Σελιδες

Wednesday, January 25, 2012

Η ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓ/ΣΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙ!

ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ! ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΑΡΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 /1 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κι ενώ κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ συμπράττουν για την άδικη, εκβιαστική και αντισυνταγματική φορολεηλασία των πολιτών μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, μάλιστα, ετοιμάζονται να κόψουν το ρεύμα σε 20.000 νοικοκυριά, πολίτες, φορείς, δημοτικές αρχές, επιτροπές ενάντια στα χαράτσια σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς οργανώνουν και ενισχύουν την αντίστασή τους απέναντι στις βάρβαρες και απάνθρωπες αυτές πρακτικές.

Σε αυτό το πλαίσιο και υπό το βάρος και των πρόσφατων πιέσεων- αντιδράσεων πολιτών και φορέων, τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και στην Κηφισιά, δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς χαράτσι! Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν, υποβάλλοντας σχετική αίτηση σε ειδικό γραφείο εντός των υποκαταστημάτων, να πληρώσουν επί τόπου το αντίτιμο μόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος !
Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ αλλά και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, 1.500.000 είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που έχουν λήξει και δεν έχουν πληρωθεί, ενώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί για τους οποίους έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών ανέρχονται σε 250.000. Από αυτούς το σύστημα «ΕΡΜΗΣ» της ΔΕΗ έχει στείλει 50.000 εντολές διακοπής στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας. Οι 20.000 έχουν πάει ήδη στη Γενική Διεύθυνση Διανομής και βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν από την αποστολή τους στους τεχνικούς και τους ιδιώτες εργολάβους της ΔΕΗ, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη διακοπή της παροχής στις κατοικίες.Είναι επιτακτική η ανάπτυξη ενός γιγάντιου κίνηματος αλληλεγγύης (από τις δημοτικές αρχές, πρωτοβουλίες πολιτών, επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, τη ΓΕΝΟΠ έως εργατικά σωματεία, εμπορικούς συλλόγους κ.α) που θα σταματήσει και θα ακυρώσει αυτά τη βρώμικη και απάνθρωπη επιχείρηση συγκυβέρνησης και Διοίκησης της ΔΕΗ, προασπίζοντας το δικαίωμα κάθε νοικοκυριού να διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα, του οποίου, μάλιστα, τα τιμολόγια, με τις συνεχείς αυξήσεις, έχουν ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη!

Θυμίζουμε το κάλεσμα που υπάρχει για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου για συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή (18:00 πεζόδρομος Κοραή), ενώ μια βδομάδα νωρίτερα (Σάββατο 21 Ιανουαρίου) διοργανώνονται δράσεις ενημέρωσης και αντίστασης στα χαράτσια, στις γειτονιές της Αθήνας

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

*** Παραθέτουμε ακολούθως, ειδήσεις από διάφορες κινητοποιήσεις πολιτών, φορέων κλπ ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ

ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ κατέθεσαν σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου 945 αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΗ δημοτών στους οποίους έχει πληρωθεί το αντίτιμο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, των δημοτικών τελών, του τέλους για την ΕΡΤ και του ΦΠΑ, αλλά δεν έχει καταβληθεί το ΕΕΤΗΔΕ, γνωστό ως «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Το συγκεκριμένο πακέτο είναι το τρίτο κατά σειρά που κατατίθεται από τους ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ στο Δήμο Ηρακλείου, αφορά λογαριασμούς που συγκεντρώθηκαν στο κιόσκι της Πλ. Ελευθερίας και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κατά το χρονικό διάστημα από 9/12/11 έως 12/1/12.

Τα αντίγραφα των λογαριασμών συνοδεύονται από φωτοτυπίες των σχετικών αποδείξεων των μηχανημάτων αυτόματης πληρωμής σε τράπεζες καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις των καταναλωτών ότι αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» εξουσιοδοτώντας παράλληλα το Δήμο Ηρακλείου να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να μη διακόψει η ΔΕΗ Α.Ε. ή ο εναλλακτικός πάροχος την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα οι καταστάσεις με τα στοιχεία των ανωτέρω καταναλωτών κοινοποιήθηκαν στη ΔΕΗ Ηρακλείου με σχετική επιστολή.

Ο αριθμός των λογαριασμών που έχουν κατατεθεί στο Δήμο Ηρακλείου και αναφέρονται σε παροχές δημοτών του, ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 2112, ενώ υπολογίζεται ότι υπό επεξεργασία βρίσκονται ακόμα περίπου 1500 λογαριασμοί που θα διαβιβαστούν στο δήμο τις επόμενες μέρες.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΣΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ομαδικό εξώδικο για το "χαράτσι" της ΔΕΗ θα καταθέσουν οι φορείς της Μεσσηνίας που συγκροτούν το κοινό μέτωπο ενάντια στην πληρωμή του. Αυτό αποφάσισαν χθες (18/01) εκπρόσωποί τους στη συνάντηση που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους για την κατάργηση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Μάλιστα ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος ενημέρωσε ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται από τη Συντονιστική Επιτροπή Μεσσηνίας Ενάντια Στα Χαράτσια αυτοκόλλητο το οποίο θα κολλούν στο ρολόι της ΔΕΗ, ώστε σε περίπτωση που το συνεργείο πάει να τους κόψει το ρεύμα να γνωρίζει ότι το έχουν πληρώσει, εξαιρώντας όμως το ποσό του τέλους ακινήτων.

Ολοι οι εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνάντηση επανέλαβαν τη θέση τους για κατάργηση της πληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης τόνισε πάντως ότι είναι καιρός οι φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία να αποφασίσουν ποια πρακτικά μέτρα θα πάρουν από δω και πέρα, ώστε να μην πάει στράφι η μέχρι τώρα προσπάθεια.

Με σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Λούκα Παπαδήμο μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Είπε πως είναι λυπηρό να κυβερνά τη χώρα ένας τραπεζίτης τον οποίο δεν εξέλεξε ο λαός και ο οποίος αδυνατεί να καταλάβει ότι υπάρχουν Ελληνες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι. Παράλληλα έκανε έκκληση στην Πολιτεία και τη ΔΕΗ «να μην τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα σε νοικοκυριά μέσα στο χειμώνα». Επίσης ο κ. Μαργέλης αντιπρότεινε να πληρώσουν τα κόμματα από τις επιχορηγήσεις τους το τέλος ακινήτων για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδαμόπουλος στην τοποθέτησή του είπε ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν «να αποσχιστεί το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ, μέχρι τη συζήτηση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας». Το λόγο πήραν στη συνέχεια, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις που δεν πλήρωσαν το χαράτσι μαζί με το ρεύμα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μεσσηνίας Θόδωρος Μπαζίγος και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη.

Δ. ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΔΕΗ: ΑΝΑΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

Αντίθετοι ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και το δημοτικό συμβούλιο στη διακοπή ρεύματος σε όσα νοικοκυριά δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι. Με επιστολή του προς τη ΔΕΗ, ο δήμαρχος Ρόδου γνωστοποιεί «και εγγράφως ότι το δημοτικό συμβούλιο με την υπ. αρ. αποφ. 799/16-12-2011 εκφράζοντας το σύνολο της Ροδιακής κοινωνίας, θεωρεί και χαρακτηρίζει το ανωτέρω τέλος με τον τρόπο που επιβάλλεται άδικο. Η σύνδεση της μη πληρωμής του τέλους ακίνητης περιουσίας με τη διακοπή του ρεύματος είναι απάνθρωπη και απαράδεκτη. Θεωρούμε αναγκαία την αναστολή της διαδικασίας διακοπής ηλεκτροδότησης των συμπολιτών μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έκτακτο τέλος».

27 ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή, 6.00 μ.μ.

21 ΓΕΝΑΡΗ παναθηναϊκή δράση στις γειτονιές
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

Η βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας, τα νοικοκυριά βυθίζονται στα χρέη. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», για να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ οι εργοδότες μένουν πάμπλουτοι. Οι οικογενειακοί προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα από τα νέα, «αναγκαία», και «τελευταία» κάθε φορά, μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η συγκυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει παρά ένα και μοναδικό στόχο: να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης με ακόμα ποιο εντατικό ρυθμό. Αυτό το στόχο προωθεί από κοινού με την τρόικα με τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο plus. Συνεργάζονται για νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα: Δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, αφανισμό των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Με όλες αυτές τις πολιτικές που είναι επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, στο όνομα της διάσωσης του συστήματος που αυτοί υπηρετούν, στο όνομα της βιωσιμότητας του δικού τους χρέους και της διαχείρισης της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν, η πρόσβαση στο ρεύμα, στο νερό, στη μεταφορά, μετατρέπονται σε προνόμιο ελαχίστων. Ήδη εφαρμόζουν προκλητικές απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα (12% από 1η Ιανουαρίου), ενώ ακολουθούν ανάλογες αυξήσεις στο νερό και στις μεταφορές, για να πουλήσουν «κερδοφόρες» επιχειρήσεις στους αυριανούς ιδιοκτήτες τους. Το σχέδιό τους είναι ξεκάθαρο: Θα πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μπορεί να δεχθεί τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, τα 4ημερα και τα 5ωρα εργασίας.

Όμως εμείς συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά γιατί γνωρίζουμε πως: η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού είναι έμπρακτη συμβολή στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Γιατί τα χαράτσια και η ληστεία του λαού δεν έχουν τέλος και δεν έχουν αποτέλεσμα σε όφελός μας. Τα χρήματα πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα του χρέους, εμείς φτωχαίνουμε και το χρέος αυξάνει. Έτσι συγκεντρώνουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι, κλέβουν το υστέρημά μας και τα δίνουν στους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες και στην κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών. Όσο τα αποδεχόμαστε και τα πληρώνουμε θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν. Ήδη τρόικα και συγκυβέρνηση θέλουν να το μετατρέψουν σε μόνιμο μέτρο και αύριο διαρκώς θα αυξάνεται. Θέλουν να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας!

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΡΕΥΜΑ – ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ έχει ήδη συσπειρώσει ένα μεγάλο δυναμικό κατοίκων. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε πολλές πολυκατοικίες οι κάτοικοι συσπειρώνονται, δρουν, αρνούνται μαζικά να πληρώσουν, οργανώνουν την αντίστασή τους, αποτρέπουν τη διακοπή του ρεύματος. Με τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας έχουμε καταφέρει να κάνουμε το φόβο να αλλάξει στρατόπεδο. ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. Γι΄ αυτό έσπευσαν, δήθεν από κοινωνική ευαισθησία, να εξαιρέσουν τις «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, γι΄ αυτό γλυκαίνουν το χάπι με περισσότερες δόσεις. Εμείς όμως τους δηλώνουμε: Η πολιτική τους μας κάνει όλους ευπαθείς. Δεν πληρώνουμε το χαράτσι για τα ακίνητα και κανένα χαράτσι. Δεν αντέχουμε άλλο τη φορομπηξία, την ακρίβεια, τη λιτότητα. Αντιστεκόμαστε σε αυτό και σε κάθε άλλο άδικο και φορομπηχτικό μέτρο, παλεύουμε για την κατάργησή του. Νόμος είναι το δίκαιο και η επιβίωση του λαού.

ΞΕΡΟΥΜΕ ότι: Όσο περισσότεροι δεν το πληρώσουμε – αν είμαστε χιλιάδες, μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους. Τότε δεν θα μπορούν να κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Δεν θα καταφέρουν να μαζέψουν τα χρήματα που υπολογίζουν. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανατρέψουμε τα μέτρα τους μαζί με τα Μνημόνια και την πολιτική που τα γεννάει και να διώξουμε τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ και όσους τους στηρίζουν και σχεδιάζουν την εξόντωσή μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική και όσους την εφαρμόζουν

πηγές: http://politeskatatouxreous.blogspot.com/, http://politesenxaratsia.wordpress.com

No comments:

Post a Comment