Σελιδες

Sunday, June 10, 2012

Σχετικά με το βίντεο του «αντάρτικου πόλεων»

Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω την Νέα Δημοκρατία για την δωρεάν διαφήμιση που έκανε σε πολιτικές απόψεις περί ενόπλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο το συγκεκριμένο βίντεο.

Ο Λαός έμαθε ότι εκτός από πολιτικούς που θέτουν πάνω από όλα το ευρώ, υπάρχουν και πολιτικοί που θέτουν πάνω από όλα την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία.

Ζούμε σε καθεστώς προτεκτοράτου. Υπό ξένη κατοχή. Όμως είναι κωμικό να βλέπεις πολίτες να δειλιάζουν μπροστά στους καθεστωτικούς ηθικολόγους.

Κάθε φορά που εμφανίζεται στις ειδήσεις ένα γεγονός, αν παρουσιαστεί υπό αρνητική σκοπιά, αν ζητηθούν δηλώσεις μετανοίας και αποκηρύξεως συντρόφων και συμπολεμιστών, αρκετοί σκύβουν το κεφάλι. Ομνύουν πίστη στην κατοχική νομιμότητα. Δεν είναι πολύ αστείο;

Η κοπτοραπτική των λεγομένων μου στο συγκεκριμένο βίντεο από το μνημονιακό συρφετό έγινε με σκοπό να κτυπήσουν προεκλογικώς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν ένα χρόνο περίπου ανέβασα το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο. Αυτά που έλεγα στο βίντεο, είναι τα αυτονόητα για έναν Λαό που αγωνίζεται να σπάσει της αλυσίδες της σκλαβιάς και της ξένης κατοχής. Μίλησα για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση. Ενάντια στην χούντα του μνημονίου και του Παπανδρέου.

Οι εχθροί του Ελληνικού Λαού εντόπισαν το βίντεο σήμερα, μετά από τόσον καιρό, και το παρουσιάζουν ως απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΔΗΚΚΙ, προσπαθώντας να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, αποσιωπώντας το χρονικό αποτύπωμα. Ήτοι, περσινά γεγονότα.Το συγκεκριμένο βίντεο δεν αναλύει τις πολιτικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΔΗΚΚΙ.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΔΗΚΚΙ έχουν οργανική σχέση με τον ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Το βίντεο είχε σκοπό να υπενθυμίσει στον Ελληνικό Λαό ότι υποχρεούται να υπερασπίζεται με κάθε μέσον την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία.

Η Νέα Δημοκρατία για να κτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ απομονώνει κάποιες φράσεις του βίντεο, και τις ερμηνεύει εκτός πολιτικού πλαισίου.

Το σωστό πλαίσιο έχει ως εξής: Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2011, και η μνημονιακή χούντα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ διεξάγει χημικό πόλεμο εναντίον του αγωνιζόμενου Λαού. Παντού βλέπεις άτομα να λιποθυμούν με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Παντού άτομα αιμόφυρτα από την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν οι πραιτωριανοί.

Άρα η στρεψοδικία τους σκοπεύει να αποσιωπήσει την βία της μνημονιακής χούντας και να μετατοπίσει το βάρος της ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν μίλησε για ένοπλο αγώνα.

Όμως η ηγεσία της ΝΔ υποστηρίζει τον ένοπλο αγώνα των πραιτωριανών εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Η ηγεσία της ΝΔ πράττει και μία εννοιολογική διαστρέβλωση προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της για να υποταχθούν όλοι μαζί στο μνημόνιο. Τους λέει, «βλέπετε το βίντεο του Ιφικράτη Αμυρά; Έτσι θα σας καταδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν πάρει την εξουσία. Οπότε ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, για να υπερασπιστούμε την Πατρίδα από τους αναρχο-μπολσεβίκους».

Αλήθεια, τί συγκινητικό παραμυθάκι... Όντως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα υπερασπιστεί την Πατρίδα και την ιδιοκτησία των νοικοκυραίων του 4ου Ράιχ...

«Λεφτά υπάρχουν», λέει η ηγεσία του ΝΔ στους ξένους πιστωτές. Υπάρχουν, και θα τα αρπάξει η ΝΔ από τον Ελληνικό Λαό. Κατασχέσεις ιδιωτικής περιουσίας θα κάνει η ΝΔ, όχι οι «μπολσεβίκοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος διαβάσει τα άρθρα μου και δει όλο το βίντεο, το εννοιολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναφέρεται είναι αυτό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος ενάντια στην ξένη κατοχή του 4ου Ράιχ. Είναι μία πολεμική έκκληση για εθνική αντίσταση στην οικονομική γενοκτονία που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός.

Η ηγεσία της ΝΔ, αποσιωπά ότι αναφέρομαι σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην ξένη κατοχή, και το παρουσιάζει ως μία διένεξη δεξιάς-αριστεράς. Ενώ το βίντεο καλούσε σε παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ελληνόφωνους δωσίλογους.

Προσπαθώντας να ταυτίσει το βίντεο με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία διαπράττει μέγα σφάλμα. Στρουθοκαμηλίζει. Αγνοεί ότι το δίλημμα πιά δεν είναι «ευρώ ή δραχμή;». Αλλά ποιός θα εκδώσει την δραχμή; Οι Έλληνες ή το 4ο Ράιχ.

Η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα και η διάλυση της ευρωζώνης είναι μονόδρομος. Θα φτάσουμε στο σημείο να διαλυθεί η ευρωζώνη και η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίζει ακόμη την παραμονή μας στο ευρώ και θα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μας επιστρέψει στην δραχμή...

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα για την Νέα Δημοκρατία. Αγνοεί την διεθνή πραγματικότητα. Στον Αραβικό κόσμο και στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο εξεγέρσεις. Αλλού χαμηλής, αλλού υψηλής εντάσεως. Είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί στην επαναστατική δίνη και η Ελλάδα.

Το δίλημμα πιά δεν είναι «εκλογές ή εξέγερση;». Αν δεν αρθούν άμεσα όλες οι αντιλαϊκές συνέπειες του μνημονίου, το δίλημμα θα είναι «ασύντακτη ή συντεταγμένη παλλαϊκή εξέγερση;». Μέχρι στιγμής διεξάγετο ένας παρατεταμένος πόλεμος χαμηλής εντάσεως μεταξύ Λαού και πραιτωριανών, δίχως να υπάρχει ένα επαναστατικό κόμμα που να τον καθοδηγεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας.

Δυστυχώς για την Νέα Δημοκρατία, την εξέγερση την επιδιώκουν οι λαοί της Ευρώπης, όπως και ο Ελληνικός Λαός. Η ένοπλη αντίσταση ενάντια στον κατακτητή διαπερνά όλα τα στρώματα του πληθυσμού, έξω από τον διαχωρισμό δεξιός-αριστερός.

Συνεπώς δεν έχει σημασία ποιός είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την παλλαϊκή εξέγερση.

Η παλλαϊκή εξέγερση είναι κάτι που συμβαίνει γύρω μας. Στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας.

Το ερώτημα πρέπει να στραφεί προς την Νέα Δημοκρατία: Γιατί ως κόμμα αρνείται να υποστηρίξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Ελληνικού Λαού; Γιατί αρνείται να πράξει αυτό που έκαναν πάρα πολλοί δεξιοί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, 1941-1944;

Ιφικράτης Αμυράς

10-6-2012

http://iphicratisamyras.blogspot.com

No comments:

Post a Comment