Σελιδες

Thursday, March 29, 2012

"Τελική λύση" κατά των λαϊκών αντιδράσεων για την τρόϊκα: Χειροπέδες και στη φυλακή!

Μια «τελική λύση» σε ότι αφορά την λαϊκή αντίδραση στην τρόϊκα και στις κυβερνήσεις- ανδρείκελα που γιγαντώνεται καθημερινα, απεργάζονται οι ξένοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα μετά από 61 χρόνια, οι οποίες αλλαγές θα προβλέπουν κανονικό εγκλεισμό σε σωφρονιστικό ίδρυμα ακόμα και για ποινές ενός μηνός, αφού με το νέο ΠΚ καταργείται τελείως η μετατροπή της ποινής σε χρηματική! Είναι πραγματικά τρελό, αν σκεφθεί κανείς ότι...μόλις πρόσφατα απελευθερώθηκαν εκατοντάδες κρατούμενοι καταδικασμένοι για βαριά ποινικά αδικήματα, επειδή δεν υπήρχε χώρος στις φυλακές, τώρα να ζητούν να φυλακίζονται άνθρωποι για ένα μήνα φυλακή!
Είναι απάνθρωπο, θα λειτουργήσει διαλυτικά για την κοινωνία και θα δημιουργήσει νέες γενιές εγκληματιών, αφού μέσα από τα κάγκελα τις φυλακής δημιουργούνται οι μεγαλύτεροι εγκληματίες ειδικά αν μπουν σε νεαρή ηλικία.
Βέβαια προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να κτιστούν νέες φυλακές.
Οι υπάρχουσες σοφρωνιστικές εγκαταστάσεις φυσικά δεν αρκούν για να φυλακίσουν το ένα τρίτο του ενεργού πληθυσμού της χώρας, ο οποίος θα μπαίνει φυλακή, ακόμα και για μια απλή εξύβριση ή τροχαία παράβαση.
Επίσης θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύμα φυγόδικων παρανόμων:
Ποιος θα πηγαίνει να δικαστεί όταν θα ξέρει ότι μια καταδίκη του ακόμα και για με ένα μήνα φυλακή θα τον στείλει πίσω από τα κάγκελα;

Έτσι θα καταδικάζεται, αλλά δεν θα συλλαμβάνεται, θα φυγοδικεί και από εκεί και πέρα η τον κυνηγά η αστυνομία!
Οι δημοσιογράφοι που θα ασκούν κριτική, με μια απλή μήνυση την οποία θα κάνει άμεσα ο θιγόμενος πολιτικός θα κινδυνεύουν να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αφού είναι γνωστές οι στενές και διαπλεκόμενες σχέσεις εξουσίας και δικαιοσύνης.
Το γιατί προσπαθούν να περάσουν αυτή τη ρύθμιση οι τροϊκανοί σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου είναι ευνόητο: Ενέργειες και πράξεις αντίδρασης κατά της τρόϊκας και των κυβερνήσεων της, όπως η λαϊκή εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου, οι αποδοκιμασίες με διόλου κολακευτικά σχόλια, ακόμα και οι μούντζες, πλέον θα οδηγούν στην φυλακή, χωρίς καμία εξαίρεση.
Ένας τεράστιος κατασταλτικός μηχανισμός που στόχο θα έχει να φυλακιστεί και τυπικά μια ολόκληρη χώρα, τίθεται σε κίνηση.
Ακόμα και ο Άρειος Πάγος «επαναστάτησε» στην ρύθμιση που πάει να περάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το σύνολο της ηγεσίας του Αρείου Πάγου αλλά και πολλοί δικαστές και δικηγόροι, που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του σχετικού σχεδίου νόμου, εξέφρασαν τις κάθετες αντιρρήσεις τους για τις αλλαγές που επέρχονται στον Ποινικό Κώδικα και οι οποίες θα οδηγήσουν σε ακρότητες αφού δε μπορούν να τύχουν εφαρμογής στην καθημερινή δικαστηριακή πρακτική.
Επίσης, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για ατιμωρησία στην πραγματικότητα όσων έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις.
Και αυτό γιατί με το σχέδιο νόμου προβλέπονται τα 15 έτη ως ανώτατη ποινή! ένας δολοφόνος, θα μπορεί εκμεταλλευόμενος τα 3/5 της ποινής του και κάποια "καλή συμπεριφορά, σε 5-6 χρόνια να είναι πάλι έξω!
Δηλαδή θα αφήνουν ελεύθερους τους δολοφόνους, τους μπράβους, τους κλέφτες (τους κανονικούς όχι τους κλέφτες του δημοσίου…) και θα φυλακίζουν όποιον ακούσουν να βρείζει τις κυβερνήσεις ανδρείκελα της τρόϊκας!
Χωρίς καν να λαμβάνουν υπ’όψιν ότι τέτοιου τύπου κινήσεις θα δημιουργήσουν ένα κοινωνικό καζάνι που βράζει και θα τιναχθεί μαζί με τους ίδιους τους εμπνευστές του στον αέρα.
Ποιος να το έλεγε ότι η περιπέτεια που άρχισε στη χώρα με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τον Οκτώρβιο του 2009 θα κατέληγε στο να αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα ο τελευταίος στίχος του Εθνικού Ύμνου μας:
«Άργειε νάλθει εκείνη η μέρα, κι ήταν όλα σιωπηλά, γιατί τά 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά»…

 http://greeknation.blogspot.com/2012/03/blog-post_2128.html

No comments:

Post a Comment