Σελιδες

Friday, February 17, 2012

Ο Σόιμπλε είναι κατακτητής, ούτε εταίρος ούτε δανειστής

Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς 

Η επί δεκαετίες ευρωπαϊκή προπαγάνδα υποταγής του Ελληνικού Λαού στα κελεύσματα των Βρυξελλών, είναι υπεύθυνη για την σημερινή δουλική συμπεριφορά της καθεστηκυίας τάξεως στην Ελλάδα.

Μιλούν για ευρωπαϊκό όραμα την στιγμή που ο Λαός βιώνει την ευρωπαϊκή κόλαση.
Παρατηρείστε πώς αναπαράγουν μονότονα τις φράσεις της Τρόικα: «πακέτο στήριξης», «βοήθεια» από την Γερμανία, «παροχή τεχνογνωσίας σε φορολογικά θέματα», κλπ. 

Την ξένη κατοχή, την βαπτίζουν «πακέτο στήριξης». Τα ξένα δάνεια, τα βαπτίζουν «βοήθεια». Δια της στρεβλώσεως των εννοιών, προσπαθούν να αποκοιμίσουν τον Ελληνικό Λαό αφοπλίζοντάς τον ιδεολογικώς και ψυχολογικώς. 

Υπάρχουν όμως και αρκετοί Έλληνες, που λόγω πολιτικής απαιδευσίας δεν καταλαβαίνουν πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι, και ωρισμένοι, ούτε θέλουν να μάθουν. 

Αυτό συμβαίνει με αρκετούς δημοσιογράφους, που γράφουν συνεχώς ότι οι "εταίροι" μας κάπου έχουν ξεφύγει με τις αλαζονικές απαιτήσεις τους, ίσως δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, και γι’ αυτό αν είχαμε διαπραγματευτεί καλύτερα, τώρα τα πράγματα θα ήσαν διαφορετικά.  

Αλλά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το 4ο Ράιχ δεν είναι λογιστικό ούτε οικονομικό. Είναι ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικής ισχύος. Και 10 ευρώ να χρωστούσε η Ελλάδα στο 4ο Ράιχ, ο Σόιμπλε θα διέταζε τα εξής:

«Δωροδοκείστε ελληνικά κόμματα, βάλτε δικούς μας ανθρώπους στην ΕΛΣΤΑΤ ώστε το έλλειμμα να εκτιναχθεί στο 15%, κρατήστε αποδεικτικά στοιχεία από τις δωροδοκίες των Ελλήνων πολιτικών για να τους εκβιάζουμε, πουλήστε τους γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν, αυξήστε τεχνητά με λογιστικά τερτίπια το Ελληνικό χρέος, και τα 10 ευρώ θα γίνουν 10 δις ευρώ». 

Αν σε κάποιους αυτή η περιγραφή φαντάζει υπερβολική, θυμίζω τί έγραψε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του Στρατηγικό Βάθος: Ακόμη και αν δεν ζούσε ούτε ένας Τούρκος στην Κύπρο, η Τουρκία οφείλει να θέτει ζήτημα Κύπρου.

Τι σημαίνει αυτή η φράση; Ότι είναι παντελώς άσχετο για τον Νταβούτογλου το αν ζουν ή όχι Τούρκοι στην Κύπρο. Έχει σημασία η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου στην Μεσόγειο. Την κατασκευή μίας ανυπάρκτου τουρκικής μειονότητος στην Κύπρο μπορούμε να την φανταστούμε ως εξής, όπως έγινε πιό πάνω με τον Σόιμπλε:

Έστω λοιπόν ότι δεν υπήρχε ούτε ένας Τούρκος στην Κύπρο, και το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών ψάχνει ένα πρόσχημα για να επέμβει στην Κύπρο. 

Ο Νταβούτογλου στέλνει πράκτορες της ΜΙΤ να μεταφέρουν Τούρκους λαθρομετανάστες στην Κύπρο. Ας υποθέσουμε ότι αποτυγχάνει, διότι η Κυπριακή ακτοφυλακή κάνει καλά την δουλειά της. Ύστερα ο Νταβούτογλου προσπαθεί να δωροδοκήσει Κυπρίους πολιτικούς για να δώσουν Κυπριακή υπηκοότητα σε Τούρκους. Η ΜΙΤ τον ενημερώνει ότι απέτυχε και αυτό το σχέδιο. Αλλά ο  Νταβούτογλου θέλει να βρει ένα πρόσχημα για να δικαιολογήσει την τουρκική επέμβαση στην Κύπρο.
Δίνει συνέντευξη Τύπου, και ενώ οι Τούρκοι πράκτορες του είχαν πει ότι απέτυχαν, ο Νταβούτογλου δηλώνει: «2000 Τούρκοι που ζούν στην Κύπρο καταπιέζονται από την Κυπριακή κυβέρνηση». 

Αν κάποιος αφελής Έλλην πολιτικός του απαντήσει: «Μα τί λέτε κ. Νταβούτογλου; πάμε στα διεθνή δικαστήρια να λύσουμε την διαφορά μας», έχει νομιμοποιήσει την διεκδίκηση του νεο-οθωμανού αξιωματούχου, ανοίγοντας μία εθνική πληγή εκεί που δεν υπήρχε λόγος. 

Το αυτό πράττει και ο Σόιμπλε. Δεν έχει σημασία το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Ελληνικό χρέος. Ούτε αν είναι μικρό ή μεγάλο. Αυτό που έχει σημασία για το 4ο Ράιχ, είναι η επεκτατική του πολιτική στην Ευρώπη και ειδικώς στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη. 

Τα περί χρέους είναι πρόσχημα. Αν δεν υπήρχε Ελληνικό χρέος, θα το κατασκεύαζαν. Και όντως δεν υπάρχει Ελληνικό χρέος. Αντιθέτως το 4ο Ράιχ χρωστά στην Ελλάδα. Αλλά κανένα πρόβλημα για τον Σόιμπλε. Οι γερμανοί αξιωματούχοι μετέτρεψαν το γερμανικό χρέος σε ελληνικό χρέος. 

Αν τους λέγαμε να σας εξοφλήσουμε σε δραχμές δεν θα το εδέχοντο, παρά το ότι με τις δραχμές θα μπορούσαν να αγοράσουν Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. 

Και πριν προλάβει κάποιος να μου απαντήσει, μα γιατί να δεχθούν δραχμές; Για τον ίδιο λόγο που θα δεχόμασταν εμείς γερμανικά μάρκα για να μας εξοφλήσουν τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Αν μας έδιναν μάρκα, αντί για ευρώ θα μπορούσαμε να τα διακινήσουμε στην αγορά. 

Ο Σόιμπλε δεν θέλει να πληρωθεί σε χαρτονόμισμα, είτε ευρώ είτε δραχμή. Θέλει να αρπάξει την πολιτική εξουσία και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. Θέλει την Ελλάδα γερμανικό προτεκτοράτο. 

Εν κατακλείδι πρόκειται για παιχνίδι ισχύος. Οι όροι των δανείων έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν αντί να ελαττώνουν τα ελλείμματα του Δημοσίου. Για να υπάρχει μετά η κατάλληλη αφορμή ώστε να πει το 4ο Ράιχ: «είστε ανίκανοι να κυβερνηθείτε, τίθεστε υπό επιτροπεία».

Είναι αδήριτη ανάγκη για την επαναστατική διανόηση να διεξάγει έναν αμείλικτο πόλεμο κατά της 5ης φάλαγγας του 4ου Ράιχ στην Ελλάδα, η οποία ερμηνεύει την γερμανική κατάκτηση ως «παροχή τεχνικής βοήθειας».

Η επαναστατική διανόηση έχει χρέος να απελευθερώσει τον Ελληνικό Λαό από την επιρροή των ευρωλιγούρηδων δημοσιογράφων και αναλυτών. Και αυτό θα γίνει μόνον με καθημερινό προπαγανδιστικό πόλεμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κοινωνικοπολιτικού φάσματος.

No comments:

Post a Comment