Σελιδες

Tuesday, October 18, 2011

Κατάληψη του Κτηρίου - Εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους στο δημόσιο τομέα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ισοπεδώνει προς τα κάτω τους μισθούς τους, αυξάνει τις φορολογικές επιβαρύνσεις και μειώνει τις πενιχρές συντάξεις.

Συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες των εργαζομένων στις ανεξάρτητες αρχές, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις από Δευτέρα 17.10.2011, με παραστάσεις στα αρμόδια Υπουργεία και συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2011, ενάντια σε ένα σαρωτικό νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τη λειτουργία, απαξιώνει το έργο και καταργεί επί της ουσίας την αυτοτέλεια των Ανεξάρτητων Αρχών, ενώ παράλληλα οδηγεί στη φτώχεια τους εργαζόμενους σε αυτές.

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Η συνέλευση των εργαζομένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε δύο συνεδριάσεις της την Τετάρτη 12.10.2011 και την Παρασκευή 14.10.2011 αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Κατάληψη του κτηρίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τη Δευτέρα 17.10.2011 μέχρι και την Πέμπτη 20.10.2011 (ημέρα ολοκλήρωσης της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή).

2. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών (Ο.Ε.Α.Α.) με παράσταση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την Τρίτη 18.10.2011.

3. Συμμετοχή στην 48-ωρη Γενική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καθώς και συμμετοχή στην πορεία με το μπλοκ των ανεξάρτητων αρχών (Ο.Ε.Α.Α.) την Τετάρτη 19.10.2011.

4. Συμμετοχή στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα την Πέμπτη 20.10.2011.

Αγωνιστική πρωτοπορία

Με τις άνω ενέργειες οι εργαζόμενοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε σχέση με τις υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές.

Τα μαύρα πανώ και οι μαύρες ταινίες που ανεμίζουν στο κτήριο δείχνουν την απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι αλλά και την αποφασιστικότητά τους να αντιδράσουν στη λαίλαπα που απειλεί τις ζωές τους.

Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικα που ισοπεδώνει τους μισθούς, αυξάνει τους φόρους και καταστρέφει τις ζωές για δύο γενεές.

Κ Α Τ Α Λ Η Ψ Η !

No comments:

Post a Comment