Σελιδες

Sunday, February 19, 2012

Προκλητική διαπόμπευση και τελικά προφυλάκιση συλληφθέντων της πορείας 12ης Φλεβάρη

Λίγες μέρες μετά την μεγαλειώδη κοινωνική αντίδραση ενάντια στο νέο Μνημόνιο και την δυναμική πορεία στην Αθήνα παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησης των διαδηλωτών με μαζικές προληπτικές απαγωγές [καταγγελία | 2 | 3] οι μπάτσοι σύμφωνα με τις εντολές των πολιτικών τους προϊστάμένων που βρίσκονται σε πανικό, δημοσιεύουν φωτογραφίες συλληφθέντων από την πορεία και ζητείται από τους πολίτες να γίνουνε ρουφιάνοι.
Οι διαδηλωτές διαπομπεύονται δημόσια, πριν ακόμα διεξαχθεί δίκη. Με άλλα λόγια κρίνονται εκ προοιμίου ένοχοι, για το γεγονός ότι είχαν αξιοπρέπεια και διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα υποδούλωσης. Λίγη ώρα μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών, νέες κατηγορίες προστίθενται σε 4 από αυτούς, το κατηγορητήριο γίνεται ενιαίο για όλους και οι "αμερόληπτοι" ανακριτής και εισαγγελέας τους κρίνουν προφυλακιστέους. Πρόκεται για άλλη μια κραυγαλέα εκδήλωση της ενιαίας γραμμής πολιτικής εξουσίας-μπάτσων-δικαστικών, σε ένα ντελίριο που θα ζήλευε κάθε χούντα.
Οι διαδηλωτές προφυλακίζονται όχι βάση στοιχείων, αλλά για παραδειγματισμό, ώστε το σύστημα να αποσβέσει την κοινωνική οργή, σπέρνοντας τον φόβο.
Η οικονομική χούντα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, την Κυριακή 12 Φλεβάρη ψήφισε την νέα δανειακή σύμβαση, καταδικάζοντας μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας στην εξαθλίωση και την ανέχεια. Μια κυβέρνηση που στερείται πλήρως κάθε κοινωνικής νομιμοποίησης, που στερείται ακόμα και τα συνταγματικά άλλοθι της κοινοβουλευτικής τους δημοκρατίας. Απέναντι στην πολιτική των σύγχρονων δοσίλογων της χουντικής πολιτικής εξουσίας, πρωτοφανείς σε όγκο και δυναμική πορείες έγιναν στην Αθήνα έξω από τη Βουλή και στις υπόλοιπες πόλεις της επικράτειας.

Η απάντηση των κοινωνικών κομματιών που υφίστανται τις συνέπειες του νέου μνημονίου, ήταν δυναμική και άμεση αντιπαράθεση με τις δυνάμεις καταστολής και τα σύμβολα του καπιταλισμού. Η καταστολή και οι μπάτσοι ως γνήσιοι πραιτωριανοί της εξουσίας, είναι από τα τελευταία στηρίγματα του καθεστώτος την στιγμή που η κοινωνική συναίνεση έχει καταρρεύσει.

No comments:

Post a Comment