Σελιδες

Monday, January 30, 2012

«Δύναμη κατοχής» και πλήρη κατάργηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Ο συνεχιζόμενος ευτελισμός της Χώρας μας και η δημόσια  προσβολή των Ελλήνων δεν έχουν σταματημό από τους, κατά τα άλλα, αγωνιούντες εταίρους μας για τη «διάσωση» από τη χρεωκοπία και  την είσοδο μας σε τροχιά ανάπτυξης.
Η Γερμανία και οι δορυφόροι της, δια στόματος του υπουργού οικονομίας Φίλιπ  Ρέσλερ (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός των ελεύθερων δημοκρατών) ούτε λίγο ούτε πολύ, μας πρότεινε να παραδώσουμε το δημοσιονομικό έλεγχο της Χώρας, τοποθετώντας επίτροπο, επόπτη ή όπως αλλιώς θα τον ονομάσουν .
Δυστυχώς για μας, η αρμόζουσα απάντηση δεν προήλθε από Ελληνικά χείλη αλλά από έναν άλλο Γερμανό και δη τον πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που είπε ότι: «…τέτοια πρόταση μπορούν να κάνουν μόνο άνθρωποι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ιστορία και πολιτική. Ο διορισμός ξένου επιτρόπου με δικαίωμα βέτο στον προϋπολογισμό για να εξυπηρετείται το χρέος θα «εξουδετέρωνε» τη δημοκρατία…».
Στην αντίθετη πλευρά αυτών των δηλώσεων βρίσκεται η κυβέρνηση αφού, αντί σθεναρά να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει και ως σκέψη την επιτροπεία στη χώρα μας, δηλώνει ο «πρωθυπουργός» στους Έλληνες ότι, μεταβαίνει στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ έχοντας στις αποσκευές του την απόλυτη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών που τον στηρίζουν.
Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Είναι πολιτική κατάντια.
Γίνονται περισσότερο επικίνδυνοι και για τη Χώρα αλλά και για το συντελεστή δημοκρατικότητας στις άλλες χώρες του νότου.
Πρέπει να φύγουν άμεσα.
Θέλουμε να φύγουν δημοκρατικά.
Να σταματήσουν να προκαλούν τη περηφάνια και την ανοχή του Ελληνικού Λαού.
                                          
                                   30-01-2012   Γραφείο Τύπου ΔΗΚΚΙ – Σοσιαλιστική Αριστερά
ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη
Τηλ.:  210-5234288 – 289  Fax: 2105239856
E MAIL info@dikki.org   SITE: www.dikki.org

No comments:

Post a Comment