Σελιδες

Monday, September 19, 2011

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 13 ΤΟΥ ΜΑΡΙ

Νέα Υόρκη – Νικόλαος Τάνερης, Εκπρόσωπος Τύπου, Cyprus Action Network of America (CANA)

Ποτέ στο παρελθόν ο όρος «δύναμη του λαού» υπήρξε τόσο σχετικός όσο σήμερα. Τους τελευταίους μήνες, ομαδικές διαμαρτυρίες στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, μαζί με καθιστικές στην Ισπανία και Ελλάδα, υπέδειξαν ότι μαζικές διαμαρτυρίες μπορούν να ενοχλήσουν κατά τα άλλαατάρακτες πολιτικές υποδομές. Οι μαζικές διαμαρτυρίες στην Κύπρο έξω από τις πύλες του Προεδρικού τους τελευταίους δύο μήνες, όμως, είναι διαφορετικές από εκείνες στην Ελλάδα. Στην Κύπρο οι νέοι δεν διαμαρτύρονται εγωιστικά εναντίον χαμηλών μισθών ή για περισσότερες κυβερνητικές δουλειές.. είναι μια δύναμη των 20,000 και μάλλον μοιάζουν με μια επανάσταση της βάσης για αυτο-διάθεση.

Στις 11 Ιουλίου, 2011, έγινε μια έκρηξη που υπέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί η Κύπρος είναι μια γη ηρώων. 13 νέοι άνθρωποι έτρεξαν να βοηθήσουν άλλους που θα γινόντουσαν ολοκαύτωμα ζωντανοί σε μια έκρηξη στο Μαρί που τραυμάτισε πέραν των 60 άλλων νεαρών
ανδρών και κατέστρεψε τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό  στη νήσο. Το πλέον λυπηρό στην τραγωδία αυτή είναι ότι οι νέοι αυτοί άνθρωποι δεν χρειαζόταν να πεθάνουν, η έκρηξη δεν προκλήθηκε από ξένο εισβολέα, συνέβη λόγω της εγκληματικής ανικανότητας και
αμέλειας ενός καθεστώτος που οι νέοι της Κύπρου παρομοιάζουν με μια χούντα. Οι 13 – επτά του Ναυτικού και έξι πυροσβέστες – πέθαναν όταν τα 98 κιβώτια γεμάτα με πολεμοφόδια που κατασχέθηκαν από ένα πλοίο που πήγαινε από το Ιράν στη Συρία ανατινάχθηκαν το πρωί της 11ης Ιουλίου. Τα κιβώτια, κυρίως γεμάτα από παράνομα όπλα, είχαν τοποθετηθεί ως ένας όγκος εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες για σχεδόν δύο χρόνια, όταν το πλοίο που τα μετέφερε εμποδίστηκε και αναγκάστηκε να ελλιμενιστεί στη Λεμεσό χάρη στις αμερικανικές επεμβάσεις. Και ο κ. Χριστόφιας, διατηρώντας την αλληλεγγύη του προς τους παρανοικούς τριτο-κοσμικούς διχτάτορες στη Συρία και το Ιράν, αρνήθηκε να δεχθεί την βοήθεια που του πρόσφεραν οι Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι και άλλες Ευρωπαικές χώρες για να εξετάσουν τα κιβώτια και να καταστρέψουν ή να τα μεταφέρουν εκτός Κύπρου. Ανεύθυνα η απόφαση που πάρθηκε από πολύ ψηλά ήταν να κρατήσουν το επικίνδυνο φορτίο σε μια στρατιωτική, επικίνδυνη ζώνη, δίπλα από τον πλέον ακριβό και σημαντικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στο νησί, η καταστροφή του οποίου οδήγησε σε διακοπές ρεύματος σ΄όλη τη νήσο για ένα μήνα, και να χρειάζονται έξι μήνες για να επανέλθουν τα πράγματα στην ομαλότητα σε σχέση με την τροφοδοσία νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι διαμαρτυρίες για τους 13 του Μαρί ήσαν εντυπωσιακές σε αριθμούς φανερώνοντας την δύναμη των ειρηνικών αντιστάσεων της βάσης. Η πρώτη διαμαρτυρία έξω από τις πύλες του Προεδρικού τον Ιούλιο δέχθηκε τα δακρυγόνα και τα ρόπαλα της αστυνομίας του καθεστώτος. Η πολιτική μηχανή του ΑΚΕΛ του κ. Χριστόφια διευθέτησε όπως επανδρώσει το αστυνομικό σώμα της Λευκωσίας με κομματικούς. Λεωφορεία ερχόμενα από άλλες περιοχές ερευνήθηκαν, και η αστυνομική βία επισημάνθηκε από τον διεθνή Τύπο. Καθώς δημοκρατίες στην Πολωνία και στην πρώην Σοβιετική Ένωση που έχουν ζήσει την πραγματική τυραννία των αστυνομικών μεθόδων εκείνης της ιδεολογίας και γενοκτονικών φιλοσοφιών προσπαθούν να περάσουννομοθεσία μέσω της Ευρωπαικής Ένωσης που να καθιστά παράνομο το «σφυρί και το δρεπάνι», στην Κύπρο το ΑΚΕΛ είναι το μόνο κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ευρώπη.
Για τα τελευταία τρία χρόνια ο κ. Χριστόφιας έκανε πολλά τόσο στην πολιτική του για τα εσωτερικά θέματα όσο και στην εξωτερική του πολιτική που θα ζήλευαν ακόμα και οι παρομοίων μυαλών διχτάτορες όπως τον Τζόσιπ Τίτο ή τον Εβέρ Χότσα. Καταδιώξεις για «εγκλήματα σκέψης» περιλαμβάνουν αυθαίρετες συλλήψεις συγγραφέων που επικρίνουν τον «αγαπητό ηγέτη» όπως η κατάσχεση των υπολογιστών ενός μλόκκερ και η σύλληψή του. Κατηγορία :  ύποπτος να βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα «Christofia Watch»! Ο τραπεζίτης που έγραψε το βιβλίο «Εάλω Κύπρος»! (Η Κύπρος έπεσε) περιγράφοντας ένα υποθετικό μέλλον για τους Κύπριους κάτω από μια ρατσιστική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία επίσης αντιμετώπισε σύλληψη και επίσημη παρενόχληση, και το ίδιο ισχύει για πολλές άλλες ομάδες πολιτών που επικρίνουν «το κόμμα». Ο Αμερικανός
βουλευτήςΜενέντεζ ο οποίος υποστηρίζει το αμερικανικό εμπάργκο εναντίον του διχτάτορα Φίντελ Κάστρο, δημόσια επεσήμανε σε επιστολή του προς τον κ.Χριστόφια «καθώς εγώ κάνω καμπάνια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων στη περιουσία τους που η Τουρκία τους αρνείται,  εσύ πάς και επισκέπτεσε τον Φίντελ Κάστρο ο οποίος διέπραξε σορεία παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος του Κουβανικού λαού».
΄Οπως ο Τίτο που εξόπλιζε τους τρομοκράτες που εξολόθρευσαν 100,000 Έλληνες μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τους Χότζα και Στάλιν που εξανάγκασαν τους Έλληνες της Ηπείρου και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να εγκλωβιστούν σε εχθρικά μουσουλμανο- κρατούμενα μέρη, ο κ.Χριστόφιας και το κόμμα του διακατέχονται από μια έντονη αντιπάθεια σε ότι’δήποτε το Ελληνικό. Το ΑΚΕΛ είναι που ευθύνεται για του επικίνδυνους ψίθυρους ότι « η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο» ή ότι «η Ελλάδα μοίρασε την Κύπρο με την Τουρκία», ήταν ο κ. Χριστόφιας που εξίσωσε την Ελλάδα με την γενοκτόνο Τουρκία στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον DC, προχωρώντας ακόμα πιο πέρα στο να ισχυριστεί ότι η Τουρκία είναι ούτω λεγόμενη «μητέρα πατρίδα» για το νησί της Αφροδίτης. Είναι το ΑΚΕΛ που είναι εναντίον κάθε αναγνώρισης των τουρκικών εγκλημάτων εναντίον των Ελλήνων και των Αρμενίων το πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα. Είναι κάτω από την προεδρία του κ. Χριστόφια που ο Ελληνισμός με κυβερνητική παρέμβαση άρχισε να παρακμάζει ξεκινώντας από την αναθεώρηση των ιστορικών βιβλίων της 6ης τάξης και συνεχίστηκε με την αποδοχή 50,000 παράνομων Τούρκων βαρβάρων κουβαλητών στις συνομιλίες του για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Ηταν με φόντο αυτό το σκηνικό που το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2011 έγινα μάρτυρας της μεγαλύτερης μεγαλοψυχίας Ελληνικής υπερηφάνειας και πόνου για το θάνατο των αδελφών Ελλήνων που είδα στα 39 χρόνια της ζωής μου ως ένας Έλληνας πατριώτης και ακτιβίστας. Είκοσι χιλιάδες κόσμου γέμισαν το δρόμο έξω από τις πύλες του προεδρικού το βράδυ εκείνο, να ακούσουν ομιλίες από τις μητέρες και πατεράδες των 13 του Μαρί, οι οποίοι δίχως ντροπή αποκαλέστηκαν «φασίστες» από την κλίκα των εγκληματιών εκείνων που βοηθούν τον κ. Χριστόφια και κυκλοφορούν με λιμουζίνες.
Για να δώσουμε τη σωστή εικόνα, η μεγαλύτερη σύναξη Ελλήνων στις ΗΠΑ ήταν 20,000 σε μια ομογένεια 3 εκατομμυρίων Ελλήνων και έγινε τον Αύγουστο του 1974 μέρες μετά την δεύτερη τουρκική εισβολή της Κύπρου, και έγινε πρωτοσέλιδο στην Ουάσιγκτον Πόστ και παγκοσμίως. Οι 20,000 που συγκεντρώθηκαν για τους 13 του Μαρί είναι στην Κύπρο, μια νήσο με ένα πληθυσμό περίπου των 650,000 Ελλήνων. Επομένως 20,000 είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός σε σύγκριση με οποιανδήποτε άλλη διαμαρτυρία – εξισώνεται με τις χιλιάδες που ξεχείλισαν στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη το 1956 εναντίον της ΚομμουνιστικήςΟυγγρικής μυστικής αστυνομίας, ή, δοσμένων των αναλογιών, εξισώνεται με τις χιλιάδες των
νέων και απλών ανθρώπων που έριξαν άλλους Κομμουνιστές τέρατα όπως τον Μιλόσεβιτ ή που με τις χιλιάδες που προσπάθησαν ακολουθώντας τον ΛέκΒαλένσα στην Πολωνία όμως εμποδίστηκαν από την Σοβιετική χούντα.
Οι διαμαρτυρόμενοι μαζεύονται για ένα δίκαιο σκοπό, δικαιοσύνη για τους 13 που πέθαναν ως ήρωες στο Μαρί.
Και μαζεύονται συστηματικά, είναι καιρός για τον απανταχού Ελληνισμό να το λάβει υπόψη. Οι κύκλοι με τις ακριβοπληρωμένες λιμουζίνες που οδηγούν επιχειρηματίες που έχουν πρόσβαση στον κ. Χριστόφια και τους συνεργάτες του στην Κύπρο ή στην διασπορά δεν πρόκειται ποτέ να είναι εκείνοι που θα αλλάξουν την ιστορία. ΄Οπως πάντα θα είναι ο λαός της Κύπρου, οι άνθρωποι που τα έβαλαν με την Βρετανική Αυτοκρατορία και νίκησαν. Οι άνθρωποι που ενάντια σε όλους εκείνους τους προδότες του Ελληνισμού, είπαν ΟΧΙ στο Ανάν με το δημοψήφισμα.
Είναι ο λαός της Κύπρου που θα πάρει δικαιοσύνη για τους 13 του Μαρί και θα ξεπεράσει τον θανάσιμο κίνδυνο του Κομμουνισμού.

Ο κ. Δ. Χριστόφιας διόρισε μονομερή Επιτροπή για διερεύνηση της τραγωδίας, τον δικηγόρο κ. Π. Πολυβίου. Οι καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων έγιναν δημοσίως περιλαμβανομένης και της κατάθεσης του ιδίου του Προέδρου Χριστόφια. Αναμένεται το πόρισμα του κ. Πολυβίου
εντός των ημερών. Και οι διαμαρτυρόμενοι αναμένουν να δικαιωθούν.

Παρακαλούμε δέστε τους συνδέσμους με τα βίντεο της διαμαρτυρίας της 12ης Σεπτεμβρίου 2011 που βρίσκονται στο κανάλι της CANA :
http://www.youtube.com/playlist?list=PL6D2FADE9FE04537F&feature=viewall

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την διαμαρτυρία :
http://www.flickr.com/photos/67602822@N08/

####
«Από την Ένωση στην Κατοχή» Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο «Από την Ένωση στην Κατοχή» της διακεκριμένης Ελληνο- κύπριας δημοσιογράφου και ερευνήτριας κας Φανούλας Αργυρού. Το βιβλίο αυτό είναι ένα συνολικό ντοκουμέντο από τα Βρετανικά Αρχεία για το πως κατέστρεψαν την Κύπρο.
http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/Apo_ten_Enosis_ten_Katochi.348153720.pdf

«ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ-BLOODY TRUTH» (Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο σε PDF στα ελληνικά και αγγλικά). Μάθετε την Αλήθεια για τις τουρκικές τρομοκρατικές οργανώσεις Βολκάν και ΤΜΤ και τα σχέδια για την Τουρκικη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Χρειαζόμαστε εθελοντές σε εκδηλώσεις για διανομή του βιβλίου».
http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/BLOODY_TRUTH__The_Book.266130049.pdf

####

========================
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132 New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935
Email: cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org
========================
Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής (CANA) είναι κίνημα βγαλμένο από τη βάση, μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει τη γνήσια αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον λαό τής Κύπρου.

Για να προστεθείτε στη ηλ. Ταχυδρομική λίστα της επαγρύπνησης δράσης της CANA, ή για να συστήσετε την CANA σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο, παρακαλώ διαβιβάστε το σχετικό όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τον τίτλο “προσθέστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην λίστα διανομής της CANA”, στο cana@cyprusactionnetwork.org

Ενθαρρύνεστε να διαβιβάσετε αυτήν την επαγρύπνησης δράσης σε πέντε ή περισσότερα άτομα που μπορει να έχουν ενδιαφέρον για τις ηλεκτρονικές διανομές μας ή για την αποστολή της CANA.

Μπορείτε να αναρτήσετε οποιαδήποτε άρθρο της CANA, δελτίο τύπου ή επαγρύπνησης δράσης στο διαδίκτυο εφ’ όσον πιστώνετε την CANA και το συντάκτη (ες

No comments:

Post a Comment