Σελιδες

Friday, January 13, 2012

ΝΕA ΤΑΞΗ = ΧΡΕΟΤΟΚΙΑ = ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΝΕΟ ΕΑΜ για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

   Ποια είναι τελικά αυτή η Νέα Τάξη, η Νέα Αταξία που φέρνει σ΄όλο τον κόσμο την ανισότητα, την φτώχεια, την αστάθεια  και την τρικυμία; Είναι τα μεγάλα Κράτη ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ; Είναι οι λεγόμενες Αγορές δηλ. Μεγαλοτραπεζίτες-Τοκογλύφοι; Είναι και τα δύο μαζί και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Μήπως είναι μια κάστα αδίστακτων , απάνθρωπων κερδοσκόπων  που μοναδικός τους στόχος είναι η απεριόριστη κερδοφορία αδιαφορώντας για τους ανθρώπους; Και τα κράτη και οι «εκλεγμένες» κυβερνήσεις τι ρόλο παίζουν; Αναμφίβολα  οι Κυβερνήσεις είναι στην υπηρεσία αυτών.
    ΄Ετσι εξηγείται η συμπεριφορά ορισμένων κυβερνήσεων, που βλέπουν ως μονόδρομο την υπερχρέωση και την τοκογλυφία (χρεοτοκία),  για να μας φέρουν στην χρεοκοπία και στην πτώχευση. Να μας κατηγορήσουν ότι «καταναλώναμε» περισσότερα από ότι  είχαμε την δυνατότητα και να δεχθούμε όλα τα μέτρα διάσωσης και θεραπείας. Μια θεραπεία με αντίθετα φάρμακα ύφεσης και ανεργίας, για να μας φέρουν στην πλήρη εξαθλίωση, πείνα και λιμοκτονία. Εξαντλώντας όλα τα οικονομικά μας αποθέματα , να μην μπορούμε να αντισταθούμε ως Λαός και ως Χώρα, να χάσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Κυριαρχία, παραχωρώντας κάθε «Εθνικό Χωράφι» , στους Επικυρίαρχους και Αδίστακτους Τοκογλύφους -Τραπεζίτες (Αγορές).

   Σε άλλες (πέτρινες)  εποχές , οι τοκογλύφοι παρουσιάζονταν στην ανάγκη των συγχωριανών τους ως «Σωτήρες» και αν δεν μπορούσαν στην προθεσμία να εξοφλήσουν τα χρέη τους συν τους τόκους, τους έπαιρναν το χωράφι. Η συνέχεια γνωστή. Υποχρέωναν όλη την οικογένεια: άντρα, γυναίκα και παιδιά να εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί, ως δουλοπάροικοι  πέραν της ηθικής εκμετάλλευσης και ταπείνωσης. Αλλάζουν οι εποχές αλλά «ο Λύκος μόνο τρίχα αλλάζει και το χούι δεν τ΄ αλλάζει». Οι σημερινοί τοκογλύφοι είναι το ίδιο αδίστακτοι . Βλέπουμε  τις τράπεζες να παίρνουν  τα σπίτια και να πετάνε στο δρόμο  φτωχούς μεροκαματιάρηδες. Βλέπουμε μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν, πετώντας στον «καιάδα» της ανεργίας φτωχούς εργάτες. Βλέπουμε νέους με προσόντα σπουδών, να δανείζονται με υποθήκευση της καριέρας τους και να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.  Βλέπουμε μικρά και φτωχά κράτη να υποθηκεύουν την εθνική τους κυριαρχία και το μέλλον των παιδιών τους. Πόση απάνθρωπη αδικία πια για το χρήμα και το κέρδος!
   Ποιο είναι το σχέδιο και το κόλπο που εφαρμόζουν για την υπερχρέωση και την χρεοκοπία των λαών και των χωρών; Ποια είναι τα σκοτεινά κέντρα που αλυσοδένουν τον λαό και την χώρα μας ;
   Ποιος χειρίζεται την έκδοση ομολόγων ; Ποιος χειρίζεται την εξόφληση αυτών ; Ποιο αόρατο χέρι είναι αυτό που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας; Γνωρίζει κάτι ο ελληνικός λαός ή έστω η Ελληνική Βουλή και τα κόμματα  ή ακόμη και η Κυβέρνηση στο σύνολό της; Πώς από το 2008 μέχρι σήμερα και μάλιστα σε πλήρη επιτήρηση αυξήθηκε το Δημ. Χρέος από 262 δις σε 357 δις δηλ. 95 δις παραπάνω. Τι εξοφλήσαμε με αυτά;  Που καταναλώθηκαν, τι έγιναν; Είναι ψέματα ότι πήγαν σε μισθούς και συντάξεις. Χάθηκαν 95 δις. Τι είναι στραγάλια;
Σήμερα μας εμφανίζουν ότι θα μας κάνουν την χάρη να τα κουρέψουν , για να επανέλθουμε στο 120% του ΑΕΠ δηλαδή στη προηγούμενη θέση εκκίνησης. Το έλλειμμα αυξήθηκε ως δια μαγείας κατά 2% του ΑΕΠ, για να εμφανίσουν την Xώρα μας στην χειρότερη κατάσταση και να χρησιμοποιηθεί το μεγάλο Έλλειμμα ως αφορμή επιβολής μεσαιωνικών μέτρων. Γιατί να μην έγινε και στο Χρέος κάποια νοθεία, ευκαιρίας δοθείσης; Ποιος θα το ερευνήσει; Σε ποιόν θα έχει εμπιστοσύνη ο Ελληνικός λαός, αφού η Τράπεζα Ελλάδος δεν είναι της Ελλάδος, δεν είναι Κρατική Τράπεζα. Ποιοι είναι οι μέτοχοι της, κανείς δεν ξέρει. Ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί;
   Mόνη λύση είναι η Στάση Πληρωμής του Χρέους ,μέχρι να υπάρξει αντικειμενικός Λογιστικός έλεγχος. Σίγουρα το πληρώσαμε σε τοκοχρεολύσια  2 και 3 φορές . Αν κάτι τελικά χρωστάμε να το ρυθμίσουμε και να το εξοφλήσουμε. Ίσως όμως μετά τον έλεγχο να μην χρωστάμε ούτε ένα ευρώ. Η Στάση πληρωμής συνεπάγεται και έξοδο από το ευρώ. Μην το φοβηθούμε. Δεν είναι πανάκεια , αλλά τελικά είναι η Λύση. Τα στοιχεία μας δείχνουν τον δρόμο. Η Γερμανία με το ΕΥΡΩ αύξησε το εμπορικό της πλεόνασμα κατά 265%.Η Ελλάδα με το ευρώ αύξησε το εμπορικό έλλειμμα κατά 90%. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών επί του ΑΕΠ ανήλθε, για μεν την Γερμανία σε 41%, για δε την Ελλάδα μειώθηκε σε 91%, και τέλος η σχέση του Ελληνικού  Δημ. Χρέους με το ΑΕΠ είναι :
α)2008 Χρέος 262 δις ΑΕΠ 237 δις, β)2009 Χρέος 299 δις ΑΕΠ 235 δις, γ)2010 Χρέος 329 δις, ΑΕΠ 230 δις, δ)2011 Χρέος 357 δις ΑΕΠ 222 δις. Όλα αυτά τα δυσμενή στοιχεία προήλθαν μέσα από αυστηρή επιτήρηση και αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα «ΤΡΟΪΚΑΣ» και ΔΝΤ.
   Τι μπορούμε να περιμένουμε, παραμένοντας στην Ευρωζώνη σε μια κλειδωμένη και αμετάκλητα προσαρμοσμένη Ε.Ε. στην πιο Αντιλαϊκή, Μονεταριστική, Νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση χωρίς επιστροφή;
   Η χώρα μας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης (΄Ηλιος, Αέρας, Θάλασσα) . Είναι σταυροδρόμι πολιτισμών . Μπορεί να έχει και μια εναλλακτική αγορά με τον Αραβικό Κόσμο αν χρειαστεί. Επιτέλους δεν αξίζει η χώρα μας να καταντήσει αποικία των ΓερμανοΑγορών.
   Προέχει η Σωτηρία του λαού μας  από την φτώχεια και την μιζέρια και της πατρίδας μας από την Εθνική ταπείνωση και υποδούλωση. Η κυβέρνηση υπό του εντολοδόχου τραπεζίτη-τεχνοκράτη Παπαδήμου, με τις δυνάμεις που τον στηρίζουν , είναι επικίνδυνη για την ‘’Σωτηρία της Χώρας μας και του Λαού μας.’’ Μας έφεραν τον «Λύκο για να φυλάει τα πρόβατα».Τι σχέση μπορεί να έχει ένας εντολοδόχος και υπηρέτης του Διεθνούς Τραπεζικού Κεφαλαίου με τον απλό Ελληνικό εργαζόμενο λαό;
   Χρειάζεται άμεσα , πριν  είναι αργά, μια Ενωμένη Αριστερά όλων των δυνάμεων σε ένα Νέο ΕΑΜ, για να αρπάξει την «μπάλα» τώρα που το  υπάρχον Δικκοματικό Σύστημα την έχει χάσει. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία για να σωθεί ο Λαός μας και η Χώρα.
   Πρέπει όμως όλοι μας και κυρίως οι νέοι μας, να αφυπνισθούμε και να ανατρέψουμε την νέα «Χουντική Κυβέρνηση Παπαδήμου» αγωνιζόμενοι και φωνάζοντας ξανά  για :ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Όπως είπε και ο Γιάννης Ρίτσος ‘’σε γονατίζουν όταν θέλεις να γονατίσεις’’ και ο λαός μας πάντα αντιστεκόταν και δεν γονάτισε ποτέ. Και αυτή την φορά η ΓερμανοΕυρωπαικη επέλαση δεν θα περάσει!
                                        
               Νίκος Μπουζάνης (Φοροτεχνικός)
               Γραμματέας Π.Σ. ΔΗΚΚΙ- Σοσιαλ.Αριστερά
               Μέλος εκτελ. Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ      

No comments:

Post a Comment