχίσουν στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων ! Η σαφήνεια και η ακρίβεια με την οποία είναι διατυπωμένο το σύνολο του κειμένου της επιστολής καθώς και ο ρόλος του κράτους  αποστολέα, ως τεχνητού κράτους προβοκάτορα και χωροφύλακα στην περιοχή, σε συνδυασμό με το ότι δεν υπήρξε ακόμη απάντηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας δημιουργούν εύλογα ερωτήματα: 

Τι υπονοεί ο κ. Ιβάνοφ; Και γιατί φθάνει να προσβάλλει τόσο βάναυσα τη χώρα μας έστω κι΄ αν απευθύνεται σε μια πολιτική ηγεσία εθνικά υποτελή έως του σημείου να πράξει και άλλες πέραν του Μνημονίου και της νέας Δανειακής Σύμβασης βαρύτατες και πιθανά μη αντιστρέψιμες μειοδοσίες σε βάρος της χώρας της; Τι γνωρίζει ο κ. Ιβά-νοφ και θέτει τον εαυτό του στις υπηρεσίες του διεφθαρμένου Ελληνικού πολιτικού κατεστημένου για τις «μεταρρυθμίσεις» που το τελευταίο επιχειρεί εναντίον της χώ-ρας και του λαού της; Και ποιος του έδωσε το θάρρος να προβεί σε κάτι τέτοιο; Ποιος ψάχνει συμμάχους εναντίον των κινητοποιήσεων του λαού ώστε να πάρει το θάρρος ο κ. Ιβάνοφ;
Δεν περιμένουμε φυσικά να υπάρξει σαφής απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρα-τίας. Δεν έχουμε αυταπάτες για το πολιτικό του έργο και δεν είχαμε από την πρώτη ημέρα της εκλογής του στην πρώτη θητεία του όταν με ανακοίνωσή μας επισημάναμε τη στάση του στις επαίσχυντες συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι από τη θέση του ως προέδρου της επιτροπής εξωτερικών της Βουλής. Ο κ. Παπούλιας δυστυχώς από το 1989 και την επιβολή της Νέας Τάξης πραγμάτων σε τέτοιες περιπτώσεις ξέρει να σιωπά…
Επαναφέρουμε όμως δύο μείζονα ζητήματα που είναι α) Η ανάγκη λαϊκού πατριωτι-κού Μετώπου και δημοκρατικής Εξέγερσης για το άμεσο ξήλωμα της επικίνδυνης κυ-βέρνησης και του καθεστώτος των πολιτικών ανδρεικέλων της Μέρκελ και των ΗΠΑ και β) Η επαγρύπνηση στα εθνικά θέματα διότι και σε αυτά το νεοταξικό πολιτι-κό καθεστώς της χώρας δεν θα χάσει την ευκαιρία. Ετοιμάζεται να χτυπήσει!   
                                                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

No comments:

Post a Comment