Σελιδες

Saturday, December 24, 2011

Μικρό εγχειρίδιο πολιτικής ανυπακοής. Προς χρήση αυτών που πραγματικά θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο

του XAVIER RENOU
μετάφραση- επιμέλεια Ηλιόσποροι

[Attachment(s) from ILIOSPOROI included below]

Αγαπητοί φίλοι
έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το "Μικρό εγχειρίδιο πολιτικής ανυπακοής" του Ξαβιέ Ρενού (Xavier Renou).
Ένα πρακτικό εργαλείο για τη μη-βίαιη πολιτική ανυπακοή και κοινωνική άμυνα.
Συλλογική μετάφραση και επιμέλεια στα ελληνικά Ηλιόσποροι (δίκτυο νέων για την κοινωνική και πολιτική οικολογία).
Εκδόσεις Ηλιόσποροι 2011 (άδεια κοινής χρήσης creative commons, επιτρέπεται η μη-εμπορική αναπαραγωγή με αναφορά στον δημιουργό και τις εκδόσεις).
Για ελεύθερη διαδικτυακή διακίνηση.

Ηλιόσποροι

download link: - Μικρό εγχειρίδιο πολιτικής ανυπακοής, του Ξαβιέ Ρενού (εκδόσεις Ηλιόσποροι 2011) (PDF, 1.3 MB)


Μικρό εγχειρίδιο πολιτικής ανυπακοής.Προς χρήση αυτών που πραγματικά θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο

του XAVIER RENOU
μετάφραση- επιμέλεια Ηλιόσποροι

Η μη βίαιη πολιτική ανυπακοή μπορεί να έχει διάφορες μορφές: το ξερίζωμα γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, το «κατέβασμα» διαφημιστικών πινακίδων, οι κλόουν ακτιβιστές, το ξεφούσκωμα ελαστικών σε μεγάλα 4x4 πόλης, η επιθεώρηση πυρηνικών εργοστασίων από πολίτες, η παρουσία ερασιτεχνών του θεάματος, ο οικολογικός ακτιβισμός, η στέγαση μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Οι νέες αυτές μορφές πολιτικής δράσης πολλαπλασιάζονται, ενισχύονται και διαχέονται, ειδικά μέσα από την συλλογικότητα των Ανυπάκουων (Les desobeissants). Εδώ και τρία χρόνια οι Ανυπάκουοι οργανώνουν σεμινάρια πρακτικής εκπαίδευσης στην πολιτική ανυπακοή για διάφορες οργανώσεις (πολιτικές, συνδικαλιστικές κτλ) και έγιναν γνωστοί από τις επικοινωνιακές τους δράσεις.


Αυτό το εγχειρίδιο είναι εμπνευσμένο από τα σεμινάρια: πρακτικό και πολύ σαφές, αποτελεί έναν πραγματικό εκπαιδευτικό οδηγό. Έχει ένα θεωρητικό κεφάλαιο, όπου παρουσιάζονται σκέψεις γύρω από την ανυπακοή και την μη βία, αλλά και ένα πρακτικό, όπου αναλύονται όλα τα στάδια των δράσεων, από την οργάνωση έως και την πραγματοποίηση. Τέλος υπάρχουν δύο κεφάλαια, ένα αφιερωμένο στα ΜΜΕ (προτάσεις για αποτελεσματική επικοινωνία) και ένα στην δικαιοσύνη (αξιολόγηση κινδύνων και οδηγός νομικών συμβουλών). Όλα τα κεφάλαια εξειδικεύονται με παραδείγματα και φωτογραφίες.

Ο Ξαβιέ Ρενού (Xavier Renou) είναι κοινωνικός ακτιβιστής, μέλος πολλών συλλογικοτήτων (Ανυπάκουοι, Έξοδος από την Πυρηνική Ενέργεια, Γενοκτονία αλά Γαλλικά). Είναι πρώην συντονιστής της καμπάνιας για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Greenpeace, διαχειρίζεται τον ιστότοπο desobeir.net και οργανώνει σεμινάρια σχετικά με την πολιτική ανυπακοή σε όλη την Γαλλία. Έχει γράψει το βιβλίο «Η ιδιωτικοποίηση της βίας» (εκδ. Agone 2006).

Συλλογική μετάφραση και επιμέλεια στα ελληνικά Ηλιόσποροι (δίκτυο νέων για την κοινωνική και πολιτική οικολογία).

Εκδόσεις Ηλιόσποροι 2011 (Για ελεύθερη διαδικτυακή διακίνηση), www.iliosporoi.net, iliosporoi@yahoo.gr

Σε έντυπη μορφή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΝΤΙΓΟΝΗ, σε περιορισμένα συλλεκτικά αντίτυπα και συμβολική τιμή για τη στήριξη του συγγραφέα και της οργάνωσης Les desobeissants (οι ανυπάκουοι).

Περισσότερες πληροφορίες info@antigone.gr

Ηλιόσποροι - δίκτυο πληροφόρησης και ενεργοποίησης νέων για την κοινωνική και πολιτική οικολογία /// www.iliosporoi.net /// www.myspace.com/iliosporoi /// iliosporoi facebook /// iliosporoi twitter

iliosporoi - infoaction youth network on social and political ecology /// www.iliosporoi.net /// www.myspace.com/iliosporoi /// iliosporoi facebook /// iliosporoi twitter

Attachment(s) from ILIOSPOROI

1 of 1 File(s)

mikro egxeiridio politikis anypakois xavier renou [iliosporoi] 2011.pdf

No comments:

Post a Comment