Σελιδες

Sunday, February 19, 2012

Ο Σόιμπλε δανείζει την Ελλάδα χρησιμοποιώντας τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων

Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς


Να τελειώνουμε με το παραμύθι του 4ου Ράιχ, ότι μας δίνουν τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων, άρα πρέπει να κάνουμε και εμείς θυσίες

Προσφάτως ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης έκανε μία αποκάλυψη: Μέχρι τώρα οι χώρες της ΕΕ-δανειστές δεν μας έδιναν ρευστό, απλώς εγγυούντο τα δάνειά μας. Ακόμη και ένας ευρωλάγνος καθηγητής απεκάλυψε το αισχρό ψεύδος.

Ας δούμε όμως τα πράγματα από την γερμανική σκοπιά. Έστω ότι είμαστε μέσα στο μυαλό του Σόιμπλε. Μετά την κρίση του 2008 του παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία, να κατακτήσει την Ευρώπη χωρίς να βγάλει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του.

Ο Σόιμπλε σκέπτεται ως εξής:
«Τί πρέπει να κάνω τώρα για να κατακτήσω την Ελλάδα; Χρειάζεται ρευστό άμεσα, και το υπουργείο μου δεν διαθέτει τόσο ρευστό, ούτε για την Ελλάδα ούτε για τις άλλες χώρες της ΕΕ που σύντομα θα έχουν τα ίδια προβλήματα. Αλλά και να διέθετε, δεν θα το δίναμε σε κανέναν.

Βασική μου αρχή, είναι να μην φύγει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.

Θα δημιουργήσω λοιπόν ένα κλειστό κύκλωμα λογιστικών εγγραφών. Μία λογιστική εγγραφή θα πιστώνει στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών ένα ποσόν για να καλυφθούν τα δάνεια των γερμανικών τραπεζών, και συγχρόνως θα υποχρεώσω την ελληνική κυβέρνηση να κάνει μία δεύτερη λογιστική εγγραφή πιστώνοντας αυτό το ποσόν στις γερμανικές τράπεζες.

Τα χρήματα θα μπούν και θα ξαναβγούν αμέσως από το Ελληνικό κράτος, με την μορφή λογιστικών εγγραφών.

Οι Έλληνες τώρα είναι χρεωμένοι στο 4ο Ράιχ, και εγώ ο Σόιμπλε δεν έβγαλα ούτε ένα ευρώ σε ρευστό από το ταμείο μου.

Και τώρα το λογιστικό χρέος θα το μετατρέψω σε πραγματικό, αρπάζοντας ρευστό χρήμα, και ορυκτό πλούτο από τους Έλληνες. 

Αν παρεμπιπτόντως χρειαστεί κάποια ποσότητα μετρητού, κάνω ένα carry trade και πάλι βγαίνω κερδισμένος. Με το carry trade δανείζομαι ως γερμανικό κράτος με 2% από την αγορά(χωρίς εμπράγματες ασφάλειες) και δανείζω με 5.5% τους Έλληνες(με εμπράγματες ασφάλειες). Carry trade μπορώ να κάνω από την παγκόσμια χρηματαγορά αλλά και από τις γερμανικές τράπεζες».

Αν σε κάποιους αναγνώστες αυτά φαίνονται υπερβολικά ας διαβάσουν την δήλωση Σόιμπλε στην Deutsche Welle: «Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν».

Εγώ λέω κάτι χειρότερο. Ο Σόιμπλε μας δανείζει με τα δικά μας χρήματα, και όχι με τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων.

Πώς το καταφέρνει; Απλούστατα, με την βοήθεια των ελληνόφωνων γκάουλάιτερς, ληστεύει τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων. Έτσι μαζεύει όλο το ρευστό από την Ελληνική αγορά. Ύστερα το διοχετεύει σε έναν ειδικό λογαριασμό που ελέγχει αυτός και η ληστοσυμμορία του.

Με αυτά τα μετρητά, είτε αγοράζει Ελληνική γή και ύδωρ αντί πινακίου φακής, είτε τα διακρατά ως αποθεματικό για να πει ότι μας δανείζει, και να μας εκβιάζει με τα δικά μας χρήματα.

Με αυτά που γράφω δεν υπονοώ ότι ο Σόιμπλε είναι πανούργος. Το αντίθετο, μάλιστα. Ο Σόιμπλε απλώς χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους των λογιστικών εγγραφών για την δημιουργία χρήματος.

Όταν πάμε σε μία τράπεζα να εισπράξουμε μία επιταγή πάντα ο υπάλληλος μας ρωτάει, «θα τα καταθέσετε σε λογαριασμό ή θα τα εισπράξετε;».

Γιατί το κάνει αυτό ο τραπεζικός υπάλληλος; Διότι προφανώς έχει εντολή πάση θυσία να μην βγει μετρητό από το ταμείο του. Αν μπορεί να πείσει τον πελάτη να μην κάνει ανάληψη μετρητού η τράπεζα μπορεί να συνεχίσει το παραμύθι της ότι διαθέτει ρευστότητα, ενώ ως γνωστόν η ρευστότητα της τραπέζης είναι πάντα υποπολλαπλάσια του παθητικού της.

Προτιμά το παθητικό της να καταγράφεται ως λογιστική εγγραφή και ποτέ να μην μετουσιώνεται σε μετρητό.

Το 4ο Ράιχ δεν έδωσε μετρητά. Λογιστικές εγγραφές έκαναν και έδωσαν ωρισμένες κρατικές εγγυήσεις στους δανειστές της Ελλάδος. Αλλά ας δούμε και τί είδους γερμανικές εγγυήσεις είναι αυτές. Μήπως δέσμευσαν μετρητά σε κάποιο κλειστό λογαριασμό για να τα πάρουν οι πιστωτές μας σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής; Μήπως δέσμευσαν γερμανικό ορυκτό πλούτο για λογαριασμό των ξένων ομολογιούχων σε περίπτωση καταπτώσεως των εγγυήσεων;

Όχι φυσικά. Δεν είναι ανόητοι. Στην καλυτέρα των περιπτώσεων οι γερμανοί κατακτητές δίνουν πχ το 10% σε μετρητά και το υπόλοιπο σε εγγυήσεις. Δηλαδή μία μεταχρονολογημένη επιταγή ιδιώτου, χωρίς να έχει δεσμευτεί το αντίστοιχο ποσό σε μετρητά στην τράπεζα. Κάτι που δεν θα διανοούντο άλλωστε να πράξουν σε περιβάλλον σταθερής νομισματικής κυκλοφορίας.

Και φυσικά δεν τράβηξαν χρήματα από την εσωτερική γερμανική αγορά, ούτε φορολόγησαν τους γερμανούς εργαζομένους. Αντιθέτως με την άνευ αξίας μεταχρονολογημένη επιταγή που μας παρουσιάζουν επιδεικτικώς, ζητούν εδώ και τώρα μεταβίβαση κυριότητος όλης της περιουσίας των δανειοληπτών, πολλαπλασίας αξίας. Εδώ και τώρα. Την οποία οι γερμανοί θα πωλήσουν και θα εκμεταλλευτούν. 

Και όταν καταπέσουν οι εγγυήσεις ή δεν θα τις πληρώσουν, ή θα έχουν εισπράξει πολλαπλάσια ποσά και θα καλύψουν την όποια ζημία. 

Έτσι εξαγοράζουν όλη την Ευρώπη, υπογράφοντας μεταχρονολογημένες επιταγές άνευ αντικρύσματος, με εγγύηση κοπανιστό αέρα. Αντιθέτως το μετρητό σήμερα είναι σαν χρυσός, πολύ δυσεύρετο. 

Για όσους δεν κατάλαβαν το τέχνασμα, είναι σαν να ζητώ να αγοράσω ένα ακίνητο με μεταχρονολογημένη επιταγή!!! Και μάλιστα αντί πινακίου φακής. Αν κάποιος βλάξ πωλητής μου το δώσει και αποδεχθεί την μεταχρονολογημένη επιταγή, το παίρνω, το εκποιώ αντί μετρητών, κερδίσω πολλαπλάσια χρήματα σε ρευστό, και καλύπτω την επιταγή που εξέδωσα για να μην με πουν απατεώνα. 

Αλλά μόνον ηλίθιοι θα απεδέχοντο μεταχρονολογημένη επιταγή σε αγοραπωλησία ακινήτου. Ή κάποιοι που έχουν ανάγκη ρευστού αλλά με ρήτρα διαλυτικής αιρέσεως στο συμβόλαιο, ήτοι το ακίνητο επανέρχεται στην κυριότητα του πωλητού εφόσον δεν πιστωθεί το τίμημα εμπροθέσμως. 

Το πρόβλημα ρευστότητος που έχει να αντιμετωπίσει το γερμανικό υπουργείο οικονομικών αφορά όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όχι αποκλειστικώς την Ελλάδα. Η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα των γερμανών είναι το ψέμμα, η εξαπάτηση, ο εκβιασμός των λαών, και οι λογιστικές εγγραφές. Δανείζουν τους λαούς της Ευρώπης χρησιμοποιώντας τα χρήματα των λαών της Ευρώπης, και όχι τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων. 
Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Διότι χρησιμοποιούν την χρονική διαφορά στις πληρωμές που κάνει κάθε έξυπνη εταιρεία. Κάθε έξυπνη εταιρεία θέλει να πληρώνεται εδώ και τώρα μετρητά από τους πελάτες της, και να πληρώνει τους προμηθευτές της μετά από ένα έτος, ει δυνατόν, με μεταχρονολογημένη επιταγή. 

Το ίδιο κάνει και ο Σόιμπλε. Πληρώνεται τώρα σε μετρητό αρπάζοντας μισθούς και συντάξεις εργαζομένων, με την βοήθεια των εισπρακτικών εταιρειών(διάβαζε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις). Και «πληρώνει» με μεταχρονολογημένες επιταγές(διάβαζε εγγυήσεις), τα οποία βαπτίζει δάνεια.
Και ύστερα κλαψουρίζει υποκριτικώς ότι δήθεν υποβάλλει σε θυσίες τους γερμανούς φορολογουμένους, άρα και εμείς με την σειρά μας πρέπει να επιδείξουμε στωικότητα, και να αποδεχθούμε την γενοκτονία του Ελληνικού Λαού χωρίς διαμαρτυρίες.

Συντόμως ο Σόιμπλε και το 4ο Ράιχ θα αντιμετωπίσουν γενικευμένο πόλεμο από όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και πάλι θα ηττηθούν οι γερμανοί. Και πάλι θα αναγκαστούν να καταβάλλουν πολεμικές αποζημιώσεις. Μόνο που αυτή την φορά οι Έλληνες δεν θα τις διαγράψουν προς χάριν της «φιλίας και συνεργασίας» των λαών της Ευρώπης. 

Αυτή την φορά θα τις εξοφλήσουν. Μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός των.

No comments:

Post a Comment