Σελιδες

Sunday, October 30, 2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α – Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια το ΝΕΟ ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού που εκδηλώθηκε απερίφραστα την 28η Οκτωβρίου σε όλη την επικράτεια, με αποκορύφωμα τη Θεσσαλονίκη.
Τη στιγμή που ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Χώρας, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Δικαιοσύνη, ΜΜΕ κλπ, δια πράξεων και παραλείψεων, οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεωκοπία, την ηθική, την πολιτική και την οικονομική, καταλύοντας οι ίδιοι το Σύνταγμα και τη νομιμότητα, που έχουν ορκιστεί να διαφυλάττουν, τη στιγμή που έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον του λαού για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τη στιγμή που έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία της Χώρας  στην “τρόϊκα” των τοκογλύφων και των ιμπεριαλιστών, παρελάσεις ενώπιον των υπόλογων -και αύριο υπόδικων- θα αποτελούσαν ύβρι και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου και της αντίστασης και θα σφράγιζαν με την ανοχή του λαού την συντελεσμένη έσχατη προδοσία της Χώρας.
Με την εξέγερση της φετινής 28ης Οκτωβρίου ο Ελληνικός Λαός βροντοφώναξε “αέρα!” στούς σύγχρονους δυνάστες του, ντόπιους και ξένους, πράξη που αποτελεί την κορύφωση της Νέας Εθνικής Αντίστασης ενάντια στην οικονομική και πολιτική κατοχή της Χώρας.
Δυστυχώς, με την άτακτη φυγή του και τις μετέπειτα δηλώσεις του, ο Κάρολος Παπούλιας έχασε την τελευταία του ίσως ευκαιρία να υπερασπίσει τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και κατέστη έκπτωτος στη συνείδηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Αποτελεί πρόκληση, εκείνος που συστηματικά καλύπτει με το θεσμικό του κύρος, την ανοχή του και την υπογραφή του τις παρανομίες της μαφίας που κυβερνά τον τόπο, ως παράρτημα της μαφίας που κυβερνά τον κόσμο, να εμφανίζεται τιμητής της νομιμότητας, επικαλούμενος προσχηματικά την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας δια των εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια για να αποφύγει τις ευθύνες που έχει, ως ρυθμιστής του πολιτεύματος, έστω και με αποψιλωμένες αρμοδιότητες και εξουσίες. Το Σύνταγμα, που φρόντισαν να αναθεωρήσουν οι κρατούντες, αφαιρώντας μια σημαντική δικλείδα διασφάλισης της λαϊκής κυριαρχίας, προέβλεπε αρχικά τη δυνατότητα του Προέδρου να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές, αν διαπίστωνε προφανή ‘δυσαρμονία’ μεταξύ της τελευταίας και της βούλησης του Ελληνικού Λαού. Παρά την αναθεώρησή του, ο Πρόεδρος διατηρεί πάντα το δικαίωμα και την υποχρέωση να μην επικυρώνει ή και να αναπέμπει νόμους στη Βουλή όταν αυτοί αντίκεινται κατάφωρα στη συνταγματική νομιμότητα και, βεβαίως, το έσχατο όπλο της παραίτησης από το αξίωμά του όταν, όπως σήμερα, τούτο επιτάσσει η διαφύλαξη της δημοκρατικής ομαλότητας. Είναι συνεπώς απαραίτητη η άμεση παραίτησή του από το αξίωμα, προκειμένου να διευκολυνθούν ομαλές πολιτικές εξελίξεις και δημοκρατική διέξοδος από τη σημερινή κρίση.
Εφόσον δεν πράττει τίποτα από τα παραπάνω και συντάσσεται με τα υπόλοιπα όργανα κατοχής της Χώρας και εφόσον δεν βρίσκονται τριάντα βουλευτές να εγκαλέσουν, κατά το Σύνταγμα (Αρ. 86, παρ. 3) και την Ποινική Δικονομία (Αρ. 162) τους υπεύθυνους της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, δεν απομένει στον Ελληνικό Λαό παρά να επικαλεστεί το ακροτελεύτιο άρθρο (Σ120παρ. 4) του Συντάγματος, που εναποθέτει την υπεράσπισή του στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που οφείλουν να αντιστέκονται “με κάθε μέσο” σε όποια ενέργεια ή απόπειρα βίαιης κατάλυσής του. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι διαδηλωτές, εκφράζοντας το πάνδημο λαϊκό δημοκρατικό αίσθημα, και αποτελεί υποκρισία, φαρισαϊσμό και πρόκληση οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς, που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τυχόν παρατράγουδα και παρεκτροπές της λαϊκής βούλησης, τη στιγμή που σιωπούν ή ανέχονται, παρά τις όποιες δήθεν ‘επιφυλάξεις’ τους, την μείζονα εκτροπή που έχει τελεσίδικα κλείσει την ‘Μεταπολίτευση’, εγκαθιδρύοντας μια νέα χούντα.


Οι συλλογικοί φορείς που υπογράφουν την παρούσα, μετέχοντας στο δίκτυο διαλόγου και κοινής δράσης με προσωρινό όνομα “Συσπείρωση για τη Δημοκρατία”, καλούμε όλες τις πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις των Ελλήνων, οργανωμένες και μη, να συμμετάσχουν στην επείγουσα διοργάνωση Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης με σκοπό την ανατροπή της χούντας που μας κυβερνά και την συγκρότηση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης,  για την εκπόνηση νέου Συντάγματος  που θα διασφαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία και θα αποτελεί θεμέλιο αναγέννησης και ανοικοδόμησης της Χώρας.

www.s-d.gr                                                                              Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2011                                               ell@s-d.gr

No comments:

Post a Comment