Σελιδες

Wednesday, March 14, 2012

ΒΙΑΙΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ


Υπό τον ασφυκτικό κλοιό μεγάλου συγκεντρωμένου πλήθους, ματαιώθηκε προγραμματισμένη εκδήλωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή του υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
Η ματαιωθείσα εκδήλωση ήταν να γίνει την Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2012, στις 8:00 μ.μ. στην καφετέρια «Da Vinci», στην Αγία Παρασκευή, όπου τελικά ο επίσημος προσκεκλημένος υπουργός δεν τόλμησε να πάει, λόγω του εξανιστάμενου πλήθους που είχε κατακλύσει τον περιβάλλοντα χώρο.
Η πληροφορία για την προγραμματισμένη εκδήλωση, που μέχρι το προηγούμενο βράδυ κρατούνταν μυστική, ήρθε εμπιστευτικά στον Πυρήνα του ΕΠΑΜ Αγίας Παρασκευής από πρώην μεγαλοστέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και εν ριπή οφθαλμού κινητοποιήθηκαν οι πάντες. Μέλη του ΕΠΑΜ Αγίας Παρασκευής, κινήματα πολιτών, η Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση της Αγίας Παρασκευής και πολλοί άλλοι.
Ήδη από τις 7:30 το βράδυ, ο δρόμος από τον χώρο είχε κατακλυστεί από πλήθος κόσμου, εφοδιασμένοι με κάθε λογίς «εδώδιμα» προϊόντα για να προϋπαντήσει τον «λαοφιλή» υπουργό.
Κατά τις 8:00 άρχισαν να καταφθάνουν σιγά-σιγά οι συνδαιτυμόνες και να εισέρχονται «επευφημούμενοι» στον χώρο της προγραμματισμένης εκδήλωσης. Όμως μάταια περιμέναμε τον επίσημο προσκεκλημένο, ο οποίος δεν έλεγε να εμφανιστεί.

Κατά τις 9:30 αποφάσισα μαζί με κάποιον συναγωνιστή μου να μπούμε κι εμείς μέσα για να κατοπτεύσουμε τον χώρο, ώστε να δράσουμε ακαριαία την κατάλληλη στιγμή. Μας υποδέχθηκε ένα «μπράβος» και μας ρώτησε ευγενικά: «Ήρθατε για το κ. Λοβέρδο;». του απαντήσαμε καταφατικά και εκείνος μας οδήγησε στο πάνω όροφο, σε μια μεγάλη αίθουσα. Αναρρίγησα! Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από «κουστουμάτους»! Αισθάνθηκα που βρισκόμουν μέσα σε μια λυκοφωλιά. Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πασκίτες, μεγαλογιατροί και συνδικαλιστάδες, κυρίως από τον «Ερυθρό Σταυρό» (το οποίο νοσοκομείο, παρεμπιπτόντως, προορίζεται για ξεπούλημα) και λογίς-λογίς παρατρεχάμενοι του Συστήματος, που δεν διστάσουν και την ψυχή της μάνας τους να δώσουν προκειμένου να γλύψουν ένα μικρό κοκκαλάκι από το σώμα της κατακρεουργημένης πατρίδας μας.
Γίναμε αμέσως αντιληπτοί. Μας αναγνώρισαν ως ξένο σώμα μέσα στην μακάβρια συμμορία τους, ίσως λόγου του ανθρώπινου προσώπου μας, και μας ζήτησαν, όχι και τόσο ευγενικά, να αποχωρήσουμε πάραυτα. Όπως και έγινε.
Βγήκαμε ξανά στον δρόμο, όπου εκείνη τη στιγμή ο κόσμος φώναζε ένα σύνθημα που φτιάχτηκε επί τόπου:
«Αργείς κι εγώ κρυώνω, θα πάθω πνευμονία
Κι εσύ την έχεις κάνει μπουρδέλο την υγεία»
Τελικά, κατά τις 11:00 μάθαμε ότι ο Λοβέρδος δεν πρόκειται να έρθει και η εκδήλωση ματαιώνεται. Παραμείναμε στον χώρο, καταλαμβάνοντας δεξιά και αριστερά την μοναδική έξοδο, από όπου και χειροκροτούσαμε και επευφημούσαμε ειρωνικά την υποχωρούσα συμμορία. Μου έκανε εντύπωση το παγερό βλέμμα των περισσοτέρων από δαύτους, μα κυρίως η σκληράδα του προσώπου τους. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, αλλά τέρατα ανθρωπόμορφα!
Δύο μόνο πράγματα μου έδωσαν ικανοποίηση. Πρώτον, επειδή ματαιώσαμε την μαύρη εκδήλωση και δεύτερον, η αντίδραση ενός αστυνομικού κατά την έναρξη της συνάθροισής μας. Είχε σταματήσει ένα περιπολικό και μας ρώτησε ο αστυνομικός γιατί τέτοια λαομάζωξη; Του είπαμε πως μαζευτήκαμε για να προϋπαντήσουμε τον Λοβέρδο. «Τι», απόρησε εκείνος. «Θα έρθει εδώ στα μέρη μας ο Λοβέρδος;». «Τέτοια πληροφορία έχουμε», του λέμε εμείς. Κι εκείνος μας ρωτάει με νόημα: «Γιαούρτια φέρατε;» Και στην απάντηση «και όχι μόνο», μας λέει αποκαρδιωμένος: «Όχι ρε γαμώτο. Είμαι εν υπηρεσία τώρα. Αλλιώς θα ερχόμουνα κι εγώ μαζί σας.

No comments:

Post a Comment