Σελιδες

Friday, February 24, 2012

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, χωρίς μέλη και αρχηγό!

Γράφει ο Ν. Α.

Και εκεί που όλοι στο ΠΑΣΟΚ υμνούσαν τη βάση του ΠΑΣΟΚ, απαιτούσαν εκλογή Προέδρου από τη βάση, ξαφνικά διαπίστωσαν ότι απλά δεν υπάρχει βάση!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν εν όψει της διεξαγωγής των εσωκομματικών διεργασιών,  οκτώ στις δέκα τοπικές οργανώσεις ενημέρωσαν τα κεντρικά όργανα ότι αδυνατούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες εκλογής του νέου ηγέτη γιατί δεν υπάρχουν μέλη, επομένως ούτε και ψηφοφόροι. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι των τοπικών οργανώσεων πληροφόρησαν για την έλλειψη συνδρομών που καθιστά αδύνατη ακόμη και την πληρωμή των ενοικίων.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις που σηματοδοτούν τη δραματική μείωση των μελών-ψηφοφόρων περίπου στις 200.000, σε σύγκριση με το 1.000.000 που είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη διαδικασία αντικειμενικά θέτουν ζήτημα της διαδικασίας απ' ευθείας εκλογής γιατί αφενός μεν θα αποδείκνυε την πτωτική πορεία που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ και αφετέρου θα δημιουργούσε το καλύτερο όπλο προεκλογικά της αντιπολίτευσης.

Το σύνθημα «δε γεμίζετε ταξί ούτε με τον ταξιτζή» δε συνοδεύει μόνο τους εκλογικούς εφιάλτες της επόμενης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως απευθύνεται σε όλους αυτούς που ψήφισαν τη Δανειακή Σύμβαση, σε όλα αυτά τα απολειφάδια του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, θέτοντας το απλό ερώτημα: ποιον εκφράζετε, ρε;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες, με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν πλέον τις εσωκομματικές διαδικασίες οι κομματικοί παράγοντες. Το απόγευμα της Πέμπτης σχετική σύσκεψη εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης και της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είχε ο Γ. Παπανδρέου με ογκόλιθους της πολιτικής ζωής, που οι πολίτες «ζητωκραυγάζουν και καταχειροκροτούν» όπου τους συναντήσουν: το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Πάνο Μπεγλίτη, το  γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Βασίλη Έξαρχο.

Και μετά σου λέει η Διαμαντοπούλου ότι η μούντζα δεν είναι στοιχείο του πολιτισμού μας.

Ας τολμούσες, Αννούλα, να βγεις στο δρόμο χωρίς τη συνοδεία των δεκάδων μπράβων - σημαντικό στοιχείο του σύγχρονου αστικού πολιτισμού- και να έβλεπες τι καινοτόμες εκφράσεις του λαϊκού πολιτισμού θα εισέπραττες.

 http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/02/blog-post_478.html

No comments:

Post a Comment