Σελιδες

Monday, March 5, 2012

Ο Ελληνικός Λαός θα διαβεί τον Ρουβίκωνα;

Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς

5-3-2012
Η συμμετοχή στην εκλογή μάχη έχει νόημα μόνον όταν η διαδικασία είναι αδιάβλητη και μόνον όταν προσφέρει διέξοδο από την κρίση.
Η βασική μου διαφωνία με την συμμετοχή στις κατοχικές εκλογές είναι ότι διαφημίζονται από το δικομματικό στρατόπεδο ως τρόπο εκτονώσεως του Λαού. Τα μνημονιακά κόμματα ξέρουν ότι θα έχουν εκλογικές απώλειες, αλλά έχουν συνεννοηθεί ότι θα συγκυβερνήσουν.
Το αντιμνημονιακό στρατόπεδο δεν έχει χαράξει στρατηγική για μετά τις εκλογές. Η εικόνα που διαχέουν τα αντιμνημονιακά κόμματα στην κοινωνία είναι ότι θα πάρουν ένα καλό εκλογικό ποσοστό, αλλά όχι ότι θα πάρουν την εξουσία.
Για να πάρουν την εξουσία απαιτείται στρατηγικό σχέδιο, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται στον ορίζοντα. 
Ανησυχώ ότι το μόνον που θα προσφέρουν οι κατοχικές εκλογές θα είναι η νομιμοποίηση του μνημονίου, διότι η κατοχική συμμορία θα έχει και την βούλα της λαϊκής νομιμοποιήσεως.
Για να προσφέρουν οι εκλογές διέξοδο πρέπει να συμβαδίζουν με εκτεταμένες κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές στην κοινωνία. Τα ξένα κέντρα αποφάσεων έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι δημοσκοπήσεις ανεβάζουν το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, και κινούνται γρήγορα ώστε να μην επιτρέψουν να ενωθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο. Ξέρουν ότι τα επώδυνα μέτρα θα έρχωνται κατά κύματα και κάθε φορά που η ΝΔ θα ψηφίζει τα νέα μέτρα, θα χάνει και άλλο την επιρροή της στον κόσμο.

Είναι εγκληματικό λάθος να πιστεύει κάποιος ότι θα αλλάξουμε τις κοινωνικο-οικονομικές δομές μόνον αφού πάρουμε την εξουσία με εκλογές. Για να ανατραπεί ένα καθεστώς απαιτείται οι δομές να αλλάξουν πριν τις εκλογές. Οι εκλογές απλώς θα επιβεβαιώσουν την αλλαγή στον συσχετισμό των κοινωνικών δυνάμεων. Τίποτε περισσότερο.
Αλλαγή στις κοινωνικο-οικονομικές δομές σημαίνει την δημιουργία ενός ωργανωμένου δικτύου αντιμνημονιακών μέσων ενημερώσεως, την οργάνωση δικών μας σχολείων, την απόκτηση πολιτιστικής και ιδεολογικής ηγεμονίας σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα, την σύσταση δική μας τραπέζης με εκδοτικό προνόμιο, την αυτοανακήρυξη εθνοσυνελεύσεως με νομοθετικές εξουσίες, την οργάνωση λαϊκών δικαστηρίων, την ίδρυση σχολών στελεχών.
Η κατάκτηση της εξουσίας απαιτεί την λεπτομερή ανάλυση αντικειμενικών και υποκειμενικών παραγόντων.
Εάν η κοινωνία συντηρεί με φόρους την κατοχική συμμορία, και υπακούει σε όλες τις υπάρχουσες κοινωνικο-οικονομικές δομές, είναι αδύνατον η απλή δυσαρέσκεια του κόσμου να αλλάξει δραματικά την κατάσταση, όσες εκλογικές μάχες και αν μεσολαβήσουν.
Μπορεί η κάλπη να φέρει ένα άλλο κόμμα ή πρόσωπο στην εξουσία, αλλά θα κάνει ό,τι και ο Σαμαράς. Κυβιστήσεις. Πολλές κυβιστήσεις.
Η αλλαγή εξουσίας απαιτεί άλλο επίπεδο συνειδήσεως, άλλο επίπεδο οργανώσεως, και άλλο επίπεδο πολιτικής δράσεως από ό,τι μέχρι στιγμής έχει εμφανίσει το αντιμνημονιακό στρατόπεδο.
Ο Ελληνικός Λαός μπορεί και πρέπει να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Πώς;
Άμεσα μπορούμε να διοργανώσουμε παράλληλες εκλογές, από τα κάτω, χωρίς την συμμετοχή της δικομματικής κατοχικής συμμορίας. Οι εκλογικοί κατάλογοι είναι διαθέσιμοι σε ηλεκτρονική μορφή. Θα καθορίσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των εναλλακτικών εκλογών, το εκλογικό μέτρο, και τον δικό μας εκλογικό νόμο.
Η προκήρυξη εναλλακτικών εκλογών από τα αντιμνημονιακά κινήματα και κόμματα θα στείλει ηχηρό μήνυμα στα ξένα κέντρα για το ποιός είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στην Ελλάδα.
Η πολιτική πρωτοβουλία εύκολα μπορεί να περάσει στα χέρια του Λαού. Όσο επιτρέπουμε στον Παπαδήμιο να ελέγχει το χαρτί των εκλογών, τόσο θα απονεκρώνει κάθε αντιμνημονιακή δράση.
Άμεσα μπορούμε να προκηρύξουμε μαζική πολιτική απεργία διαρκείας. Αρκεί να συνειδητοποιήσει ο Λαός ότι την πρωτοβουλία για τις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα τις έχει πιά το προδοτικό δίδυμο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά τα πρωτοβάθμια σωματεία. Αρκεί το πολιτικό περιεχόμενο της απεργίας να το καθορίζει το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, και όχι οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές.
Άμεσα μπορούμε να συστήσουμε τράπεζα με εκδοτικό προνόμιο και να κυκλοφορήσουμε εθνικό νόμισμα πανελλαδικώς, χωρίς να περιμένουμε την κατάληψη της εξουσίας. Η διακίνηση και αποδοχή δικού μας νομίσματος, παραλλήλως με το ευρώ, θα δώσει το μήνυμα στα ξένα κέντρα για το ποιός είναι ο κυρίαρχος του οικονομικού παιχνιδιού στην Ελλάδα.
Άμεσα το αντιμνημονιακό μέτωπο μπορεί να συγκαλέσει όλα τα κινήματα και κόμματα που το στηρίζουν και να αυτοανακηρυχθεί σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Όσοι στηρίζουν την ξένη κατοχή και το μνημόνιο δεν ανήκουν στον Ελληνικό Λαό, επομένως δεν δικαιούνται να εκπροσωπούνται στην Συντακτική Εθνοσυνέλευση.  
Άμεσα μπορούμε να περάσουμε σε φάση δυαδικής εξουσίας με την οργάνωση τοπικών λαϊκών διοικητικών επιτροπών, που θα αποτελέσουν το πρόπλασμα της προσωρινής επαναστατικής κυβερνήσεως.
Άμεσα μπορούμε να κηρύξουμε ολοκληρωτική μαζική ανυπακοή. Πώς; Δημιουργούμε δικό μας ΑΦΜ και δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε την φορολογική νομοθεσία των κατακτητων. Σε όλες τις συναλλαγές θα αναγράφουμε τον νέο ΑΦΜ που έχουμε επιλέξει, έτσι ώστε όλες οι συναλλαγές να μην αναφέρωνται στην οικονομική γκεστάμπο του Παπαδήμιου.
Άμεσα μπορούμε να οργανώσουμε διαδικτυακά σχολεία και να διδάσκουμε ιστορία, γλώσσα, μαθηματικά, κλπ στους Έλληνες μαθητές, αδιαφορώντας τελείως για τις εντολές της φράου Διαμαντοπούλου.
Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να αφυπνίσουμε τον Ελληνικό Λαό και να εξυψώσουμε το επίπεδο της πολιτικής του συνειδήσεως. Γι’ αυτό πρέπει να μαστιγώνουμε αλύπητα όσα αντιμνημονιακά κόμματα και συλλογικότητες προσπαθούν να περιορίσουν την πολιτική δράση στα πλαίσια του κοινοβουλετικού κρετινισμού και των κατοχικών εκλογών.
Μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε όλες τις κοινωνικο-οικονομικές δομές που θα διευκολύνουν πλατιές ζυμώσεις στην κοινωνία και θα εξασφαλίσουν την πολιτική νίκη μέσα από ελεύθερες εκλογές.
Αλλιώς, αν ακούμε τις σειρήνες των κατοχικών εκλογών θα απολέσουμε και το χαρτί της λαϊκής ετυμηγορίας.
Ιφικράτης Αμυράς
5-3-2012

No comments:

Post a Comment