Σελιδες

Friday, September 21, 2012

Lex monetae



Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς
Ένα από τα άπειρα ψεύδη των ευρωλιγούρηδων προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό Λαό είναι ότι αν επανέλθουμε στην δραχμή, το χρέος μας θα παραμείνει σε ευρώ. Και εφόσον θα υποτιμηθεί η δραχμή, λένε τα ευρωγιουσουφάκια, τότε το εξωτερικό μας χρέος θα αυξηθεί.
Τα ευρωγιουσουφάκια θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Lex Monetae είναι διεθνώς αναγνωρισμένη νομική έννοια, και ορίζει ότι ένα κράτος ασκεί κυριαρχία πάνω στο δικό του νόμισμα. Ορίζει επίσης ότι ένα κυρίαρχο κράτος μπορεί να επιλέξει το νόμισμα που θέλει, με όποια συναλλαγματική ισοτιμία θέλει, και το χρέος του, εσωτερικό και εξωτερικό, να αποτιμηθεί στο νέο νόμισμα.  
Αυτό σημαίνει για τα κράτη της ευρωζώνης ότι σε περίπτωση διασπάσεως, τα χρέη τους θα μετατραπούν σε εθνικό νόμισμα και μάλιστα με ισοτιμία που θα επιλέξουν τα κράτη.
Ειδικώς για την Ελλάδα σημαίνει ότι σε περίπτωση απελευθερώσεως από το ευρωνταχάου εφαρμόζεται η Lex Monetae και μετατρέπεται το εξωτερικό χρέος σε δραχμές. Η Ελλάδα είναι σε θέση να μετατρέψει με νόμο το χρέος σε δραχμή.
Εννοείται ότι θα ήταν πολύ μεγάλη ανοησία να πληρώσουμε το παράνομο χρέος που μας έχουν φορτώσει οι ξένοι κατακτητές και οι ελληνόφωνοι δωσίλογοι. Η μονομερής διαγραφή του είναι μονόδρομος και πράξη εθνικής ανεξαρτησίας.
Εδώ απαντούμε στα ευρωγιουσουφάκια που φοβίζουν τον Ελληνικό Λαό, θεωρώντας δεδομένο ότι με την δραχμή θα συνεχίσουμε να χρωστάμε σε ευρώ. Περιττό να πούμε ότι με το που θα απελευθερωθεί η Ελλάδα από το ευρώ, το ευρώ θα διαλυθεί. Συνεπώς είναι τελείως σαθρό το επιχείρημα ότι θα συνεχίσουμε να χρωστάμε σε νόμισμα που δεν θα υπάρχει.
Το ζήτημα είναι να κατανοήσει ο Ελληνικός Λαός ότι με βάση την Lex Monetae, ακόμη και αν δεν διαγράψουμε μονομερώς το χρέος, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε δραχμές, και τυπώνοντας χρήμα να το εξοφλήσουμε. Χωρίς φόρους, χωρίς λιτότητα.
Μάλιστα μπορούμε να επιλέξουμε μία προσωρινή υψηλή ισοτιμία πχ 1 δραχμή=1000 ευρώ, που θα κρατήσει μόνον για 2-3 μήνες, και να διαγράψουμε στην ουσία όλο το χρέος, με το τύπωμα λίγων δραχμών. Ύστερα, αφού θα έχουμε «αποπληρώσει» το χρέος μπορούμε να αλλάξουμε την ισοτιμία σε πχ 1 δραχμή=0,5 ευρώ.
Έχει σημασία το να μελετούμε την διεθνή χρηματο-οικονομική βιβλιογραφία, και να αποκαλύπτουμε την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό, εξευτελίζοντας τα ευρωγιουσουφάκια.
Η Lex Monetae εξασφαλίζει ότι σ’ ένα κυρίαρχο κράτος τα μέρη που έχουν συνάψει μία εμπορική συμφωνία στο παλαιό νόμισμα υποχρεούνται να τηρήσουν την συμφωνία στο νέο νόμισμα, με την νέα ισοτιμία.
Επομένως ουδείς εσωτερικός ή εξωτερικός προμηθευτής μπορεί να πει ότι δεν δέχεται την δραχμή, με την ισοτιμία που θα ορίσουμε εμείς. Το ζήτημα είναι καθαρώς πολιτικό. Θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητο κράτος με δραχμή, ή γερμανικό προτεκτοράτο με ευρώ;

Ιφικράτης Αμυράς
21-9-«2012»

No comments:

Post a Comment