Σελιδες

Tuesday, April 10, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ: Μπροστά στις Εκλογές

  -Η «Σοσιαλιστική Ανασύνθεση», συλλογικότητα που υπηρετεί τους Ύψιστους Λαϊκούς πόθους για Εθνική και Κοινωνική Αυτοδιάθεση, που στην σημερινή συγκυρία προτάσσει την ανάγκη Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Χώρας, στις Θέσεις της που διατύπωσε στις 21/10/11, τόνιζε ότι: πρωταρχικός στόχος είναι: «η Ανατροπή του Μνημονίου, του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, του Μεσοπρόθεσμου, όλων των αποικιοκρατικών συμβάσεων.
 Ο Έλεγχος του Χρέους, άρνηση του καταχρηστικού τμήματος του, διεθνής λογιστικός έλεγχος όπως συνέβει σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Άνοιγμα όλων των δημόσιων λογαριασμών του κράτους, ώστε να δούμε τι έγιναν τα λεφτά, τι κρύβουν οι συμβάσεις δανεισμού και ποιος επωφελήθηκε από αυτές.»

  Σε αυτή την κατεύθυνση, η «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ», πήρε πρωτοβουλίες, σταθερά προσηλωμένη στην προσπάθεια συγκρότησης του ευρύτερης δυνατής Δημοκρατικής Αντι-Μνημονιακής Συσπείρωσης και Ενότητας.


  -Διαπιστώνουμε ότι τόσο οι ήδη υπάρχουσες στην πολιτική σκηνή δυνάμεις, όσο και οι νέες πρωτοβουλίες πολιτών και αυτό-οργανωμένων ομάδων που προέκυψαν από τις Πλατείες τον Μάϊο 2011, δεν κατάφεραν να βρουν κοινή γλώσσα και πορεία και κατεβαίνουν κατακερματισμένες στις προσεχείς εκλογές, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν στις δυνάμεις του Μνημονίου και της εξάρτησης της χώρας, να ανασυγκροτηθούν. Παρόλα ταύτα, η παρουσία όλων μας στις κάλπες είναι αυτονόητη, η ψήφος μας στις Αντι-Μνημονιακές Δημοκρατικές δυνάμεις δεδομένη.
  H παρουσία και διαθεσιμότητα μας θα πρέπει να είναι ισχυρή και την επόμενη μέρα, όταν όλα θα πρέπει να ανασυνθεθούν, «όταν το παλαιό θα πεθαίνει και το νέο δεν θα έχει ακόμα γεννηθεί».
  -H «Σοσιαλιστική Ανασύνθεση» θα συνεχίσει την προσπάθεια στην αποκάλυψη του ρόλου των «Μνημονιακών» κομμάτων της εξουσίας, στην αποκάλυψη του μετώπου της εξάρτησης και της υποτέλειας της Χώρας, θα παραμείνει προσηλωμένη στην προσπάθεια για την δημιουργία της ευρύτερης δυνατής Παλλαϊκής Δημοκρατικής Αντι-μνημονιακής Συσπείρωσης.

  - Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ, συμβάλλοντας με τις μικρές της δυνάμεις στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού Λαού και στην προετοιμαζόμενη άμυνα του στις νέες δυσχερείς συνθήκες, την τελευταία περίοδο ανέπτυξε πρωτοβουλίες και δράσεις που υπηρετούν τους κάτωθι, εξαιρετικά επίκαιρους για την εποχή και την συγκυρία, στόχους: 
«Ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, εναλλακτικές μορφές ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Στήριξη μορφών συλλογικής διαχείρισης, όπως: συνεταιρισμών, ομαδικών καλλιεργειών, δημοτικών και δημοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, διαχείριση των λαϊκών αγορών από επιτροπές άμεσων παραγωγών, καταναλωτών κ.ο.κ.
Αξιοποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου, ορυκτού και υποθαλάσσιου υπέρ του έθνους και του Λαού. Προστασία της Δημόσιας Περιουσίας. Λαϊκή κινητοποίηση για τη γη, την στέγη, το κλίμα και τους φυσικούς πόρους, την αγροτική αναδιάρθρωση και τη διατροφική επάρκεια.’
Δηλώνει δε, ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια, μαζί και με άλλες δυνάμεις που συνεργαζόμαστε, σε αυτή την κατεύθυνση. 

Αθήνα, 09.04.12

Ιστοσελίδα : energoisosialistes.blogspot.com

Αριθμός Τραπεζικού λογαριασμού : Τράπεζα Αττικής (κατάστημα 164) 56993894

No comments:

Post a Comment