Σελιδες

Tuesday, October 11, 2011

ΟΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (και πριν το «σκληρό» Ευρώ)



«μη χρησιμοποιείς όπλα για να κατακτήσεις
μια χώρα, κατάστρεψε το νόμισμά της»
                                                                                               Ν.Μακιαβέλι
Η ιστορία των Γαλλογερμανών (δεν εννοούμε το σύνολο του λαού τους)  συνοψίζεται: Γαλλική Αποικιοκρατία και Γερμανικός Ναζισμός που αδιάλειπτα βασανίζουν την  Ανθρωπότητα.
Ένα φρεσκάρισμα της ιστορικής μνήμης αποδεικνύει τις προθέσεις αυτών  των «συμμάχων» μας  με τις  γνωστές  παραδοσιακές συνταγές: Λεγεώνα των Ξένων και  Ες Ες (ισοδύναμα σε κτηνωδία), πόλεμος, υπονόμευση, προδοσία, καταστολή, βασανιστήρια,  πολιτικά ανδρείκελα, «ινστιτούτα»  κτλ.

Παράλληλα, οι Γαλλογερμανοί χρησιμοποιούν και αμιγώς οικονομικά-νομισματικά όπλα για την υποδούλωση των εθνών. Ας τα δούμε:
1.Την πρώιμη «ΟΝΕ», στην οποία συμμετείχε η Ελλάδα, την  Λατινική Νομισματική Ένωση  (ΛΝΕ) που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της Γαλλικής  Αποικιοκρατίας, για την προώθηση των γαλλικών, τοκογλυφικών συμφερόντων. Οι οικονομικοί  δωσίλογοι, τότε, εγκωμίαζαν τη σύνδεση της Δραχμής με το «ισχυρό» (ή «σκληρό») Φράγκο· υπόσχονταν σταθερότητα, ανάπτυξη και ευημερία. Τελικά, αφού κερδοσκόπησαν γάλλοι τραπεζίτες και εγχώριοι  κερδοσκόποι, οδήγησαν την Ελλάδα σε οικονομική καταστροφή και πτώχευση το 1893. Η ίδια ΛΝΕ αδρανοποιήθηκε και διαλύθηκε επίσημα το 1927, όπως θα διαλυθεί και  η «ΟΝΕ».
2.Τα Κατοχικά Μάρκα (Reichsmark), που ήταν άλλος ένας τρόπος λήστευσης κατά την Πρώτη Γερμανική Κατοχή 1941-1944, παράλληλα με  τη Μαύρη Αγορά (που οργανώνονταν από τους γερμανούς κατακτητές) και το Κατοχικό «Δάνειο». Στις χώρες που κατελάμβαναν τύπωναν κιλά Κατοχικών Μάρκων  χωρίς αντίκρισμα, χωρίς  την δυνατότητα να εξαργυρωθούν στη Γερμανία, χωρίς  καν υπογραφή. Εφοδίαζαν με αυτά, σε απεριόριστες ποσότητες, τα στρατεύματα κατοχής που αγόραζαν ό,τι ήθελαν πληρώνοντας με σκέτο χαρτί.
3.Το ευρώ, προϊόν «συνεργασίας» των Γαλλογερμανών, είναι  η μετεξέλιξη του Ισχυρού Φράγκου και των Κατοχικών Μάρκων. Μας δώσανε -όπως τα Reichsmark- τυπωμένο χαρτί για να  θάψουμε τα φρούτα μας,  να ξεριζώσουμε τις ελιές μας, να βουλιάξουμε τα καΐκια μας, να «πουλήσουμε» τις επιχειρήσεις μας, να καταστρέψουμε την οικονομία μας.
Πολύ σωστά ο Σαμίρ Αμίν,  κορυφαίος οικονομολόγος, παρατηρούσε ότι δεν μπορεί να σταθεί νόμισμα χωρίς κράτος. Το Ευρώ είναι γερμανικό-κατοχικό νόμισμα με την υποστήριξη της Γαλλίας:
-Το ευρώ είναι ακριβώς το διπλάσιο του γερμανικού μάρκου, για να μην υπάρχουν στην Γερμανία φαινόμενα κερδοσκοπίας από τις στρογγυλοποιήσεις.
-Η Γερμανία, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, δεν έθεσε χρονικό περιορισμό για τη μετατροπή των μάρκων σε ευρώ.  
     -Τέλος στη Γερμανία κυκλοφορούν τουλάχιστον 40 (σαράντα) εναλλακτικά νομίσματα (Μπερλίνερ, Χιμγκάουερ και άλλα) που -παράλληλα με το ευρώ - δίνουν μια ακόμα ρευστότητα στην αγορά.
Αντίθετα στην Ελλάδα, οι Γερμανοί έχουν επιβάλλει νομισματική αφαίμαξη με τον περιορισμό της νομισματικής κυκλοφορίας (παράλληλα με πρωτοφανείς μειώσεις μισθών-συντάξεων και υπερφορολόγηση). Οι Γερμανοί εφαρμόζουν το αντίστροφο από αυτό της  πρώτης κατοχής 1941-1944 με το ίδιο αποτέλεσμα: Τότε κάτεσχαν τα αγαθά και επέτρεπαν την έκδοση πληθωριστικού νομίσματος. Τώρα –με το ευρώ- μειώνουν την κυκλοφορία του νομίσματος και τα αγαθά παραμένουν στα ράφια. Κοινός στόχος η εξαθλίωση του λαού και η κατάσχεση του Εθνικού Πλούτου. Μέσω δηλώσεων συμμάχων τους προσπαθούν να μας συνηθίσουν στην ιδέα ότι πρέπει να χάσουμε μέρος του εθνικού μας χώρου (Κω, Σαντορίνη κτλ).
Οι Γαλλογερμανοί, αφού με τους μηχανισμούς του «σκληρού» νομίσματος και του περιορισμού της Νομισματικής Κυκλοφορίας εξαθλιώσουν την Ελλάδα και άλλα έθνη, θα διαλύσουν την «ΟΝΕ» όπως παλαιότερα έπραξαν με την ΛΝΕ. Τότε θα έχουν μείνει οι Έλληνες σε μια θλιβερή φτώχεια, χωρίς γη, σπίτι, επιχειρήσεις, δουλειά, καταθέσεις και θα προσπαθήσουν  να χορτάσουν  με ανεπίκαιρες δηλώσεις για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ευρωομόλογο…  
Ένα έθνος δεν μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανάμνηση των περασμένων μεγαλείων (όπως μας  λέει ο τρίτος υποστηρικτής του ευρώ, η Άκρα Δεξιά). Το έθνος χωρίς την περιουσία του και το νόμισμά του είναι νεκρό, αυτό και οι πολίτες του!     

Του ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗ 
Μέλους της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ
δημοσιεύτηκε στην Αυριανή 29/9/11

No comments:

Post a Comment