Σελιδες

Friday, April 20, 2012

Πρόταση για σειρά ημερίδων με θέμα την οργάνωση της εξεγέρσεως



Θέμα: Περιφρούρηση του αγώνος, κλιμάκωση και ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως

Ο Λαός χρειάζεται άμεσα ένα αντιμνημονιακό  μέτωπο που θα ανατρέψει την κατοχική κυβέρνηση. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό. Με αποτέλεσμα ο Λαός να υφίσταται τα πάνδεινα.

Το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν έχει οικοδομηθεί είτε γιατί υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όπως «θέλουμε μέτωπο της αριστεράς και όχι παλλαϊκό μέτωπο με την δεξιά», είτε γιατί κάποιοι θέλουν έξοδο και άλλοι παραμονή στην Ε.Ε., είτε γιατί κάποιες πολιτικές δυνάμεις ή προσωπικότητες προσπαθούν να επιβληθούν κάτι που δεν αποδέχονται οι άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Είναι πανθομολογούμενο ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε πότε θα ενωθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, ούτε πότε θα προκηρύξει εκλογές η κατοχική κυβέρνηση.  Μέχρι τότε η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη.

Αποφασίσαμε να αφήσουμε στην άκρη την σύμπηξη πολιτικού μετώπου και τις συζητήσεις για εκλογική συνεργασία.

Θέλουμε να ασχοληθούμε μόνον με την οργάνωση της εξεγέρσεως. Χωρίς καμμία πολιτική, ιδεολογική ή εκλογική δέσμευση από τους συμμετέχοντες. Απαγορεύεται να ανοίξει τέτοια συζήτηση. Θα συναντηθούμε για να ανταλλάξουμε απόψεις μόνον για το πώς θα οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Ο καλύτερος τρόπος για να έρθουμε εγγύτερα είναι να λύνουμε καθημερινά πρακτικά προβλήματα της εξεγέρσεως.


Να συζητήσουμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τους πραιτωριανούς. Πώς θα αντεπιτεθούμε στην βροχή χημικών. Πώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα. Πώς θα επιτύχουμε την ανατροπή.

Στις ημερίδες θα δημιουργήσουμε επικοινωνιακούς δεσμούς, χρήσιμους στις μελλοντικές συγκρούσεις με το κατοχικό καθεστώς.

Δεν έχει νόημα να κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και να δεχόμαστε τα χημικά χωρίς να έχουμε έτοιμο σχέδιο αντεπιθέσεως. Δεν έχει νόημα να επανερχόμαστε στο Σύνταγμα μετά την πρώτη βροχή χημικών για να πούμε, «Να, είμαστε γενναίοι, επανήλθαμε». Έτσι δεν κερδίζουμε τον πόλεμο. Έτσι καταγράφουμε ήττες. Επιδεικνύουμε άγνοια πολεμικών ικανοτήτων.

Για όσα κινήματα δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις ημερίδες που θα αφορούν τεχνικές πολιτικής ανυπακοής και ανατροπής δικτατορικών καθεστώτων, θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο οι προτάσεις μας ώστε το στρατηγικό σχέδιο ανατροπής να εμπλουτίζεται συνεχώς από νέες ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις πολλών συναγωνιστών. Και θα καταστεί γνωστό σε όλο τον Ελληνικό Λαό.

Στην θεματογραφία των ημερίδων θα συζητήσουμε:
1. Σχέδιο δυναμικών διαδηλώσεων.
2. Οργανωτικές αδυναμίες που παρουσιάστηκαν μέχρι τώρα στην σύγκρουση Λαού και πραιτωριανών.
3.Τεχνικά ζητήματα διαδηλώσεων. Πόση ώρα μπορεί να σταθεί ένα ανοργάνωτο πλήθος στο Σύνταγμα και πώς μπορεί να ανατρέψει τον συσχετισμό δυνάμεων με τις δυνάμεις καταστολής.
4. Αντιμετώπιση πραιτωριανών. Χημικά, ασπίδες, κράνη, μάσκες.
5. Κατάληψη κτηρίων.
6. Κέντρα ενδοεπικοινωνίας των οργανωμένων διαδηλωτών.
7. Δημιουργία δεσμών με όλες τις οργανώσεις ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες στο σχέδιο ανατροπής, συμβάλλοντας με τον τρόπο που θα επιλέξει η κάθε οργάνωση ξεχωριστά.
8. Κλιμάκωση του αγώνος. Οδοφράγματα. Πολλαπλές εστίες αναταραχής μακριά από το κέντρο της Αθήνας για να διασπαστούν οι πραιτωριανοί και να χάσουν τον έλεγχο.
9. Δημιουργία τοπικού επιτελείου ή επιτελείων της εξεγέρσεως. Πχ κατάληψη του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και χρήση του ως ορμητηρίου κατά την διάρκεια των συγκρούσεων. (Είναι πιό εύκολο να καταληφθούν κτήρια γύρω από το Σύνταγμα, που δεν τα φυλάνε οι πραιτωριανοί, παρά να καταληφθεί εξ αρχής η βουλή).
10. Σχηματισμός λαϊκών πολιτοφυλακών. Διαφώτιση, εκπαίδευση, και προετοιμασία του Λαού για την αντιμετώπιση των νατοϊκών στρατευμάτων που θα καταστείλουν βιαίως τους λαϊκούς αγώνες.
11. Κατάληψη ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τραπεζών, ΕΡΤ, Νοσοκομείων, σταθμών τραίνων, γενικού λογιστηρίου, υπουργείων, τηλεπικοινωνιών, σταθμών υδρεύσεως, αεροδρομίων, λιμανιών, και εγκατάσταση προσωρινής λαϊκής διοικήσεως
12. Οργάνωση μονάδων ψυχολογικού πολέμου, αγκιτάτσιας και προπαγάνδας με καθημερινή εκπαίδευση του Λαού. Κατάστρωση σχεδίου προπαγανδιστικής εκστρατείας για την εξέγερση.
12. Εξάπλωση της ανυπακοής-εξεγέρσεως. Οργάνωση πολιτικής απεργίας διαρκείας. Ανάληψη πρωτοβουλίας για την οργάνωση των απεργιών, συλλαλητηρίων, διαδηλώσεων, κατακτώντας τον έλεγχο έναντι των καθεστωτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων. 
13. Τεχνικές πολιτικής ανυπακοής. Εμβρυακές μορφές δυαδικής εξουσίας. Αναβάθμιση των λαϊκών συνελεύσεων σε Συντακτική Εθνοσυνέλευση, με νομοθετική εξουσία, επαναστατικώ δικαίω.
14. Επέκταση της ανατρεπτικής δράσεως με την μορφή δικτύου, και όχι κάθετης ιεραρχίας.

Καλούμε όσες οργανώσεις θέλουν να στείλουν μέλη τους στις ημερίδες.
Απευθύνουμε πρόσκληση σε οργανώσεις όπως: 

Σύριζα, Ανταρσυα, ΠΑΜΕ, ΔΗΚΚΙ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΕΝΑ, ΕΠΑΜ, πρωτοβάθμια συνδικάτα δημοσίου και ιδιωτικού τομέως, Σύνδεσμοι Εφέδρων αξιωματικών, μπλοκ αναρχικών, Κίνημα Δεν Πληρώνω, Σπίθα-ΕΛΛΑΔΑ, οργανώσεις της Λαϊκής Δεξιάς, Σύνδεσμοι οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, οργανώσεις κληρικών.

Καλοδεχούμενη είναι και όποια άλλη οργάνωση θέλει να συστρατευθεί για την ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως.


Ιφικράτης Αμυράς

No comments:

Post a Comment