Σελιδες

Sunday, February 12, 2012

Η τακτική των επαναστατών στην καμπή της Ελληνικής Επαναστάσεως

Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς

12-2-2012


Επίκειται η ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως. Η κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων έφθασε σε σημείο καμπής. Η επαναστατική πτέρυγα του πολιτικού φάσματος μέσα από πολλά κείμενα έχει σκιαγραφήσει τα βασικά σημεία του πολιτικού προγράμματος:
1. Η δήλωση βουλήσεως του λαϊκού κινήματος ότι άρει την εντολή εκπροσωπήσεώς του από την παρούσα βουλή, δεν αρκεί. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει ένα βήμα εμπρός στην κατάκτηση της εξουσίας: εδώ και τώρα μονομερή ανακήρυξη Επαναστατικής Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως, ήτις θα εκδώσει επαναστατικά διατάγματα, δια των οποίων θα ανακτάται η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία.
Ο Λαός χρειάζεται άμεσα προσωρινή Επαναστατική κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει την απελευθέρωση της Πατρίδος από το 4ο Ράιχ.
Η δήλωση βουλήσεως των πολιτών, πρέπει να αποσταλεί στο εξωτερικό, κυρίως στην Τρόικα, με την προειδοποίηση ότι τα εξωτερικά δάνεια θα διαγραφούν ως προϊόν εγκλήματος και οι προδότες θα τιμωρηθούν για πράξεις εσχάτης προδοσίας.
Η ξένη ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδος από υπαλλήλους της Τρόικα, συνιστά αιτία απελάσεως των συγκεκριμένων ατόμων στην καλυτέρα των περιπτώσεων, ή συλλήψεως στην χειροτέρα.
2. Η εσωτερική στάση πληρωμών του Λαού προς το κράτος δεν αρκεί για τον στραγγαλισμό του μηχανισμού καταστολής. Διότι στάση πληρωμών στο εσωτερικό κάνει ήδη το κράτος προς τον Ελληνικό Λαό.

Ο δικός τους ρυθμός παύσεως πληρωμών μέχρι στιγμής είναι ταχύτερος από τον δικό μας, με αποτέλεσμα να συλλέγουν περισσότερο ρευστό απ’ ό,τι εμείς. Έτσι τροφοδοτούν τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Λαού.
Πρέπει να προχωρήσουμε σε απαλλοτρίωση των ρευστών διαθεσίμων των τραπεζών και της κατοχικής κυβερνήσεων. Με κάθε μέσον.  
3. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος εθνικής καταστροφής από τον εγκλωβισμό της χώρας στο ευρώ. Είναι λάθος ωρισμένων επαναστατών να θεωρούν ότι πρώτα πρέπει να καταλάβουμε την εξουσία και ύστερα να εκδώσουμε εθνικό νόμισμα.
Τώρα, άμεσα πρέπει να ξεκινήσουμε την έκδοση αξιογράφων(πχ πιστωτικά κουπόνια) τα οποία θα λειτουργούν ως οιονεί νόμισμα. Χρειάζεται να επιβάλλουμε μία δυαδική νομισματική εξουσία όπου το επαναστατικό νόμισμα θα συγκρούεται με το κατοχικό νόμισμα(ευρώ) του 4ου Ράιχ.
Η έκδοση του εθνικού μας νομίσματος θα είναι απόδειξη οργανωτικού και ιδεολογικού άλματος στην συνείδηση του Λαού. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πότε θα αποκτήσουμε πρόσβαση στο νομισματοκοπείο του Χολαργού για να εκδώσουμε επαναστατικό χρήμα. Αρκεί η πολιτική βούληση των πιό συνειδητών τμημάτων του επαναστατημένου Λαού και σύντομα θα κυκλοφορήσουν αξιόγραφα με νομισματικές ιδιότητες.
Η άμεση έκδοση εθνικού νομίσματος στην Ελλάδα σε κατάσταση δυαδικής εξουσίας, θα αποτελέσει το σύνθημα στους λαούς της Ευρώπης για να αποτινάξουν τον ζυγό του ευρώ. Εκτός από οικονομική πράξη, θα είναι κυρίως επαναστατική πράξη υψίστης πολιτικής σημασίας. 
4. Στο ζήτημα των επερχομένων εκλογών ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει η αριστερά είναι να μην διαβάζει προσεκτικώς τί λέει ο εχθρός. Ο Σαμαράς και όλα τα καθεστωτικά μμε, προτάσσουν τις εκλογές όχι για να αλλάξει η οικονομική πολιτική που ακολουθείται στην χώρα, αλλά για να νομιμοποιηθεί το πρώτο μνημόνιο στην λαϊκή συνείδηση.
Θα μπορούσε να αντιτάξει κάποιος ότι η Μέρκελ και η Τρόικα δεν θέλουν τις εκλογές. Ναι, αλλά οι τροϊκανοί δεν κατανοούν ότι στην Ελλάδα έχασαν την ευκαιρία να νομιμοποιηθεί το μνημόνιο με εκλογές όπως έγινε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Εκεί οι εκλογές ανέδειξαν φιλομνημονιακά κόμματα.
Βεβαίως στην Ελλάδα υπάρχει αναντιστοιχία βουλευτικής δυνάμεως και εκλογικού σώματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε μία εκλογική μάχη μέσα στο υπάρχον εκλογικό και νομικό πλαίσιο το εκλογικό σώμα θα καταφέρει να αναδείξει αντιμνημονιακές δυνάμεις. Η ψήφος των πολιτών διαθλάται ώστε να αλλοιωθεί η βούληση του εκλογικού σώματος.
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν με δικούς μας όρους, όταν κατέχουμε την εξουσία. Οι κατοχικές δυνάμεις δεν θα διεξάγουν ελεύθερες εκλογές. Αν δεν τις καταγγείλουμε, θα βρεθούμε συνένοχοι στην προδοσία της Πατρίδος. Θα νομιμοποιήσουμε το μνημόνιο από την πίσω πόρτα.
Οι επαναστάτες απαιτούν διοργάνωση ελεύθερων εκλογών από τον Λαό. Αντιθέτως, η κατοχική κυβέρνηση θα διεξάγει εκλογές βίας και νοθείας.
Η κατάληψη της εξουσίας θα γίνει με εξέγερση, και αφού συντριβεί το μαύρο μέτωπο των δωσίλογων, τότε ο Λαός θα μπορεί να εκφραστεί ελευθέρως. Τώρα το μαύρο μέτωπο του λέει ότι πρώτα θα υπογραφεί το PSI και το μνημόνιο 2, και μετά πάμε σε εκλογές, αφού όμως δεσμευτεί προκαταβολικώς η νέα κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις της συμμορίας Παπαδήμου.
Δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε εκλογές παρωδία. Η ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών σε ελεύθερες εκλογές, απαιτεί την αποχή από τις εκλογές βίας και νοθείας του 4ου Ράιχ.
5. Για να κλιμακωθεί ο επαναστατικός αγών, απαιτείται οι Έλληνες να απαγκιστρωθούν από όλες τις θεσμικές μορφές οργανώσεως που ελέγχει ο κατακτητής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δημιουργήσουν νέες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποχωρώντας από όλες τις καθεστωτικές οργανώσεις τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Η αυτόνομη οργάνωση των εργαζομένων πέρα και πάνω από τις διεφθαρμένες οργανώσεις, είναι βασικός όρος επικρατήσεως της Επαναστάσεως, διότι μόνον έτσι θα αποκτήσει ο Λαός το πλεονέκτημα της πολιτικής πρωτοβουλίας. Ακόμη και τώρα, 12-1-2012, τις αποφάσεις για γενική απεργία τις λαμβάνουν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτές καθορίζουν την ημερομηνία, την διάρκεια, την αιτία, και το πολιτικό περιεχόμενο της απεργίας.
Η κλιμάκωση του αγώνος απαιτεί γενική πολιτική απεργία διαρκείας, με κατάληψη των δημοσίων κτηρίων, κάτι που η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αρνείται εξ αρχής. Οι απεργίες που εξαγγέλλει γίνονται για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή και όχι για να εκραγεί. Γίνονται για να στηριχθεί το καθεστώς, και όχι για να ανατραπεί.
Ζώντας στην δικτατορία του 4ου Ράιχ, δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχουν Έλληνες δημοσιογράφοι ως μέλη της ΕΣΗΕΑ. Πρέπει να δημιουργηθεί ένωση δημοσιογράφων που να υποστηρίζει τον Ελληνικό Λαό, και όχι την Τρόικα.
Πρέπει να συντρίψουμε όλες τις δομές του κατοχικού καθεστώτος, όχι μόνον την κατοχική κυβέρνηση. Καθεστωτικά δικαστήρια, καθεστωτικά κόμματα, καθεστωτικές δυνάμεις καταστολής, καθεστωτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθεστωτικό νόμισμα, καθεστωτικά μμε, καθεστωτικά σχολεία, πρέπει να ανατραπούν.
Πρέπει να προπαγανδίσουμε στον Ελληνικό Λαό την ανάγκη οργανώσεώς του έξω από το καθεστωτικό σύστημα διοικήσεως. 
Μόνον ο καθημερινός αγών οργανώσεως του Λαού έξω από το καθεστωτικό σύστημα, θα καταπολεμήσει αποτελεσματικώς τις εκλογικές αυταπάτες που διασπείρουν στον Λαό τα καθεστωτικά κόμματα.
Το να λάβουμε μέρος στις καθεστωτικές εκλογές χωρίς πρώτα να έχουμε οργανώσει τον Λαό σε μορφές διοικήσεως που θα σφυρηλατούν την εθνική ανεξαρτησία, θα ήταν σαν να παραδίδουμε τον εαυτό μας βορά στα γερμανικά θηρία.
Η πολιτική ελευθερία αποκτάται με χιλιάδες τρόπους καθημερινής δράσεως, και όχι περιοριστικώς με εκλογές. Στις εκλογές εκφράζονται στιγμιαίως ιδεολογικές τάσεις και κοινωνικές δυνάμεις, όμως δεν αλλάζουν δραματικώς οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων αν δεν έχει προηγηθεί κατεδάφιση της κοινωνικής οργανώσεως του παλαιού καθεστώτος.  
Στην Γαλλία του 18ου αιώνος, πριν το ξέσπασμα της Γαλλικής επαναστάσεως, είχε προηγηθεί η οικονομική, ιδεολογική και πολιτιστική άνοδος των αστών. Στα βιβλία, στα θέατρα, στην αγορά, στις πολιτικές λέσχες, κυριαρχούσαν οι ιδέες τους.
Στην Ελλάδα του σήμερα, διαπιστώνουμε το εξής οξύμωρο σχήμα: Κατάρρευση ιδεολογική και πολιτική του παλαιού καθεστώτος, αλλά διατήρηση σε σημαντικό βαθμό της κοινωνικής του οργανώσεως σε μμε, τράπεζες, πανεπιστήμια, κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Τα περισσότερα μέλη των κοινωνικών οργανώσεων του παλαιού καθεστώτος ξέρουν ότι επίκειται η κατάρρευση, αλλά δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία να δραπετεύσουν διότι οι επαναστάτες δεν έχουν δείξει την απαραίτητη τόλμη.
Εδώ και τώρα να δημιουργήσουμε τα δικά μας λαϊκά μμε, τα δικά μας λαϊκά πανεπιστήμια, τα λαϊκά δικαστήρια, τις λαϊκές πολιτοφυλακές, τις ανεξάρτητες επαναστατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Χωρίς αυτό τον κοινωνικό μηχανισμό, δεν θα ξηλώσουμε τάχιστα το καθεστώς.
6. Είναι αδιανόητο για Έλληνες επαναστάτες να ανέχωνται τον καθορισμό των πολιτικών εννοιών από τον γερμανό κατακτητή και τα ελληνόφωνα ευρωγιουσουφάκια του.
Οι όροι «φοροδιαφυγή» και «διαφθορά» μέχρι στιγμής καθορίζονται μονομερώς από τους εχθρούς των Ελλήνων. Πρέπει να απονομιμοποιήσουμε την «φοροδιαφυγή» και τις διώξεις κατά Ελλήνων. Η οικονομική αστυνομία του καθεστώτος είναι η ελληνόφωνη Γκεστάμπο. Όσοι πέφτουν στην παγίδα του κατακτητού και ρουφιανεύουν τον συμπολίτη τους στο εχθρό, θα αντιμετωπίσουν την μήνιν του επαναστατημένου Λαού.
Οι επαναστάτες θα καταργήσουν την φορολογία, και θα καταπνίξουν κάθε αντεπαναστατική πράξη κλοπής του πλούτου των Ελλήνων με πρόσχημα την «φοροδιαφυγή». Όσοι αφελείς πληρώνουν φόρους στο καθεστώς, ενισχύουν τους μηχανισμούς ξένης κατοχής. Όσοι ανόητοι πληρώνουν φόρους, συντηρούν οικονομικώς τον Τόμσεν και την τροϊκανή συμμορία στην Ελλάδα.
Η Επανάσταση θα ποινικοποιήσει την φορολογία και θα καταδιώξει αμείλικτα όλα τα καθεστωτικά παράσιτα και τους κομματικούς βρυκόλακες που με το πρόσχημα της «φοροδιαφυγής» απομυζούν το λαϊκό εισόδημα και πίνουν το αίμα του Ελληνικού Λαού.
«Φοροδιαφυγή» για τα κατοχικά καθάρματα είναι η κατάσταση κατά την οποία ληστεύουν το 70% του λαϊκού εισοδήματος με ονομασίες τύπου «εισφορά αλληλεγγύης»(αλληλεγγύη στην Τρόικα;), και όποιος αντιστέκεται στην ληστεία χαρακτηρίζεται «φοροφυγάς» και διώκεται από τους πραιτωριανούς του καθεστώτος, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «οικονομική αστυνομία».
Οι αληθινοί επαναστάτες πρέπει να οργανώσουν τμήματα διώξεως και τιμωρίας όσων πραιτωριανών συλλαμβάνουν ομήρους συμπολίτες μας με το πρόσχημα της «φοροδιαφυγής».
Είναι αδιανόητο να φυλακίζεται ο επιτηδευματίας για φπα που δεν εισέπραξε. Ή να του ζητούν προκαταβολή φόρου ή έκτακτες εισφορές. Και αν δεν τις καταβάλει, να τον απαγάγουν(το βαπτίζουν σύλληψη) και να ζητούν λύτρα(το βαπτίζουν εγγύηση) για την απελευθέρωσή του.
Στο λεξιλόγιο της Ελληνικής Επαναστάσεως υπάρχουν αιχμάλωτοι πολέμου, και όχι «φοροφυγάδες». Υπάρχουν απαγωγές και όχι «συλλήψεις». Νόμιμες συλλήψεις θα κάνουν οι επαναστατικές πολιτοφυλακές, όταν συλλάβουν τους δωσίλογους. Οι δωσίλογοι ληστοσυμμορίτες δεν δικαιούνται να «συλλαμβάνουν» τον Ελληνικό Λαό και ύστερα να ζητούν λύτρα για να τον απελευθερώσουν με το πρόσχημα της «δικαστικής εγγυήσεως».
7. Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές αναρωτώνται γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως. Το πρόβλημα είναι σύνθετο, πολλές οι αιτίες. Αλλά μία βασική είναι ότι η επαναστατική προπαγάνδα δεν είναι ακόμη ισάξια της κατοχικής.
Όταν ο εχθρός θέτει εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «μνημόνιο ή χρεωκοπία», η επαναστατική προπαγάνδα πρέπει να απαντά: «σωτηρία της Πατρίδος ή μνημόνιο», «μνημόνιο=χρεωκοπία», «εθνικό νόμισμα ή εθνική καταστροφή».
Αν δεν καθοδηγούμε την πολιτική συνθηματολογία εκεί που θέλουμε, και αφήνουμε τον Λαό απροστάτευτο στην ανθελληνική προπαγάνδα του ευρωλιγούρηδων, θα υφιστάμεθα ήττες.
Η πολιτική προπαγάνδα των επαναστατών ακόμη δεν έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα προπαγάνδας: Τον Μάρτιο λήγει ένα μεγάλο ομόλογο ύψους 14.5 δις ευρώ. Σωτηρία της Πατρίδος είναι το να μην πληρωθούν οι ξένοι ομολογιούχοι. Ενώ χρεωκοπία θα αποτελεί η άρνηση πληρωμής των μισθών, συντάξεων, προμηθευτών, αμυντικών και άλλων δαπανών του δημοσίου, προκειμένου να πληρώσουμε τους ξένους ομολογιούχους.
Αν αφήσουμε τον Βενιζέλο και την κατοχική συμμορία αλώβητους, θα λένε ότι το να μην πληρωθεί το ληξιπρόθεσμο ομόλογο αποτελεί χρεωκοπία της Πατρίδος(όχι των ομολογιούχων) ενώ η χρεωκοπία των μισθωτών, συνταξιούχων και προμηθευτών του δημοσίου, θα βαπτιστεί σωτηρία της Πατρίδος.
Ζητούν επανακεφαλαιοποίηση(πολλοστή) του τραπεζικού συστήματος. Αντ’ αυτού, θα επιβάλλουμε επανακεφαλαιοποίηση του λαϊκού εισοδήματος, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Η νεοφιλελεύθερη αλητεία απαιτεί την κατάργηση των επιδομάτων και των επιχορηγήσεων στο όνομα του ανόθευτου ανταγωνισμού. Αλλά δεν έχει πρόβλημα στην επιδότηση του τραπεζικού συστήματος.
Η Επανάσταση θα πατάξει αμείλικτα την κρατική επιχορήγηση των τραπεζιτών. Θα δημευθεί η περιουσίας τους, αποτελεί προϊόν εγκλήματος.
Ένα άλλο παραμύθι που παπαγαλίζουν είναι ότι αν βγούμε από το ευρώ, θα πληρωνόμαστε σε δραχμές αλλά θα χρωστάμε σε ευρώ. Ποιός τους εξασφαλίζει ότι θα υπάρχει ευρώ μετά την έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη; Επιπλέον η Ελεύθερη Ελλάδα θα διαγράψει άμεσα τα παράνομα χρέη που της φόρτωσαν οι γκαουλάιτερς του 4ου Ράιχ. Ούτε ευρώ θα υπάρχει σε λίγο καιρό, ούτε χρέη της Ελλάδος.
Η επαναστατική προπαγάνδα σε όλους τους τόνους πρέπει να διαλαλεί «επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ή έρχεται αρμαγεδών για όλη την Ευρώπη».
Πρέπει να ξεκαθαρίζουμε όλες τις έννοιες στον Λαό για να μην του προκαλούν σύγχυση. Όταν η Τρόικα λέει «με την υπογραφή του μνημονίου 2 θα διασφαλιστεί η χώρα από την χρεωκοπία», εννοεί ότι θα σωθούν οι ξένοι ομολογιούχοι από την χρεωκοπία, ενώ ο Ελληνικός Λαός θα υποστεί εσωτερική χρεωκοπία. Η λέξη χρεωκοπία δεν μας φοβίζει όταν αφορά τους ξένους ομολογιούχους.
Η προπαγάνδα μας πρέπει να αντιστρέψει τους όρους: Με την ακύρωση του Μνημονίου 2 σώζεται η Ελλάδα από την χρεωκοπία. Εννοώντας την εσωτερική χρεωκοπία.
8. Για να νικήσουμε στον πόλεμο δεν αρκεί να ανατρέψουμε την κατοχική συμμορία στην Ελλάδα. Η Ελληνική Επανάσταση πρέπει να διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη αποκτώντας οργανωτικούς δεσμούς με όλα τα αντι-γερμανικά κινήματα σε οριζόντια βάση.
Το 4ο Ράιχ πρέπει να συντριβεί, χωρίς κανένα έλεος. Αυτό σημαίνει διεξαγωγή οικονομικού, πολιτικού, διπλωματικού, πολιτιστικού, και εμπορικού πολέμου, σε όλα τα επίπεδα. Δεν αρκεί να διώξουμε τα στρατεύματα κατοχής από την Πατρίδα μας. Πρέπει να απελευθερωθούν όλες οι χώρες της Ευρώπης που έχουν υποδουλωθεί στο 4ο Ράιχ.
9. Ένα επαναστατικό κίνημα δεν καταλαμβάνει την εξουσία τυχαίως. Οφείλει να περάσει από συγκεκριμένα εξελικτικά στάδια.
Πρώτον, να αποκτήσει ιδεολογική αυτονομία. Να αποκηρύξει όλες τις καθεστωτικές αυταπάτες περί νομιμότητος, αποκτώντας πολιτιστική ηγεμονία σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα.
Δεύτερον να συγκροτηθεί σε μαχητική πολιτική οργάνωση, με ανατρεπτικές τάσεις.
Τρίτον, να συγκρουστεί αμείλικτα με το εσωτερικό μέτωπο των καιροσκόπων και αμφιταλαντευομένων που πάντα θα στηρίζωνται με το ένα πόδι στο παλαιό καθεστώς και το άλλο πόδι στην επανάσταση.
Τέταρτον, να εκπαιδεύσει πολιτικώς τον Λαό διδάσκοντάς του την τέχνη της εξεγέρσεως. Ο πνευματικός και υλικός εξοπλισμός του Λαού για να συντρίψει τους τυράννους είναι ένα δύσκολο αλλά αναγκαίο στάδιο για την κατάκτηση της εξουσίας.
Πέμπτον να αναλύει λεπτομερώς κάθε πολιτική στροφή των αντιπάλων και να εκτιμά ορθώς κάθε εναλλαγή των πολιτικών καταστάσεων, ώστε να καθοδηγεί επαξίως τον Λαό στον παρατεταμένο επαναστατικό πόλεμο.
Έκτον, να φροντίζει να κλείνει κάθε διέξοδο διαφυγής στον εχθρό, προκαλώντας συνεχώς πλήγματα στην καθεστηκυία τάξη, εξαναγκάζοντάς την σε λάθη.
Έβδομον, να έχει ανοικτές όλες τις επιλογές στο οπλοστάσιό της για την μέθοδο ανατροπής του εχθρού. Είτε δια των όπλων, είτε δια πολιτικής απεργίας, είτε με εκλογές, σκοπός του επαναστατικού κινήματος είναι να αποσαθρώσει το παλαιό καθεστώς.
Όγδοον, μόλις πάρει την εξουσία, να εξολοθρεύσει τους στυλοβάτες του παλαιού καθεστώτος, τσακίζοντας κάθε αντεπαναστική πράξη. Να απαλλοτριώσει άμεσα κάθε υλικό στοιχείο από τον εχθρό, που θα του παρείχε δυνατότητα πολιτικής δράσεως.
Οι Έλληνες επαναστάτες έχουν κάνει άλματα τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως υπάρχουν πολλά κενά και σημεία βελτιώσεως που οφείλουν να προσέξουν.
Η επαναστατική προπαγάνδα, ακόμη, δεν τρομοκρατεί τον εχθρό. Αντιδρούμε στα πλήγματα του εχθρού, δεν δρούμε προληπτικώς. Κάποιοι συμπολίτες μας αναμένουν ακόμη δικαίωση από τα καθεστωτικά δικαστήρια, αντί να οργανώνουν δικά τους λαϊκά δικαστήρια.
Κάποιοι άλλοι, μη έχοντες εμπιστοσύνη στον Λαό, αναμένουν τις κατοχικές εκλογές για να αλλάξει η πολιτική κατάσταση, αντί να αγωνίζωνται για την ανακήρυξη προσωρινής Επαναστατικής Κυβερνήσεως.
Η εκτίμηση στην αρχή του άρθρου, ότι επίκειται η κατάρρευση της κατοχικής κυβερνήσεως, επ’ουδενί λόγω υπονοεί κατάρρευση του καθεστώτος. Ακόμη το καθεστώς έχει αντοχές, τις οποίες πρέπει να θραύσουμε με αλλεπάλληλα πλήγματα.
Ο παρατεταμένος επαναστατικός πόλεμος, τον οποίο ζούμε είναι το καλύτερο σχολείο αφυπνίσεως του Ελληνικού Λαού. Μέσα από τους αγώνες θα εμφανιστούν άξιοι ηγέτες και θα ατσαλωθούν οι αδύναμες ψυχές. 
Το βασικό πρόβλημα που έχουμε αυτή την στιγμή είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών με επαναστατικό περιεχόμενο.
Η αυτοανακήρυξη των λαϊκών συνελεύσεων σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση, η κυκλοφορία παράλληλου εθνικού νομίσματος, η προκήρυξη γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας, η σύσταση λαϊκών δικαστηρίων, η οργάνωση λαϊκών πολιτοφυλακών, ο σχηματισμός προσωρινής επαναστατικής κυβερνήσεως, είναι πρωτοβουλίες που θα ξεκαθαρίσουν την ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί σε πολλά λαϊκά στρώματα σχετικώς με το τί πρέπει να κάνουμε για να ανατρέψουμε το κατοχικό καθεστώς.

(Αυτό το άρθρο γράφτηκε λίγη ώρα πριν την μεγάλη συγκέντρωση του Λαού στην πλατεία Συντάγματος)

No comments:

Post a Comment