Σελιδες

Tuesday, March 6, 2012

Σχέδιον κυκλοφορίας εθνικού νομίσματος υπό συνθήκες κατοχής

Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς

6-3-2012
Το δίλημμα σήμερα δεν είναι «δραχμή ή ευρώ», αλλά ποιός θα εκδώσει την δραχμή. Οι Έλληνες ή το 4ο Ράιχ. Όποιος ελέγχει το νόμισμα ελέγχει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ζωή της χώρας. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την εκτύπωση της δραχμής στα χέρια του 4ου Ράιχ. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το Ελληνικό Έθνος η νομισματική ανεξαρτησία.
Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το εθνικό μας νόμισμα: να είναι φορητό, ανταλλάξιμο, ευκόλως διαιρέσιμο, και λογικώς σπάνιο. Η σχετική σπανιότης εξασφαλίζει ότι δεν θα εμφανιστεί υπερπληθωρισμός και άρα πτώση της αγοραστικής δυνάμεως του χαρτονομίσματος.
Το σχέδιο καταρτίζεται με δεδομένο ότι δεν έχουμε την εξουσία. Θεωρείται δεδομένο ότι θα εκδώσουμε το εθνικό μας χαρτονόμισμα παραλλήλως με το ευρώ αντιμετωπίζοντας ένα σωρό πρακτικά προβλήματα. Αλλά αυτό σημαίνει επανάσταση στην πράξη. Το να λύνει ο Λαός πολιτικά προβλήματα που δεν μπορεί να τα λύσει η προδοτική καθεστηκυία τάξη. Ο Λαός δεν πτοείται από εμπόδια. Το μόνο εμπόδιο είναι η ατολμία.
Τεχνικά ζητήματα που πρέπει να λύσουμε.
1. Εκτύπωση. Θα απευθυνθούμε σε Έλληνες χαράκτες και λιθογράφους που θα αναλάβουν την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων. Αν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε στην Ελλάδα το ειδικό χαρτί και τις εγκαταστάσεις για να εκτυπώσουμε το εθνικό χαρτονόμισμα με ειδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα απευθυνθούμε σε κράτη στο εξωτερικό, να μας το τυπώσουν προσωρινώς στις δικές τους εγκαταστάσεις μέχρι να βρούμε τρόπο να το τυπώσουμε στην Ελλάδα.

Δεν χρειάζονται μήτρες και σχέδια για νέα χαρτονομίσματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πρότυπα των χαρτονομισμάτων της δραχμής του 2002.
2. Διανομή. Η διανομή του χαρτονομίσματος πρέπει να γίνει απευθείας στον Λαό χωρίς μεσάζοντες που θα αποκομίζουν κέρδος. Αν είχαμε την εξουσία θα διανέμαμε ως κυβέρνηση το χαρτονόμισμα απευθείας στον Λαό, χωρίς την παρεμβολή των χονδρεμπόρων τραπεζιτών.
Τώρα η διανομή θα γίνει μέσω μίας ιδιωτικής τραπέζης με εκδοτικό προνόμιο, η οποία θα ανήκει σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα. Όταν πάρουμε την εξουσία η τράπεζα θα μετατραπεί σε δημόσια-κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, με αποκλειστικό μέτοχο τον Ελληνικό Λαό. Ταυτοχρόνως η Τράπεζά μας θα αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη του αντιμνημονιακού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος.  
3. Ποσότητα. Η ποσότητα κυκλοφορούντος χαρτονομίσματος θα ρυθμιστεί με βάση τον όγκο συναλλαγών στην εσωτερική αγορά, με βάση την ταχύτητα κυκλοφορίας του εθνικού χαρτονομίσματος, και με βάση τις ανάγκες επανακεφαλαιοποιήσεως των Ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.  
4. Κέρδος-τόκος. Το χαρτονόμισμα θα διανεμηθεί ατόκως στον Ελληνικό Λαό. Από την στιγμή που κατέχουμε το εκδοτικό προνόμιο δεν χρειάζεται ο τόκος. Όμως απαιτείται το εθνικό χαρτονόμισμα να μην μετατρέπεται σε έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο. Πρέπει να παραμένει στην Ελληνική αγορά.
Ο καταναλωτικός πατριωτισμός αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας του εγχειρήματός μας. Βασικός όρος παροχής ατόκου ρευστότητος στα Ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα είναι η αγορά Ελληνικών αγαθών και υπηρεσιών και η πρόσληψη Ελλήνων εργαζομένων.   
5. Ισοτιμία. Η ισοτιμία θα καθοριστεί από πολλούς παράγοντες, όπως κόστος παραγωγής αγαθών, πληθωρισμός, διεθνείς ισοτιμίες. Αλλά εφ’ όσον στο πρώτο στάδιο κυκλοφορίας το εθνικό μας χαρτονόμισμα θα κυκλοφορεί παραλλήλως με το ευρώ, η ισοτιμία θα είναι 340.75 δραχμές ανά ευρώ. Μετά θα επανεξεταστεί η ισοτιμία δραχμής/ευρώ. Όσοι επιμένουν σε ανατίμηση ή υποτίμηση του νέου νομίσματος ξεχνούν ότι τέτοια απόφαση απαιτεί κατάκτηση πολιτικής εξουσίας. Εδώ μιλάμε για το πρώτο στάδιο κυκλοφορίας εναλλακτικού νομίσματος στην Ελληνική επικράτεια.   
6. Νόμιμο μέσον συναλλαγής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε είναι η αποδοχή του νομίσματος στις συναλλαγές. Θα γίνει σκληρή μάχη. Αλλά οι πολίτες δεν έχουν άλλη επιλογή, ούτε οι επιχειρήσεις. Είτε θα λιμοκτονήσουν, είτε θα αποδεχτούν το εθνικό νόμισμα.
Το κατοχικό καθεστώς όσο παραμένει στην εξουσία δεν θα δέχεται το νόμισμα ως μέσον συναλλαγής, ούτε οι καθεστωτικές τράπεζες. Γι’ αυτό απαιτείται μαζική πολιτική ανυπακοή, συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους, τα εργατικά συνδικάτα, τους δήμους, τις βιομηχανίες, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ώστε όλοι μαζί να επιβάλλουμε το εθνικό μας νόμισμα στις συναλλαγές.
Μεγάλο πλεονέκτημα για την διάδοση και αποδοχή του εθνικού νομίσματος σε συνθήκες κατοχής, εκτός από την πιστωτική ασφυξία που προκαλεί το ευρώ, είναι ότι μπορούμε στην αρχή να δώσουμε σημαντικές ποσότητες χαρτονομισμάτων δωρεάν σε εμπόρους, βιοτέχνες, καταναλωτές, κ.α, ώστε να τους δελεάσουμε να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το εθνικό νόμισμα.
Η δωρεάν διανομή χαρτονομισμάτων(μέχρι ενός ορίου), θα παραμερίσει τον φόβο των συναλλασσομένων ότι αν το αποδεχτούν μετά δεν θα μπορούν να το μεταβιβάσουν.
Το όλο πρόβλημα είναι να δουν κάποιοι πολίτες, ότι κάποιοι συμπολίτες τους το διακινούν. Και τότε θα αρχίσουν και αυτοί.
Η επιτυχής έκδοση εθνικού νομίσματος αναποφεύκτως θα περάσει από ωρισμένα εξελικτικά στάδια.
Όσοι έχουν ενστάσεις του τύπου, «δεν θα γίνει αποδεκτό στις τράπεζες και τις δεκο», δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα πολιτικό εγχείρημα, με οικονομικά εξωτερικά χαρακτηριστικά. Το να μας πει μία τράπεζα ή μία δεκο ότι δεν αποδέχεται το εθνικό νόμισμα, το αντιμετωπίζουμε σαν να μας λέει το 4ο Ράιχ ότι δεν αποδέχεται την εθνική μας ανεξαρτησία.
Δίνουμε μάχη ζωής ή θανάτου. Είναι μία φάση του πολιτικο-οικονομικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η Τρόικα εναντίον του Λαού μας και οφείλουμε να βρίσκουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα που θα παρουσιάζεται.
Ας κατανοήσουμε ότι η έκδοση και κυκλοφορία εθνικού νομίσματος είναι πολιτική πράξη εθνικής ανεξαρτησίας. Δεν έχει καμμία σχέση με τις ομαλές πολιτικές συνθήκες όπου μία κυβέρνηση αποφασίζει την έκδοση ενός νέου νομίσματος.
Στην υπό κατοχήν Ελλάδα του 2012, η έκδοση εθνικού νομίσματος κάτω από την μύτη του 4ου Ράιχ, μας εισάγει σε νέα φάση συγκρούσεως με την κατοχική ληστοσυμμορία.
Οπότε το επιχείρημα, «μα δεν θα γίνει αποδεκτό από τους καταστηματάρχες» είναι ανόητο για δύο λόγους.
Πρώτον διότι οι καταστηματάρχες δεν βλέπουν ευρώ ούτε για δείγμα, οπότε δεν έχουν να χάσουν κάτι αν αρχίσουν συναλλαγές στο εθνικό νόμισμα. Αντιθέτως θα κερδίσουν πελατεία.
Δεύτερον, θα το επιβάλλουμε στην πράξη. Είναι σαν να λέμε ότι επειδή αποφάσισε η κατοχική κυβέρνηση να μας ληστέψει με το χαράτσι στην ΔΕΗ, εμείς θα το αποδεχτούμε. Εντός ή εκτός νόμου ακυρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ στην πράξη.  
Σήμερα επιβάλλεται στον Ελληνικό Λαό γενικό κεφαλικό χαράτσι μέσω του ευρώ. Όλες οι εμπορικές συναλλαγές καταγράφονται μέσω ΑΦΜ και χρεοπιστώνονται σε ευρώ. Για να θραύσουμε τα δεσμά του ευρώ, δεν αρκεί η κυκλοφορία εθνικού νομίσματος.
Πρέπει να προχωρήσουμε στην έκδοση δικών μας Αριθμών Φορολογικού Μητρώου, διαφορετικών απ’ αυτά που μας έχει καταγράψει η κατοχική κυβέρνηση, ώστε οι συναλλαγές να μην καταγράφωνται από τις κατοχικές αρχές.
Επιπλέον χρειάζεται η οργάνωση παραλλήλων αγορών σε όλα τα βασικά αγαθά. Από τρόφιμα, ενδύματα, και υπηρεσίες, μέχρι καύσιμα και ιατρικά σκευάσματα.
Ο συνδυασμός εθνικού νομίσματος, νέων ΑΦΜ, και δικτύου εναλλακτικών αγορών, θα προσφέρει ανάσα ζωής στον Ελληνικό Λαό.
Ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση περνά μέσα από την μετωπική σύγκρουση με τα τεθωρακισμένα του εχθρού, που σήμερα δεν είναι τα γερμανικά πάντσερ, αλλά οι γερμανικές τράπεζες. Και σε αυτό το πεδίο πολέμου πρέπει να διαπρέψουμε.
Ξεκινάμε εκστρατεία γνωστοποιήσεως του εγχειρήματος μέσω των κοινωνικών δικτύων ζητώντας συνεργασία με όλους τους Έλληνες.
Ιφικράτης Αμυράς
6-3-2012

No comments:

Post a Comment