Σελιδες

Tuesday, September 13, 2011

Απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   13/9/2011
Το καθεστώς εφαρμόζει αδίστακτα στρατιωτικό νόμο απέναντι από τη Βουλή,διαλύοντας βίαια και απειλώντας με συλλήψεις ακόμα και 2 πολίτες που παραμένουν στην περιοχή.
Μετά τα φαινόμενα των απρόκλητων  επίθέσεων των ΜΑΤ κατά των πολιτών που παρευρίσκοντο στην πλατεία Συντάγματος τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις το βράδυ του Σαββάτου 10/9,έρχονται σήμερα δύο νέα δεδομένα στο φώς της δημοσιότητας.
Μέλος της ομάδας νομικής υποστήριξης της Λαικής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος,κατήγγειλε χθές βράδυ απο το βήμα της Συνέλευσης ότι ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στην περιοχή ερωτηθείς σχετικά αποκάλυψε ότι υπάρχει ρητή διαταγή απο την αστυνομική διεύθυνση Αττικής να μην επιτρέπονται πλέον συναθροίσεις πολιτών οιουδήποτε αριθμού,ακόμη και δύο, απέναντι απο το κτήριο της βουλής!
Σύμφωνα με την παραπάνω καταγγελία,υπάρχει εντολή όχι μόνο να διαλύεται κάθε συνάντηση-έστω και 2 πολιτών -αλλά να γίνονται προσαγωγές και συλλήψεις των παρανομούντων ( ;).
Το δεύτερο δεδομένο αφορά την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών με την προσθήκη ότι σήμερα 13/9 η αύριο το βράδυ θα γίνει επίθεση κατά των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό την προσαγωγή και σύλληψή τους..
Είναι φανερό ότι τέτοιου είδους διαταγές οι οποίες αποσκοπούν στην άσκηση τρομοκρατίας στούς πολίτες αποτελούν κατάφορη παραβίαση τού νόμου και του ισχύοντος συντάγματος που ρητά προστατεύει το δικαίωμα όλων να συναθροίζονται δημόσια σε οιαδήποτε περιοχή της επικράτειας.
-Καταγγέλεται κάθε απόπειρα κατάργησης του παραπάνω θεμελιώδους πολιτικού και ανθρώπινου δικαιώματος στην Ελλάδα, κάτω από οιοδήποτε πρόσχημα,
-επισημαίνεται ότι τυχόν ενεργοποίηση τέτοιας πρακτικής συνιστά επιβολή στρατιωτικού νόμου σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας και
-καλείται η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο να διαψεύσει άμεσα τις σχετικές πληροφορίες αλλά και να αποφύγει στο εξής κάθε ενέργεια η οποία προσβάλει βάναυσα τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ STOPCARTEL
STOPCARTEL                                                                                                                 STOPCARTEL TV Ελληνικό 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

No comments:

Post a Comment