Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς
24-2-2012
Έχουμε πει πολλές φορές ότι πρέπει να επιβάλλουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ-Τρόικα-ΔΝΤ, για να εξέλθει η Ευρώπη του αδιεξόδου που την ταλανίζει. Αλλά αντί να αντιδρούν οι ξένοι, αντιδρούν κάποιοι απροσάρμοστοι Έλληνες στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υιοθετηθούν από τα ξένα όργανα.
24-2-2012
Έχουμε πει πολλές φορές ότι πρέπει να επιβάλλουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ-Τρόικα-ΔΝΤ, για να εξέλθει η Ευρώπη του αδιεξόδου που την ταλανίζει. Αλλά αντί να αντιδρούν οι ξένοι, αντιδρούν κάποιοι απροσάρμοστοι Έλληνες στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υιοθετηθούν από τα ξένα όργανα.
Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες του Ελληνικού Έθνους, πρέπει να σταματήσουμε το πολιτικό κατενάτσιο, δηλαδή να μην κλεινόμαστε στην μικρή περιοχή αφήνοντας την επιθετική πρωτοβουλία στον αντίπαλο.
Άπαξ και αποδεχτούμε ότι ο παράγων που κινεί τις μεταρρυθμίσεις είναι η Τρόικα και το 4ο Ράιχ, και εμείς το υποκείμενο των μεταρρυθμίσεων, τότε η ήττα είναι δεδομένη.
Όταν δούμε την αλήθεια κατάματα, δηλαδή ότι η Ελλάδα οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να σώσει την Ευρώπη από το 4ο Ράιχ, τότε θα κατανοήσουμε καλύτερα ότι πρέπει να δίνουμε εντολές στον Όλι Ρεν, αντί να δεχόμαστε εντολές απ’ αυτόν.
Όταν κατανοήσουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να εναρμονίσει το δίκαιό της με το Ελληνικό Δίκαιο, τότε θα εμφανιστούν αχτίδες ελπίδος στον μεσαίωνα που ζούμε.
Η στρατηγική μας πρέπει να επικεντρωθεί στην ριζοσπαστική μεταρρύθμιση των αρχών λειτουργίας των ΔΝΤ-Τρόικας-ΕΕ, ή ακόμη καλύτερα στην διάλυσή αυτών των καρκινωμάτων.
Πρέπει να παταχθεί η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ως καρκινωματικό λόμπυ στην ΕΕ.
Πρέπει να παταχθεί η σπατάλη των ευρωπαίων γραφειοκρατών με την εφαρμογή σκληρής λιτότητος στους προϋπολογισμούς των οργάνων της ΕΕ.
Ο προϋπολογισμός της ΕΕ πρέπει να ελέγχεται από ανεξάρτητους Έλληνες επιτρόπους. Η ΕΕ πρέπει να μην φοροδιαφεύγει. Να καταβάλει τους φόρους που της αναλογούν προς την Ελλάδα.
Μόνο δια ριζοσπαστικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ουσιαστικών βελτιώσεων του θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΕ θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της.
Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν τάχιστα. Στην νέα ευρωπαϊκή συνθήκη που καταρτίζεται πρέπει να συμπεριληφθεί η νομισματική ευελιξία. Κάθε κράτος ή κοινότητα, ή περιφέρεια, να μπορεί να επιλέγει διαφορετικές νομισματικές μονάδες ή να κυκλοφορούν παράλληλα νομίσματα. Να καθιερωθεί ο νομισματικός ανταγωνισμός και η απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος από τα νύχια της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.
Να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του κεντρικού τραπεζίτου για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον τραπεζικό κλάδο.
Να απαγορευτεί δια νόμου ο προστατευτισμός των τραπεζών που καταστρέφει τον υγιή ανταγωνισμό. Να επιτρέπεται να χρεωκοπήσουν οι χρεωκοπημένες τράπεζες για να μην παρασιτούν εις βάρος της πραγματικής οικονομίας. Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά πλούτου από υγιείς επιχειρήσεις, πολίτες και νοικοκυριά σε χρεωκοπημένες τράπεζες που ζουν με δανεικά και χρήματα φορολογουμένων.
Να επιβληθεί άμεσα πρόγραμμα λιτότητος στις τράπεζες για να αυξηθούν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Μόνον όταν σταματήσει η ροή χρήματος προς τις χρεωκοπημένες τράπεζες, και αρχίσει η επανακεφαλαιοποίηση της πραγματικής οικονομίας, θα υπάρξει βελτίωση στο ΑΕΠ της χώρας. Οι περικοπές στις απολαβές των τραπεζών να επιβληθούν άμεσα καθώς εδώ και δεκαετίες ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους.
Η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει μέτρα πολιτικής λιτότητος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του ευρωπαίου γραφειοκράτου. Θα καταργηθεί το σοβιετικό κράτος της ΕΕ. Θα απολυθεί το μισό προσωπικό της ΕΕ για να ισοσκελιστούν τα έξοδα με τα έσοδα. Θα μειωθεί η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία αφαιρώντας αρμοδιότητες και εξουσίες από την ΕΕ, οι οποίες θα παραχωρηθούν σε εθνικές ή ιδιωτικές εταιρείες.
Θα θεσμοθετηθεί η ελευθερία στον πολιτικό ανταγωνισμό. Κάθε εξουσία που έχει η ΕΕ θα μπορεί να παρέχεται και από ιδιώτες, ή κράτη-μέλη ώστε να μπορούν οι ευρωπαίοι πολίτες να συγκρίνουν τιμή, απόδοση, και ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών.
ΔΝΤ και ΕΚΤ είναι ήδη πτωχευμένα ιδρύματα. Το παθητικό τους υπερβαίνει κατά πολύ το ενεργητικό τους. Δεν μπορούν να καλύψουν το αρνητικό αποτέλεσμα με ίδια κεφάλαια. Μπορούν όμως να υπαχθούν άμεσα στον πτωχευτικό κώδικα, και να ξεκινήσει ο διορισμός εκκαθαριστών.
Το 4ο Ράιχ εξελίσσεται σε ένα καρκίνωμα στην Ευρώπη. Γρήγορα θα εξαναγκαστεί να προχωρήσει σε μία ελεγχόμενη διάλυση. Είναι προτιμότερη από μία ανεξέλεγκτη διάλυση, όπως αυτή του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Μπορούμε να στείλουμε Έλληνες επιτρόπους στο 4ο Ράιχ για να παρακολουθούν την πορεία των δημοσιονομικών του, καθώς με τεράστια κρυφά ελλείμματα που έχει, είναι σε χειρότερη μοίρα από την Ελλάδα.
Αν μάλιστα συνυπολογιστούν όλα τα χρέη που έχει δημιουργήσει το 3ο και το 4ο Ράιχ στους λαούς της Ευρώπης, δεν επιτρέπουν την διαχείριση του γερμανικού χρέους από γερμανικά χέρια. Θα μπορούσε να μεταφερθεί όλη η περιουσία του 4ου Ράιχ σε μία εταιρεία ειδικού σκοπού που θα ελέγχεται από ευρωπαίους, μη-γερμανούς, για να αξιοποιηθεί.
Είναι αδήριτη ανάγκη να υπογραφεί αμετάκλητα και άνευ όρων παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της Γερμανίας για να μην έχουν ασυλία τα περιουσιακά της στοιχεία.
Η επιστροφή στην δραχμή είναι αναπόφευκτη. Η διάλυση του ευρώ είναι νομοτελειακή. Όσοι αμφιταλαντεύονται, ματαιοπονούν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Τώρα το δίλημμα είναι «ελληνική δραχμή ή γερμανική δραχμή», και όχι «δραχμή ή ευρώ;».
Το ότι θα εξέλθουμε του ευρώ, όπως και άλλες χώρες είναι δεδομένο. Το ζητούμενο είναι ποιός θα ελέγχει την έκδοση του νέου εθνικού νομίσματος. Οι Έλληνες ή οι γερμανοί;
Μοναδικός τρόπος αποφυγής του πολέμου η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις για να σωθεί η Ευρώπη από την γερμανική δικτατορία.
Ιφικράτης Αμυράς
No comments:
Post a Comment