Σελιδες

Thursday, June 28, 2012

Προαγορά αγροτικών προϊόντων από το «Αλληλέγγυον»: Στο ένα τρίτο της τιμής και κάτω, τα νωπά οπωροκηπευτικά



ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤ/ΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΊΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ  ΣΥΝ.ΠΕ
ΤΟ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ"

Αγίας Σοφίας  50  ΚΟΛΩΝΟΣ  10444   
ΤΗΛ. 210 51 41 443 Fax: 2105141442   
ΑΦΜ 998148709  ΔOY ΚΒ ΑΘΗΝΩΝ 
Email: allilegion@gmail.com,  Ιστοσελίδα: www.allilegion.gr



Αθήνα, 28 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προαγορά αγροτικών προϊόντων από το «Αλληλέγγυον»: Στο ένα τρίτο της τιμής και κάτω, τα νωπά οπωροκηπευτικά.

Διαδικασία προαγοράς αγροτικών προϊόντων, για μαζική τους αγορά και διάθεση στους πολίτες, ξεκινά παράλληλα με τη διάθεση ελληνικών αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων, στις μόνιμες εγκαταστάσεις του, το «Αλληλέγγυον».

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τα βερίκοκα και τα ροδάκινα που είναι σε πλήρη παραγωγή αυτή την στιγμή, θέτουμε υπόψη των  Μελών του Συνεταιρισμού μας αλλά και των Ελλήνων Πολιτών, τα εξής:

  1. Τα βερίκοκα αυτήν την στιγμή, πωλούνται σε δεκάκιλο τελαράκι στον μεσάζοντα, 18 με 20 λεπτά το κιλό. Τα μεταφορικά από τη Μακεδονία στην Αθήνα, είναι 45 ευρώ η παλέτα. Δηλαδή στα δέκα χιλιάδες κιλά, ένα δεκάτονο φορτηγό ψυγείο, η τιμή μεταφοράς είναι 675 ευρώ. Άρα, τα βερίκοκα, μπορούν να φθάσουν στην Αθήνα, σε μια τιμή, γύρω στα 40 περίπου λεπτά το κιλό, μαζί με τη μεταφορά τους, το ΦΠΑ και τα λειτουργικά έξοδα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ: ΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 1.5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ. (ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ «ΣΠΕΣΙΑΛ» ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΚΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ).
  2. Τα ροδάκινα αυτήν την στιγμή πωλούνται το δεκάκιλο τελαράκι στον μεσάζοντα, από 35 λεπτά έως 50 λεπτά το κιλό (η διαφορά έχει να κάνει με το μέγεθος και την ποιότητα του προϊόντος). Δεδομένου ότι τα μεταφορικά από τη Μακεδονία στην Αθήνα, σε φορτηγό ψυγείο, είναι 675 ευρώ, τα ροδάκινα, μπορούν να φθάσουν στην Αθήνα, σε μια τιμή, γύρω στα 70 λεπτά το κιλό, μαζί με μεταφορικά, το ΦΠΑ και τα λειτουργικά έξοδα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ:ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΑ 2.5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ.
Αν θέλουμε πραγματικά να αντισταθούμε στους μεσάζοντες αλλά και στους τυχοδιώκτες (πολιτικάντηδες οι οποίοι κάθε λίγο και λιγάκι, ανακαλύπτουν ξαφνικά την "αλληλεγγύη", προς ίδιον πάντα όφελος) του τύπου «κινήματα πατάτας, ελαιολάδου» κλπ ΜΚΟκινήματα, μπορούμε να σπάσουμε την «μαγκιά» τους, κάνοντας μαζικές προαγορές. Έτσι, με 7 ευρώ για παράδειγμα, μπορούμε να έχουμε 10 κιλά ροδάκινα πρώτης ποιότητας στο σπίτι μας, για να φάμε και να χορτάσουμε εμείς και τα παιδιά μας και με 4 ευρώ το δεκάκιλο, μπορούμε επίσης να έχουμε 10 κιλά βερίκοκα να γεμίσει το σπίτι μας, πρώτης ποιότητας ελληνικό φρούτο. Το ίδιο φυσικά μπορεί να γίνει και με πολλά άλλα προϊόντα.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όχι τυχάρπαστα και πρόχειρα, αλλά μέσα από τις σαφείς και συγκεκριμένες διαδικασίες του «Αλληλέγγυον». Δηλαδή: 1. Τιμή αγοράς από τον αγρότη ή τον βιοτέχνη, δημόσια και ενώπιον του πολίτη. 2. ΦΠΑ 13% για το κράτος, που έχει μάθει δυστυχώς να χώνει μονίμως το χέρι του στην τσέπη μας. 3. Λειτουργικά έξοδα, ρεύμα, ενοίκια, τηλέφωνα κλπ, και ολοκληρώσαμε: Με αξιοπρεπή αγρότη/βιοτέχνη και χορτάτο πολίτη. Γιατί μόνον έτσι θα ξαναχτίσουμε την γκρεμισμένη Ελλάδα της Αλληλεγγύης και της Αξιοπρέπειας.

Αυτό που μένει, είναι απλώς να συντονιστούμε και φυσικά να κάνουμε τον κόπο να περάσουμε από την Αγίας Σοφίας 50 στον Κολωνό και στο «Αλληλέγγυον» ή να τηλεφωνήσουμε στο 2105141443 και να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ: ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ, ΣΤΟ ΡΑΦΙ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ




No comments:

Post a Comment