Σελιδες

Monday, February 13, 2012

Νίκησε η δημοκρατία, οι τραπεζίτες, οι κοπτήρες και οι κυνόδοντες

Ο μνημονιακός Καρατζαφέρης διαγράφει βουλευτές επειδή ΨΗΦΙΣΑΝ το Μνημόνιο.
Ο αντι-μνημονιακός Σαμαράς διαγράφει βουλευτές επειδή ΔΕΝ ψήφισαν το Μνημόνιο.
Ε, πολύ μπέρδεμα δουλειά αυτή η δημοκρατία ρε φίλε.
Νομίζω ομως πως ο ελληνικός λαός τους έχει διαγραμμένους σχεδόν και τους 300… Μη σου πω και χεσμένους.
Ενας βουλευτής πειραχτήρι πέταξε κι ένα χοντρό βιβλίο σ’ έναν άλλο βουλευτή. Ε, μεγαλείο! Τέτοιες πλάκες τις κάναμε κι εμείς στο Γυμνάσιο. Πριν μπει ο καθηγητής.
Εκεί που τους ρωτούσε ο πρόεδρος Πετσάλνικος τι ψηφίζουν μερικοί απαντούσαν αγενέστατα “με απ’ όλα”. Στη γειτονιά μας, πάντως, στο σαντουϊτσάδικο, όταν ρωτάει ο ψητάς “τι βάζω μέσα;” εμείς απαντάμε “οτι δικαιούμεθα”. Πως το ξέρεις κύριέ μου πως δικαιούσαι “με απ’ όλα”;
Βέβαια, από την άλλη, τους σηκώσανε τους ανθρώπους, με το ζόρι από το καφενείο της βουλής, που βλέπανε μες την καλή χαρά τον αγώνα μάσκετ ή κάτι τέτοιο, να πάνε να ψηφίσουνε. Ε, άμα σου χαλάνε το χουζούρι, όσο νάναι, άνθρωπος είσαι, ζοχαδιάζεσαι.
Μετά την ψηφοφορία πολλοί βουλευτές που ψήφισαν όχι, μας ενημέρωσαν πως έχουν συνείδηση. “Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου”, “ψήφισα κατα συνείδηση…”, τέτοια. Κύριοι άμα έχετε ζητήματα με τη συνείδησή σας να πάτε σε ψυχίατρο. Η σε εξομολόγο. Εμείς απλοί πολίτες είμαστε.
Από αύριο πάντως που θα πάρει επιτέλους τα λεφτά του δανείου ο Λουκάς, θα χεστούμε όλοι στο τάλληρο. Με χρυσά κουτάλια θα τρώμε.
Εκτιμώ (πολιτικά) πως τα σημαντικά είναι τα εξής: 1) σώθηκε η χώρα 2) νίκησε η δημοκρατία 3) ληστεύθηκε ένα οπλοπωλείο.

Γενικά το πιο σημαντικό είναι οτι από τη διαδικασία καταλάβαινε αμέσως ο πολίτης πως νίκησε η δημοκρατία, οι τραπεζίτες, οι κοπτήρες και οι κυνόδοντες.
Ηταν ένα απίστευτο βράδυ. Μου ‘ρχονται δάκρυα στα μάτια. Δεν ξέρω αν είναι από την συνειδησιακή κρίση των βουλευτών μας ή από τα υπολείμματα των σημερινών δακρυγόνων.
Μπορεί κι από κάτι νοίκια που θυμήθηκα πως τα ‘χω απλήρωτα.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Δεν γίνεται να περιμένουμε να ζεστάνει λίγο πριν κάνουμε εξέγερση;

http://olympia.gr/2012/02/13/1-323/

No comments:

Post a Comment