Σελιδες

Thursday, October 20, 2011

Δυστυχώς μόνο η φωτιά μπορεί

Πάλι κατεβαίνει το επίπεδο της ζωής μας, ένα ακόμη βήμα προς την εξόντωση μας

Πριν 4 μήνες περίπου έγραψα αυτό το ποστ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1311345

λίγο πριν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Έγραφα τότε:

Άμα δεν ξηλωθεί όλο το Σύνταγμα, άμα δεν ξηλωθεί ότι μάρμαρο υπάρχει γύρω γύρω, άμα δε βρεθούνε χιλιάδες στο δρόμο να τα κάνουνε λίμπα, να πετάξουνε κοτρώνια στους μπάτσους, να σπάσουνε τα τζάμια των ξενοδοχείων, να κάψουνε τις τράπεζες, να στήσουνε οδοφράγματα, να κάνουνε δηλαδή ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να γίνει καθαρό ότι αυτό το πράμα δεν περνάει με τίποτα, ε, τότε θα περάσει σίγουρα. Να μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας τσάμπα.

Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο επιβολής της αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου. Στο σημείο εκείνο που είναι απαραίτητο γι'αυτούς να μειώσουν τους μισθούς μας τόσο πολύ που να μην μπορούμε να ζήσουμε. Δεν πρόκειται πια για περικοπές μισθών, μας λένε ξεκάθαρα να πάμε να γαμηθούμε. Ότι δεν υπάρχει ζωή εδώ άμα θέλουμε ας πάμε μετανάστες ή ας πάμε και στο διάολο. Ποιος είναι ο τρόπος να τους αναγκάσουμε να μην το περάσουν αυτό;

Ο κόσμος είναι στα κάγκελα. Εδώ και δύο βδομάδες καταλαμβάνει δημόσια κτίρια, κάνει άγριες απεργίες.Σήμερα έγινε το μέγιστο που μπορούσε να γίνει από τον κόσμο: Το ξεπέρασμα του φόβου. Βγήκε από τα κατειλημμένα κτίρια της δουλειάς του, έκανε απεργία και στον ιδιωτικό τομέα και κατέκλυσε τους δρόμους κάνοντας τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων 20 χρόνων τουλάχιστον. Κόσμος συγκρούστηκε σε πολλούς δρόμους, κόσμος στήριξε τις συγκρούσεις όσο μπορούσε.

Και;

Τι έγινε;

Τίποτα. Οι τύποι δε μασάνε τίποτα, τα κανάλια τους λένε τραλαλά και στα κλειστά δωμάτια προετοιμάζονται για να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς να μας κάνουν μια μεγάλη γαλέρα. Το ξέρουν κι αυτοί ότι είναι επικίνδυνο αλλά δεν έχουν άλλο δρόμο προς το παρόν. Μόνο εμείς μπορούμε να τους "πείσουμε" ότι ο δρόμος που τραβάνε είναι τόσο επικίνδυνος που είναι καλύτερα να το πάρουν ανάποδα και να το κόψουν.


Δυστυχώς, το μόνο που μπορεί να κάνει το πολυνομοσχέδιο να μην περάσει είναι η φωτιά. Να τους δείξουμε ότι αν είναι να μας κάνουν σκλάβους για να πάνε παρακάτω πρέπει να το σκεφτούν γιατί εμείς που δε θέλουμε να γίνουμε σκλάβοι θα τα κάψουμε όλα. Ότι δε θα υπάρχει τίποτα πια. Πρέπει να καούν όλα τα κτίρια στο σύνταγμα, το υπουργείο οικονομικών, τα μαγαζιά γύρω από την πλατεία, τα ξενοδοχεία, τα πάντα. Όταν θα φύγουμε να μην μπορεί να γνωρίσει κανείς που βρίσκεται.

Φυσικά δε μπορούμε όλοι να βάζουμε φωτιές με τόσους μπάτσους να μας κυνηγάνε. Ούτε καν μπορούμε όλοι να φοράμε μάσκες και να πετάμε πέτρες. Μπορούμε όμως κάποιοι να το κάνουν και οι περισσότεροι να στηρίζουν αυτούς που μπορούν να το κάνουν επιδεικνύοντας αντοχή στα δακρυγόνα και υπομονή. Θα είμαστε τόσοι πολλοί που η αστυνομία δε θα μπορεί να κινηθεί ελεύεθερα. Όπως στην Κερατέα, έτσι και τώρα εδώ όποιος έχει την τεχνογνωσία πρέπει να μπει μπροστά και η οργή θα κάνει τη δουλειά της, όσοι χρειάζεται θα ακολουθήσουν και όσοι χρειάζεται θα στηρίξουν.

Τίποτα το ιδεολογικό ή επαναστατικό δεν έχει αυτό που λέω. Είναι απλά η μόνη πρακτική λύση. Δυστυχώς αλλά έτσι είναι.

...............................................
"Τίποτα το ιδεολογικό ή επαναστατικό δεν έχει αυτό που λέω"
θα συμφωνήσω απόλυτα.

Εκτός απ' τον φετιχισμό της φωτιάς (ο ΓΑΠ και η συμμορία του χέστηκαν κι αν καεί και η μισή Αθήνα), υπάρχουν κι άλλα πράγματα:

Καταλήψεις σε εφορίες, δεη, οτε, ευδαπ, εκδοτήρια χαρατσιών κοκ

Καταλήψεις σε σουπερμαρκετ και μαζικές απαλλοτριώσεις

Μαζικές απαλλοτριώσεις ΑΤΜ

Καταλήψεις ΜΜΕ και αντιπληροφόρηση, ή σαμποτάζ των παράνομων κεραιών τους

Άγρια απεργία στις 21 ή έστω λευκή απεργία, σαμποτάζ, άδεια απ τη σημαία...

Οι τύποι παίζουν τα ρέστα τους, δεν τους καίγεται καρφάκι κι αν τους βρίζουν 3.000.000 διαδηλωτές ή κι αν καεί και σπαστεί όλο το κέντρο. Να χρησιμοποιήσουμε τη βία μας έξυπνα, όπου χρειάζεται, για την άμεση κατάκτηση πρακτικών στόχων. Ας ξημερώσει μια μέρα φαντασίας και ελπίδας, κι όχι ξανά-μανά θυσίας, καταστολής και ήττας.
.............................................
καλή η φωτιά αλλά αν είναι σε κτίρια μπορεί να καούν άνθρωποι- θέλει πολύ προσοχή!

υπάρχει ο φόβος να έχουμε πάλι καμιά νέα μαρφιν και να καεί άσχετος κόσμος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε από απροσεξία είτε από προβοκάτσια και θα είναι πάλι σανίδα σωτηρίας για την κυβέρνηση που μετράει αντίστροφα πλέον το χρόνο της.



Σήμερα μάλιστα κινδύνευσαν άτομα που εργάζονταν σε κτίριο στο σύνταγμα από τις αναθυμιάσεις και ο εργοδότης τους είχε κλειδώσει μέσα!

Διαβάστε μια καλή περιγραφή ενός συντρόφου που ήταν παρών:



http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1343270#1343451



6)Αργότερα μπήκε μια μαλακισμένη φωτιά σε ένα εκδοτήριο στην αρχή της Φιλελλήνων που ντουμάνιασε όλο το τοπίο και έκοψε την ορατότητα.Εκείνη την στιγμή υπήρχε πολύς κόσμος φιλελλήνων και όθωνος. Αποδείχτηκε ότι η φωτιά έφερνε ασφυκτικές αναθυμιάσεις σε ένα κτίριο στο οποίο δούλευαν 15-20 άτομα.

7)Σύντροφοι έτρεξαν να ειδοποιήσουν και να κατεβάσουν τον κόσμο που ήταν στο κτίριο. Ένας υπεύθυνος εκεί τούς είχε κλειδώσει και δεν τους άφηνε να βγουν!Τελικα σπάσαμε τα ρολά και ουρλιάζοντας βγάλαμε όλο τον κόσμο έξω.Η πυροσβεστική που είχε ειδοποιηθεί καθυστερούσε χαρακτηριστικά.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1343443

No comments:

Post a Comment