Σελιδες

Sunday, February 19, 2012

''ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΩ''

Γράφει η Μαρία Ψαράκη

Αγαπητό Fimotro,

Τι άλλο πρέπει πια να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς για να πείσει τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τη ΝΔ ; Προσπαθεί με όλους τους τρόπους να τους αποτρέψει, εδώ και μήνες, ώστε να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χρειαστεί να... γίνει Πρωθυπουργός.

Έχει δοκιμάσει τα πάντα μέχρι τώρα, μάταια. Ο κόσμος είναι τόσο έξαλλος με το ΠΑΣΟΚ και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει από το 2009 εναντίον του τόπου, που θέλοντας να δείξει τον αποτροπιασμό του, είναι σίγουρο, εκτός δραματικού απροόπτου, ότι η ΝΔ θα θα είναι πρώτο κόμμα. Ρετάλι- κόμμα, αλλά πρώτο κόμμα. Και ο Σαμαράς δεν τη γλυτώνει με τίποτα.

Μέσα στην απελπισία του λοιπόν, βγήκε δημόσια και υποστήριξε τουλάχιστον 5 φορές ότι οι δανειστές μας δεν υπήρχε περίπτωση να δουν την υπογραφή του και τελικά για να μας εξαγριώσει, ώστε να καταψηφιστεί, την είδαν όχι μία, αλλά δυο φορές. Στη συνέχεια, είπε να πέσει στα σκληρά. Και από αντι-μνημονιακός, βρέθηκε να ακολουθεί τον Γιώργο Παπανδρέου και να τον στηρίζει, για το καλό της Ελλάδος. Ούτε και αυτό όμως έπιασε.


Οι δημοσκοπήσεις λένε πάντα τα ίδια: πρώτο κόμμα πάντα η ΝΔ. Πήγε μετά και συμφώνησε και με την επιλογή Παπαδήμου για την Πρωθυπουργία. Τίποτα, πάλι τα ίδια. Οι δημοσκοπήσεις άτεγκτες: '' Αντωνάκη, εσύ θα κυβερνήσεις.'' Στήριξε και την έξωθεν δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου, είπε οι εκλογές να μην γίνουν άμεσα, επέβαλλε κομματική πειθαρχία, ψήφισε Μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, διέγραψε κάτι λιγότερο από το 1/3 της Κ.Ο, αλλά τζίφος και πάλι.

Ανακοίνωσε και απίθανα ονόματα για τις εκλογικές λίστες και σκέφτηκε ότι έτσι κάτι θα πετύχει, αφού οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι βουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ήδη άτυπα παρουσιαστεί και ως μελλοντικοί υπουργοί σε νευραλγικά υπουργεία, αποτελούν την πεμπτουσία της ανικανότητας και της διαπλοκής. Και όμως,ούτε και αυτό έπιασε. Ακόμα και χθες τα νούμερα αδυσώπητα: '' Αντωνάκη, ήρθε η ώρα. Θα είσαι ο επόμενος Πρωθυπουργός''.

Αυτό ήταν. Τον έπιασε τέτοια ταραχή που το αποφάσισε. '' Αυτό είναι, πως και δεν το σκέφτηκα νωρίτερα ; Θα πάρω στη ΝΔ τον Βορίδη και ναι και τον Γεωργιάδη. Δε μπορεί πια, με τον Άδωνη, σίγουρα οι ψηφοφόροι θα κάνουν πίσω. Θα βγάλω και μια καταπληκτική φωτογραφία και με τους δυο μαζί, γιατί δεν προλαβαίνω τώρα να τους ξεχωρίσω, για να είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι ψηφοφόροι κατάλαβαν τι ακριβώς έκανα. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Και θα πάρω και το σωστό ύφος. Θα τους δείξω πια, καθαρά, την απελπισία μου, θα την αφήσω να φανεί στο πρόσωπο μου. Γιατί, τι θα γίνει αν όντως οι εκλογές πλησιάζουν ; Αφού κι αυτοί οι ψηφοφόροι δεν καταλαβαίνουν. Τι άλλο να κάνω πια ; Μήπως να προσθέσω και μια λεζάντα κάτω από την φωτογραφία ; Σας παρακαλώ πολύ, δε θέλω να κυβερνήσω...''

 http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_1369.html

No comments:

Post a Comment