Σελιδες

Thursday, March 8, 2012

Δεν είναι φοροδιαφυγή. Πρόκειται για κούρεμα φόρων

Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς

Από το 2009 και εντεύθεν η κατοχική κυβέρνηση κατ’ επανάληψιν επιβάλλει κούρεμα στις υποχρεώσεις της έναντι των πολιτών: μισθοί, συντάξεις, χρέη προμηθευτών, ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων, δαπάνες για υγεία και παιδεία.

Έφθασε στο σημείο να πληρώσει με ομόλογα για να εξοφλήσει υποχρεώσεις της προς φαρμακευτικές εταιρίες. Και τώρα κουρεύει αυτά τα ομόλογα. Θα ήταν ανόητο από την πλευρά τους οι φαρμακευτικές εταιρείες να καταβάλλουν εις ολόκληρον τους φόρους που τους ζητά η κατοχική ληστοσυμμορία.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο που απομένει μετά το κούρεμα της υποχρεώσεως προς τους πολίτες, η κατοχική ληστοσυμμορία δίνει ένα νέο ομόλογο, μακράς διαρκείας.

Οι πολίτες, σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, πρέπει να μιμηθούν την κατοχική κυβέρνηση. Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε κούρεμα φόρων. Να δηλώσουν κούρεμα κατά 90% στους φόρους, και αποπληρωμή του υπολοίπου με μία συναλλαγματική που θα λήγει σε 30 έτη. Για να υπάρχει ισονομία. Η ισότης έναντι του νόμου αποτελεί βασική αρχή του δικαίου.

Όταν ένας εχθρός περικόπτει αυτά που σου χρωστά κατά 60%, και συγχρόνως απαιτεί να του καταβάλλεις εις ολόκληρον αυτά που λέει ότι του χρωστάς, δεν μπορείς να παρά να τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. Κούρεμα φόρων και χρεών προς το δημόσιο. Τώρα.

Οι φιλοκυβερνητικοί παπαγάλοι των μμε, θα το αποκαλέσουν φοροδιαφυγή. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για κούρεμα χρεών προς το Δημόσιο.

Ιφικράτης Αμυράς

8-3-2012

No comments:

Post a Comment