Σελιδες

Sunday, June 10, 2012

Η ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΖΕΙ Ο κ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ

ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά

www.dikki.org, Καρόλου 28, Πλατ. Καραϊσκάκη, τηλ. 2105234289,
 
10-6-2011

Είναι γνωστό ότι ο κ. Μιχελάκης έχει καταληφθεί από ντελίριουμ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιμνημονιακού πόλου. Για να φθάσει όμως μέχρι το σημείο να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΔΗΚΚΙ για αντάρτικα πόλεων και ένοπλο αγώνα! μόνο μια λογική εξήγηση μπορεί να υπάρξει:

Προφανώς οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών περιέχουν πολύ άσχημα μαντάτα για το κόμμα του και του προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο σοκ. Σοκ κατά πολύ ισχυρότερο και από το «σοκ και δέος» που εμπεριέχει το πρόγραμμα του κόμματός του για τον Ελληνικό λαό.

Έλεος κ. Μιχελάκη, ξεπεράσατε ακόμη και την αλήστου μνήμης περίοδο Μητσοτάκη όπου εκσφενδονίζετο μαζικά και προς πάσα κατεύθυνση η λάσπη περί τρομοκρατίας. Τότε θάπρεπε να ήσασταν εκπρόσωπος, θα είχατε διαπρέψει, τώρα με τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, το Αγγλικό δίκαιο κ.ά. δεν υπάρχουν πλέον αφελείς σε αυτόν τον τόπο για να «τσιμπήσουν». Αντίθετα υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί, υποψιασμένοι πολίτες και σε αυτούς, για πολλοστή φορά, αποκαλύπτεσθε. Σε βάρος σας επιστρέφει όλη η λάσπη την οποία εκσφενδονίζετε. Οι θέσεις του ΔΗΚΚΙ είναι χιλιοδιατυπωμένες και γνωστές και δεν επιδέχονται δεύτερη ανάγνωση. Γνωστά είναι και τα στελέχη του, όπως είναι γνωστό και το ότι ο Ιφικράτης Αμυράς δεν είχε, ούτε έχει οργανωτική σχέση με το ΔΗΚΚΙ. Αυτοπροτάσεις και συζητήσεις για την υποβολή υποψηφιοτήτων υπήρξαν πολλές. Είναι άλλο όμως η πρόταση και άλλο η απόφαση για να είναι κάποιος υποψήφιος και ο Ιφικράτης Αμυράς δεν ήταν υποψήφιος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 comments:

  1. Τέσσερα «ύποπτα» σημεία και δύο αμείλικτα ερωτήματα στην υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά

    Τέσσερα «ύποπτα» σημεία και δύο αμείλικτα ερωτήματα στην υπόθεση του Ιφικράτη Αμυρά
    Μια σειρά από... συμπτώσεις αναφορικά με το νέο «πρόσωπο του τελευταίου 24ώρου», τον Ιφικράτη Αμυρά, δείχνουν να ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει ότι ο κ. Αμυράς δεν έχει καμία σχέση με την Κουμουνδούρου.

    ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντήλλαξαν χθες σκληρές ανακοινώσεις με τη μεν Συγγρού να επαναλαμβάνει τα όσα έχει πει ο κ. Αμυράς περί αντάρτικου πόλεων και ότι πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και την Κουμουνδούρου από την άλλη να να διαψεύδει ότι έχει οργανωτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταφεύγει σε λογοπαίγνια.

    Υπάρχει εν τούτοις μια σειρά από τουλάχιστον «περίεργα» περιστατικά, τα οποία ενισχύουν την πιθανότητα ο κ. Αμυράς να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να εξαιρέθηκε την τελευταία στιγμή από τα τελικά ψηφοδέλτια.

    Συμπτωματικά λοιπόν:

    - Ο Ιφικράτης Αμυράς, πέραν από την προσωπική του σελίδα στο facebook (την οποία ενεργοποίησε τον Μάρτιο του 2010), έχει μία ακόμη ιστοσελίδα στο Facebook. Αυτή είναι προσωπική του ιστοσελίδα- προφίλ (δηλαδή, δε δέχεται «φίλους» κ.λπ. Παρά μόνον καταθέτει απόψεις και δέχεται «Likes», «Dislikes» κ.λπ.). Η δεύτερη ιστοσελίδα στην οποία αυτοαποκαλείται «Πολιτικός» ενεργοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2012. Την περίοδο δηλαδή που οι εκλογές θωρούνταν βέβαιες και το μόνο που αναμενόταν ήταν η επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας. Κατά τεκμήριο, ένα μήνα πριν την προκήρυξη των εκλογών είναι η περίοδος κατά την οποία «φουντώνουν οι διαπραγματεύσεις των δυνάμει υποψηφίων με τα κόμματα. Όλως τυχαίως, τότε ο κ. Αμυράς στήνει νέα σελίδα στο Facebook και αυτοπροβάλλεται ως «Πολιτικός».

    ReplyDelete
  2. - Στις 19 Απριλίου, στο zougla.gr δημοσιεύεται προσωπικό κείμενο του κ. Αμυρά, υπό τον τίτλο «Επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας». Το κείμενο περιλαμβάνει μανιφέστο του κ. Αμυρά που ξεκινάει σημειώνοντας ότι «θα δώσω τη μάχη στις κατοχικές συνθήκες που ζούμε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών, στηριζόμενος από το ΔΗΚΚΙ», μαζί με στοιχεία επικοινωνίας για όσους «αποδέχονται τις θέσεις αυτές και θέλουν να βοηθήσουν στην εκλογή μου». Συνοδεύεται μάλιστα από σκαναρισμένη κάρτα του Ιφικράτη Αμυρά που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ιφικράτης- Απόστολος Αμυράς. Υποψήφιος Βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ».

    - Δυο μέρες μετά, στις 21 Απριλίου, η επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά συνοδεύεται από την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στη λίστα της Α’ Αθήνας, κάτω από το όνομα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, φιγουράρει ο κ. Αμυράς, που τοποθετείται δεύτερος (λόγω της αλφαβητικής παράθεσης των ονοματεπωνύμων). Οι λίστες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της «Αυγής» και αναδημοσιεύονται από μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων (κατά πάσα πιθανότητα έχει αποσταλεί και στα email των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών).

    - Αλέξης Τσίπρας και Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίζονται στη διαδικτυακή εκπομπή του Ιφικράτη Αμυρά «Εδώ Σύνταγμα WEBTV» περί τα τέλη του 2011. Γεγονός που, μπορεί να μην αποδεικνύει κάτι, εγείρει ωστόσο σίγουρα κάποια ερωτηματικά σχετικά την προϋπάρχουσα σχέση του κ. Αμυρά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Θα πρέπει να θεωρείται απολύτως βέβαιο το ότι συμπεριελήφθη το όνομα του κ. Αμυρά στη λίστα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που κόμματα αποσύρουν κάποιες αρχικές τους επιλογές στις λίστες υποψηφίων, εφ’ όσον διαπιστώσουν ότι «κάτι δεν πάει καλά».

    Ως εκ τούτου, τα κεντρικά ερωτήματα τα οποία τίθενται στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται, έστω και με καθυστέρηση να απαντήσει, είναι τα εξής:

    1. Για ποιο λόγο η Κουμουνδούρου αρνείται μετ’ επιτάσεως ότι αρχικά συμπεριέλαβε τον κ. Αμυρά στους υποψηφίους της για τις προηγούμενες εκλογές; Θα μπορούσε να απαντήσει ειλικρινώς και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Ιφικράτη Αμυρά.

    2. Ανεξάρτητα από το αν ο κ. Αμυράς υπήρξε, έστω και για λίγα 24ωρα, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, για ποιο λόγο η Κουμουνδούρου σε δύο ανακοινώσεις αποφεύγει να αποκηρύξει τις πρακτικές τις οποίες προωθεί υπό τη μορφή του «αντάρτικου πόλεως»; Το να αρνείται επισήμως ένα κόμμα πρακτικές με τις οποίες καλούνται πολίτες «να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών» είναι αυτονόητη κίνηση για έναν κομματικό οργανισμό με δημοκρατικές αντιλήψεις, είτε αναφέρεται σε στέλεχός του, είτε όχι.

    ReplyDelete
  3. Προφανώς ψεύδονται τα δυο γραφεία τύπου ΔΗΚΚΙ και Συριζα. Προσπαθούν τώρα να αποκηρύξουν τον Αμυρά αλλά είναι γνωστό στους παροικούντες την Κουμουνδούρου ότι ήταν στέλεχος με γνωστή δράση. Αυτοί τον πρότειναν για υποψήφιο. Τον στήριξαν και τον ανέδειξαν. Απέσυραν την υποψηφιότητα ξεκάθαρα για προεκλογικούς λόγους επειδή δημιουργήθηκε θόρυβος. Και τα δύο κόμματα όπως και πολλές συνιστώστες του Συριζα συμφωνούν με πολλές από τις απόψεις του για εξέγερση και ένοπλο.

    ReplyDelete