Σελιδες

Tuesday, September 27, 2011

Ανακοίνωση για το Χαράτσι στην ακίνητη περιουσία μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Η ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης Παπανδρέου - Βενιζέλου στα λαϊκά στρώματα συνεχίζεται σκληρή και ανελέητη. Μετά από δύο χρόνια αδιέξοδης πολιτικής άγριων περικοπών στο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, πραξικοπηματικού χαρακτήρα κατάργησης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, επιβολής σκληρής και άδικης φορολόγησης, αλματώδους επέκτασης της ανεργίας, ξεπουλήματος του κοινωνικού πλούτου της πατρίδας μας, εκτεταμένης εικόνας διάλυσης μέχρι του σημείου τα παιδιά μας αντί βιβλία να παίρνουν... φωτοτυπίες, άτακτης υποχώρησης στον νέο-οθωμανισμό και οποιασδήποτε κίνησης κυρίαρχου κράτους για κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ, ήρθαν οι νέες εξαγγελίες των τελευταίων ημερών να υπερβούν κάθε όριο ανοχής.

Τα τελεσίγραφα διατάγματα για μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα με το τέχνασμα της “εργασιακής εφεδρείας” και κυρίως η επιπλέον επιβολή κεφαλικού φόρου στην ιδιοκτησία- που προκύπτει δυσβάστακτη για την μικροϊδιοκτησία, ξεπερνούν ακόμα και τον κυνικότερο νεοφιλελεύθερο νου. Την ίδια στιγμή που ο τουρκικός ιμπεριαλισμός αφήνει στην άκρη την αείμνηστη ελληνο-τουρκική φιλία των εκσυγχρονιστών του Σημίτη και τον φερετζέ της καραμανλικής... κουμπαριάς και της “καλής γειτονίας”, οι εγχώριοι παραδόπιστοι συμπράττουν στη μεθοδευμένη καταρράκωση του ηθικού του λαού μας δίχως τελειωμό και με περίσσια αναλγησία.

Θεωρούμε ότι το νέο χαράτσι για την ακίνητη περιουσία είναι αυτό που θα ξεχειλίσει το ποτήρι για την ελληνική κοινωνία, αφού σηματοδοτεί την πολιτική χρεωκοπία της κυβέρνησης, αποτελώντας ταυτόχρονα το εφαλτήριο της ενεργής αντίστασης αυτών των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται στην πράξη την πολιτική των μνημονίων και της οικονομικής υποδούλωσης, γιατί:

● Στερείται κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης αφού αντί να αντλείται από αυτούς που κατέχουν σημαντική ακίνητη περιουσία μέσα από ένα προοδευτικά κλιμακούμενο φόρο γι αυτήν, η επιβολή του χαρατσιού αυτού γίνεται σε κάθε σπίτι ή κατάστημα άσχετα με την αξία του, την χρήση του ως πρώτη κατοικία ή όχι και την οικονομική αντοχή των μικροϊδιοκτητών.

● Γίνεται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τέτοιο τρόπο που καθιστά σαφή τη σχέση δυνάστη - υπηκόου όταν χρησιμοποιεί εν όψει του επερχόμενου χειμώνα το δημόσιο αγαθό της ηλεκτροδότησης ως μέσο στυγνού εκβιασμού με την απειλή της διακοπής του.Το νέο-φιλελεύθερο ΠΑ.«ΣΟ».Κ. αντιγράφει πρακτικές αυταρχικών και δικτατορικών καθεστώτων στην σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία με τις φορομπηκτικές πολιτικές του ενάντια στα λαϊκά στρώματα.

Για άλλη μία φορά δε, ακολουθείται η οδός του επικοινωνιακού πολιτικού εκχυδαϊσμού με την δίχως διάκριση επιβολή του κεφαλικού φόρου στους ανέργους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η οποία είτε στο τέλος αναιρεθεί μερικά είτε όχι, δείχνει την «υπόληψη» που έχει ο νέο-φιλελεύθερος κυβερνητικός θίασος για τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Φθηνά “εκσυγχρονιστικά” τεχνάσματα που τα έχουμε ξαναδεί!Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ αντιλαμβάνεται ότι η νέα επέλαση του Διευθυντήριου των Βρυξελλών και των εντολοδόχων τους έγινε σκληρότερη μετά την ατονία και την προσωρινή υποχώρηση που επέφεραν οι «γνωστοί – άγνωστοι» σε συνέργια με τους «Πραιτοριανούς» στη λαϊκή αγανάκτηση που εκδηλώθηκε κύρια στην Πλατεία Συντάγματος. Ο λαός μας θα πρέπει να αντιδράσει πάλι μαζικά βρίσκοντας την χαμένη του αυτοπεποίθηση, επεκτείνοντας παράλληλα την πολιτική του αυτό-οργάνωση.

Γι αυτό θεωρούμε ότι ο Ελληνικός λαός οφείλει να αντιδράσει ομαδικά ενάντια στον κεφαλικό φόρο με άρνηση της πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ που θα περιέχουν το απαράδεκτο χαράτσι. Άρνηση που θα γίνει :

- ΕΙΤΕ: μέσα από οργανωμένες επιτροπές και ομάδες πολιτών με τα χαρακτηριστικά των αντίστοιχων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, οι οποίες θα πρέπει να συσταθούν σε γειτονιές, χωριά, χώρους δουλειάς κλπ. Αυτές με κοινή δήλωση αυτών που θα τις απαρτίζουν, είτε θα καταθέσουν τους απλήρωτους συγκεντρωμένους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, είτε θα καταθέτουν το αντίτιμο τους δίχως να καταβάλουν τον έκτακτο ληστρικό φόρο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

- ΕΙΤΕ: με την πληρωμή καθενός από μας ΜΟΝΟ για το ηλεκτρικό ρεύμα στον λογαριασμό της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ΧΩΡΙΣ να πληρώνουμε για τα υπόλοιπα που συμπεριλαμβάνονται όπως π.χ. η ΕΡΤ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ χωρίς να πληρώνουμε το έκτακτο Χαράτσι.

Είναι καθήκον των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού να συσπειρωθούν ενωτικά στην κατεύθυνση της σφυρηλάτησης ενός Παλλαϊκού Μετώπου Εθνικής και Κοινωνικής Αυτοδιάθεσης που θα στοχεύει στην ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, τον επανακαθορισμό της θέσης της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό μωσαϊκό, την στάση πληρωμών στους υπερεθνικούς τοκογλύφους ωσότου πραγματοποιηθεί ο λογιστικός έλεγχος του χρέους που θα οδηγήσει στην βέβαιη δραστική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, την ακύρωση του μηνημονίου και της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών που από τον δικό του πλούτο ο λαός μας χρηματοδοτεί με συνεχείς κρατικούς μπουναμάδες την κερδοφορία τους και την επανάκτηση του κοινωνικού πλούτου που καρπώνονται σήμερα τα μεγάλα υπερεθνικά ιδιωτικά συμφέροντα.

Αυτό-οργάνωση και Αγώνας
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

Αθήνα 20.09.11

Δ/νση: energoisosialistes.blogspot.com

No comments:

Post a Comment