Σελιδες

Monday, October 10, 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στην Αθήνα σήμερα την 30 Σεπτεμβρίου 2011, οι απόστρατοι που εκπροσωπούμαστε από τους φορείς ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΛΣ, Α.Κι.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., Π.Ο.Σ., Κ.ΕΘ.Α., ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, συγκεντρωθήκαμε διαμαρτυρόμενοι, ώστε προβάλλοντας τη δύναμη και την ενότητά μας:
Να αποδείξουμε ότι είμαστε και εμείς παρόντες στον αγώνα και στο πλευρό του ελληνικού Λαού, που πλέον διεκδικεί το δικαίωμα της επιβίωσης και της αξιοπρέπειάς του, σε μία εθνικά κυρίαρχη χώρα, με Σύνταγμα, αρχές και αξίες που δεν επιδέχονται εκπτώσεων.
Να βροντοφωνάξουμε με βάση και την γενικότερη συγκυρία:
ΟΧΙ στην διακύβευση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, στο ραγιαδισμό και στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας.
ΟΧΙ στο γκρέμισμα των ονείρων μας, στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας και στην πλήρη αφαίμαξη και εξόντωση των συνήθων υποζυγίων, ενός άδικου φορολογικού συστήματος.
Να συνεγείρουμε τη συνείδηση των συναδέλφων της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Να απαιτήσουμε σεβασμό, δηλώνοντας ότι είμαστε μη προνομιούχοι κοινωνικοί εταίροι και όχι κοινωνικοί επαίτες, που κατά την πολυετή θητεία μας, από 25 έως και 40 ημερολογιακά έτη, ήμασταν οι εργαζόμενοι με τις περισσότερες υποχρεώσεις και τα λιγότερα δικαιώματα στην Ελλάδα.
Σήμερα η κυβέρνηση, αγνοώντας τα πάντα και αντιμετωπίζοντάς μας σαν «στυμμένες λεμονόκουπες», με σκοπό να εξοντώσει στοχευμένα πλήρως εμάς και τις οικογένειές μας:
Μας διαχωρίζει αντισυνταγματικά με ηλικιακό ρατσισμό, σε κάτω ή πάνω των 60 και των 55 και σε αυτούς που αποστρατεύθηκαν ευδόκιμα ή μετά από αίτησή τους, τιμωρώντας επιπρόσθετα άδικα, παράνομα και ανήθικα, όσους είναι κάτω των 55 και αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους, κατά πλήρη νομιμότητα και ηθική.
Μας επιβάλει, πέρα από κάθε λογική, νομιμότητα και συνταγματική βάση, όπως και στον υπόλοιπο Λαό, υπέρογκες «εισφορές» και αυθαίρετες κρατήσεις που μειώνουν το εισόδημα μας σε ποσοστά άνω του 50%.
Μας στερεί το συνταγματικό δικαίωμα για εργασία, αποστερώντας μας και την τελευταία, θεωρητική έστω στις μέρες μας, δυνατότητα να ζήσουμε τις οικογένειές μας.
Οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και διάλυση τα Μετοχικά μας Ταμεία, τα οποία, με βάση επίσημες δηλώσεις, οι διαχρονικές πολιτικές και κυβερνητικές επιλογές, πράξεις και παραλείψεις τα έφθασαν σε σημείο κατάρρευσης, μεθοδεύοντας ταυτόχρονα την υφαρπαγή της περιουσίας τους. Η δε απραξία επί αυτών των δηλώσεων, αφήνει σοβαρές υπόνοιες ότι επιχειρείται ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ μιας κατάστασης, που είναι αποτέλεσμα, αν όχι παράνομης συμπεριφοράς, τουλάχιστον ανεπαρκούς Διοικητικής Διαχείρισης.
Υποβαθμίζει συνεχώς την παροχή υπηρεσιών υγείας, σε μας και τις οικογένειές μας, στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ, υπέρ των οποίων καταβάλλουμε επί 60 χρόνια επιπρόσθετες κρατήσεις, ενώ η περιουσία που έχει δημιουργηθεί από αυτές αντιμετωπίζεται ως «σχολάζουσα» υπέρ αγνώστων σκοπιμοτήτων.
Κάνοντας απολύτως σαφές, ότι οι απόστρατοι, όπως και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας, είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δηλώνουμε ότι:
Δεν επιθυμούμε ειδικά προνόμια και εξαιρέσεις έναντι του υπόλοιπου ελληνικού Λαού και δεν διεκδικούμε να διαλάθουμε των θυσιών του. Αντιστεκόμαστε μαζί του!
Είμαστε οι τελευταίοι που θα έβαζαν το συντεχνιακό ή προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας γιατί είμαστε μία κοινωνική ομάδα που έχει έμπρακτα προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό έργο, έμμεσα ή άμεσα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ
Την ελάχιστη αναγνώριση των ιδιαιτέρων και μοναδικών χαρακτηριστικών, συνθηκών εργασίας και υπόστασης μας, δίνοντας τέλος στην κοινωνική απαξίωσή και οικονομική εξαθλίωσή μας.
Την άμεση ανάκληση επιβολής των εξοντωτικών περικοπών στις συντάξεις, με βάση ηλικιακά κριτήρια ή με βάση το αν κάποιοι αποστρατεύθηκαν ευδόκιμα ή μετά από αίτησή τους.
Την άμεση άρση των περιορισμών καταβολής σύνταξης, για όσους θέλουν και μπορούν να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα για εργασία, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο, όπου υπάρχουν ενδείξεις, στοιχεία και καταγγελτικές δηλώσεις.
Την άμεση ανάληψη ενεργειών για την διάσωση, εξυγίανση και ανάπτυξη των Μετοχικών μας Ταμείων.
Τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένου ανταποδοτικού οφέλους, έναντι των κρατήσεων μας υπέρ ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ και των δικαιωμάτων μας επί της περιουσίας που έχει δημιουργηθεί από αυτές.
Την άμεση ανάληψη μέτρων και ενεργειών κατά της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος, ώστε να σταματήσει η ανελέητη επιδρομή κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Τέλος, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι:
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

*ΥΓ. Το ψήφισμα των απόστρατων τελικά το παρέλαβε ο Α/ΓΕΕΘΑ

1 comment:

  1. Σας συγχαίρω με όλη την ψυχή γι' αυτό που κάνετε για τον δεινοπαθούντα ελληνικό λαό, δηλαδή για όλους εμάς που αγωνιούμε για την τύχη της πατρίδας μας. Θα ήθελα να έχω επαφή μαζί σας, για να ενημερώνομαι για όλες τις δραστηριότητές σας και αν χρειάζεται να συμμετέχω και να βοηθώ όπου μπορώ.
    Με εκτίμηση
    ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

    ReplyDelete