Σελιδες

Saturday, February 18, 2012

Το σύνθημα "Είμαστε όλοι 'Ελληνες" δονεί τους δρόμους και τις πλατείες όλης της Ευρώπης

- Παρίσι, Λονδίνο, Ρωμη, Εδιμβούργο ενώνουν τις φωνές τους
- Ακόμα και οι Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους
- Πρωτόγνωρη κινητοποίηση στο internet
- "Συγγνώμη για τις κυβερνήσεις μας" ένα απο τα συνθήματά τους
- Γάλλοι και Ιταλοί ζητούν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα
- Δείτε LIVE, ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ απο τις συγκεντρώσεις

Η παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε όλοι Ελληνες" γίνεται σε πλατείες, έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε περίπου 20 πόλεις του κόσμου. Από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη οι πολίτες ενώνουν τις φωνές τους ενω στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση θα γίνει το βράδυ (ωρα Ελλάδος)  στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.


 Δείτε LIVE τις συγκεντρώσεις 

 Στο Παρίσι ξεκινησε η συγκέντρωση στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την ελληνική πρεσβεία.



 Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για "δικτακτορία των χρηματιστηριακών αγορών " και τη θέληση για " δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών" ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της Eνωσης Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης.

Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των "Αγανακτισμένων", καθώς και η "Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων".

Συμμετέχει επίσης και το " Μέτωπο της Αριστεράς " που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!» αναφέρουν οι χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».

 Στον διαδικτυακό τόπο «jesuisgrec.blogspot.com» Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν μ΄ αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=122871&catid=3

No comments:

Post a Comment