Σελιδες

Sunday, October 30, 2011

Ολοκληρωτικός παραλογισμός: Ό,τι κι αν συμβεί ο “Γιώργος μας σώζει”!

Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος


Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί; Ο ΓΑΠ σώζει τη χώρα δια της τόνωσης της κατανάλωσης.
Πρέπει να μειωθούν οι μισθοί; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει τη χώρα δια της λιτότητας.
Πρέπει να μην πάμε στο ΔΝΤ; Ο ΓΑΠ σώζει τη χώρα αφού “λεφτά υπάρχουν” και το “ΔΝΤ καταστρέφει τις χώρες στις οποίες πηγαίνει”.
Πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει τη χώρα αφού το ΔΝΤ έχει την τεχνογνωσία για την ανόρθωση της οικονομίας μας.
Πρέπει οπωσδήποτε να μην πτωχεύσουμε; Ο ΓΑΠ σώζει τη χώρα από ένα πιστωτικό γεγονός και την κατάρρευση τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων.
Πρέπει οπωσδήποτε να πτωχεύσουμε; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει τη χώρα δια της “ελάφρυνσης του χρεους”, της μείωσης των τοκοχρεολυσίων και της τιμωρίας των τραπεζίτων.
Πρέπει να μην πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία; Ο ΓΑΠ σώζει τη χώρα από την απώλεια έλεγχου σε στρατηγικούς τομείς.
Πρέπει να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει τη χώρα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.
Πρέπει να μην δεχθούμε επίτροπους στα υπουργεία; Ο ΓΑΠ σωζει τη τιμή της χώρας και αρνείται “μπάστακες στα υπουργεία”.
Πρέπει να δεχθουμε επιτρόπους στα υπουργεία; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει την χώρα απευθύνοντας ο ίδιος πρόσκληση για μόνιμη επιτήρηση.
Έχουμε καταλάβει πως ότι κι αν γίνει ο Γιώργος μας “σώζει”;;;;;
Εχουμε καταλάβει ότι υπάρχει ένα σύστημα εξουσίας που αποδίδει παράλογες σωτηριολογικές ιδιότητες στις όποιες αποφάσεις του ηγέτη του;
Τι σημαίνει αυτο;
1) Δεν υπάρχει σχέδιο. Το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι η παρουσίαση της πραγματικότητας και των αποφάσεων των άλλων ως μέρος ενός “εθνικού σχεδιου”….Γι αυτό ότι κι αν γίνει τα παπαγαλάκια πανηγυριζουν….Το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης βάσει του “ότι κι αν γίνει ο Γιώργος μας σώζει”. Γι αυτό και η σύσκεψη με τους νταβατζήδες- καναλαρχες σε μια ακόμη προσπάθεια εμφάνισης της ολέθριας πτώχευσης ως “εθνικής επιτυχιας”…Κι αν η πραγματικότητα είναι κακή τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα….

2) Έχουμε ενα καθεστώς που έχει αποκτήσει ολοκληρωτικά χαρακτηριστικα ( τουλάχιστον στο επίπεδο του διαλόγου με την κοινωνία)…Καμια άλλη αναλόγια δεν υπάρχει όπου ότι κι αν γίνει ο ηγέτης σε σώζει παρά μόνο σε δικτατορικά καθεστωτα.Οταν το παράλογο εγκαθίσταται στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής και ο λόγος της εξουσίας πραγματικά ισοπεδώνει τη σκέψη τότε ο ολοκληρωτισμός είναι πια γεγονός.
Αλλά τι ανησυχούμε;;;
Αφού ο Γιώργος μας “σώζει” με ότι κι αν συμβεί, τότε ότι κι αν συμβεί εμείς σίγουρα θα σωθούμε!
Κοιτά σε τι συμπεράσματα μας οδηγεί ο παραλογισμός μιας ολοκληρωτικής εξουσίας!

ΥΓ: Μετά την πτώχευση η επομενη μεγάλη “εθνική επιτυχία”, που θα κληθούμε να πανηγυρίσουμε απο το σύστημα της κλεπτοκρατίας και των νταβατζήδων, θα είναι η “έξοδος απο το ευρώ” αφού πρώτα διαγράψει και αυτή την πορεία της ως εκβιασμός για την λήψη νέων μέτρων.-

No comments:

Post a Comment