Σελιδες

Tuesday, October 18, 2011

Ενημέρωση από συνάντηση δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ για οργάνωση της Νομικής Υποστήριξης κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων 19-20 ΟΚΤ


Έγινε χθες το βράδυ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η συνάντηση δικηγόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Δικαιωμάτων και ύστερα από τη σχετική πρόταση της Παναττικής Σύσκεψης συνδικαλιστών & οργανωτικών στελεχών για συγκρότηση Ομάδας Νομικής Υποστήριξης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19-20 ΟΚΤ. Παραβρέθηκαν 10 περίπου σύντροφοι και (κυρίως) συντρόφισσες, απ' όλες σχεδόν τις συνιστώσες. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι στην προσπάθεια θα συμβάλλουν περισσότεροι από 20 νομικοί.
Μετά από πολύ ουσιαστική και χρήσιμη συζήτηση, ανάμεσα στα άλλα, συμφωνήθηκαν και τα παρακάτω που χρειάζεται να γίνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο):

Α. Η Ομάδα δίνει δύο ραντεβού. Το πρώτο στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Βαλτετσίου 39, απέναντι από τον κινηματογράφο Ριβιέρα, Εξάρχεια). Από κει θα γίνει η πρώτη εξόρμηση για παρέμβαση σε συγκεκριμένους χώρους που συνηθίζεται από τις αστυνομικές δυνάμεις (κυρίως της Ασφάλειας) να γίνονται προληπτικές συλλήψεις. Το δεύτερο ραντεβού θα είναι στις 11.15, μπροστά από το κτίριο της Υπατίας. (Πρέπει για αυτά τα ραντεβού να ειδοποιηθούν όλοι-όλες οι δικηγόροι που γνωρίζουμε και θέλουν να βοηθήσουν, όχι μόνο όσοι είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ).

Β. Θα λειτουργήσουν κέντρα συντονισμού των παρεμβάσεων της ομάδας, ένα εκ των οποίων θα είναι τα γραφεία της Βαλτετσίου. Εκεί θα είναι και το τηλεφωνικό σημείο καταγγελιών, ειδοποιήσεων, συνεννοήσεων με τηλέφωνο το 210-3829910. Πρέπει αυτό το τηλέφωνο να διαδοθεί παντού ως το τηλέφωνο Νομικής Υποστήριξης!!!

Γ. Μέσα στη διαδήλωση θα κυκλοφορούν μέλη της Ομάδας Νομικής Υποστήριξης με ταμπελάκια που θα αναφέρουν την ιδιότητά τους και το τηλέφωνο επικοινωνίας, για άμεση παρέμβαση σε σημεία ανάγκης.

Δ. Επικαιροποιήθηκε παλιότερο Κείμενο Βασικών Νομικών συμβουλών για Διαδηλωτές (και όχι μόνο) που σας το στέλνουμε συνημμένο. Καταλαβαίνουμε όλοι την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα διάδοσης του όσο γίνεται ευρύτερα και μαζικότερα, με όλους τους τρόπους (εκτύπωση, διαδυκτιακά κλπ).

Ε. Κάνουμε έκκληση (που πρέπει να αναπαραχθεί από όλους μας) προς όλους τους διαδηλωτές που θα είναι μάρτυρες συλλήψεων, βιαιοπραγιών ή αλλων περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, να χρησιμοποιούν τα κινητά τους, τις φωτογραφικές τους μηχανές και τις βιντεοκάμερες τους για την καταγραφή των. Είναι πολύ σημαντικό, όπως και η συλλογή των στοιχείων των μαρτύρων (και φυσικά ακόμα σημαντικότερη αυτή των θυμάτων και προσαχθέντων).

Είναι σημαντικό να βοηθηθεί από όλους μας η Ομάδα. (Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται ανάλυση και αιτιολόγηση επ' αυτού).

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

No comments:

Post a Comment