Σελιδες

Tuesday, October 4, 2011

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»



       Και ένα μικρό παιδί ξέρει  ότι η πυρηνική ενέργεια είναι η πιο  ακριβή, η πιο ρυπογόνα κυριολεκτικά καταστροφική για τον άνθρωπο και τη  φύση. Τα τρία ατυχήματα  Θρι Μέιλ  Άιλαντ, Τσερνομπίλ, Φουκουσίμα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, σε μια  σειρά συνεχών ατυχημάτων διαρροών, αποβλήτων και θανάτου. Το πρόσφατο  δυστύχημα στην Ιαπωνία θα σημάνει,  εκτός από τα σημερινά, και χιλιάδες μελλοντικά θύματα που θα  πεθάνουν επώδυνα από καρκίνο.
       25 χρόνια μετά από το ατύχημα του Τσερνομπίλ, οι  ειδικοί της Πλύσης Εγκεφάλου  είχαν υπολογίσει ότι είχε  εξασθενίσει η ανάμνηση αυτού του ατυχήματος, και μπορούσαν να επαναφέρουν  την Πυρηνική Ενέργεια. Έτσι,το λόμπι (lobby)της Πυρηνικής Ενέργειας προχώρησε, σε συνεργασία με άλλα  συμφέροντα,  σε 2 κινήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο – και στην Ελλάδα  βέβαια.
        1.  Δημιούργησε το παραμύθι της  «κλιματικής αλλαγής», που το αμφισβητούν όλοι οι σοβαροί  επιστήμονες και ιδρύματα (Χάρολντ Λούις, Φίλιπ Στοτ, Αντώνης  Φώσκολος, Τhe European Foundation κ.ά.), αυτοί που δεν φοβούνται έλθουν σε ρήξη με οργανωμένα  συμφέροντα.  Σύμφωνα με αυτό το  παραμύθι η πυρηνική ενέργεια είναι πράσινη, αφού κατά την παράγωγή της παράγεται  λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, που είναι  το μόνο (;)που  αποτελεί  κίνδυνο για τη φύση. Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη μορφή ρύπανσης, μόλυνσης και  καταστροφής της φύσης δεν(;) υπάρχει, ή είναι ανεκτή.
     2. Κάτω από την γραμμή (under the line ) αρκετοί οικολόγοι διέδιδαν ότι η πυρηνική ενέργεια είναι   συκοφαντημένη (;) συνεπώς έπρεπε να αποκατασταθεί, κάποιοι άλλοι  οικολόγοι ισχυρίζονταν ότι : «[η  Πυρηνική Ενέργεια] είναι πολύ  λιγότερο επικίνδυνη από   ότι φαντάζεται ο πολύς κόσμος και λιγότερο επικίνδυνη από άλλες τεχνολογίες.»! (http://tinyurl.com/3utfwys, Απρίλιος 2011).
      Κάποτε  το κεντρικό σύνθημα όλων των οικολόγων ήταν: «Πυρηνική  ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!», κάποτε…
       Έτσι το διεφθαρμένο  πολιτικό κατεστημένο χαρακτήρισε πράσινη την πυρηνική ενέργεια και  σχεδίαζαν να φέρουν στη   σεισμογενή Ελλάδα πυρηνικό εργοστάσιο. Όμως  η  Κύπρος  -που σε αντίθεση με τη σημερινή Ελλάδα- είναι  ελεύθερο κράτος, υποχρεώθηκε σε  πρόστιμο από τις Βρυξέλλες, επειδή  απέρριψε την πυρηνική ενέργεια. Τα συμπεράσματα από τα γεγονότα είναι  πασιφανή:
      -Η Νέα Τάξη (δηλαδή η πολιτική έκφραση των πολυεθνικών) που  εδράζεται στις Βρυξέλλες δεν αρκείται στη δημιουργία μιας εικονικής, πολιτικής  πραγματικότητας. Η Νέα Τάξη επιχειρεί να στρεβλώσει ακόμα και τη φυσική  πραγματικότητα, μέσω της   οικολογίας που ελέγχει: «κλιματική αλλαγή»,  οικολογικά διόδια (http://tinyurl.com/3p7hrn4, Απρίλιος 2011), χρηματιστήριο ρύπων,   κτλ.
-Η Νέα Τάξη έχει  δημιουργήσει ένα εξωεθνικό  κέντρο (Βρυξέλλες) για να λαμβάνονται οι αποφάσεις που θα εδραιώνουν τα  κέρδη των πολυεθνικών  και τον  έλεγχο σε βάρος των Ανθρώπων και τις   Φύσης. Τέτοιες αποφάσεις θα ήταν αδύνατον να   ληφθούν από τα Εθνικά   Κοινοβούλια, που είναι ό μόνος χώρος της  Δημοκρατίας.
       -Ο αγώνας για  την προστασία της φύσης είναι αγώνας για την Δημοκρατία και το Εθνικό Κράτος.
       Σε αυτόν το αγώνα οι λέξεις της «οικολογίας», του «πράσινου» και του  προσθέματος «περιβαλλοντ-» δεν έχουν θέση, πρέπει να αντικατασταθούν ή έστω να επαναπροσδιοριστούν.

Δημοσιεύτηκε στη Φωνή των Πειραιωτών Απρίλιος 2011
Μπάμπης Δεληνταδάκης




No comments:

Post a Comment