Σελιδες

Tuesday, August 30, 2011

Επιτέλους, το λιοντάρι βρυχάται!! - Να σταματήσουν να πληρώνουν το Δημόσιο αποφάσισαν οι επιχειρηματίες εστίασης διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του ΦΠΑ

Στάση πληρωμών του ΦΠΑ προς το δημόσιο αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων- μελών της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), διαμαρτυρόμενοι για τη μετάταξη του ΦΠΑ στον υψηλό συντελεστή 23%, από 1η Σεπτεμβρίου 2011, στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του κλάδου, τόνισαν ότι το μέτρο θα επιφέρει χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις του κλάδου και αύξηση της ανεργίας.

Πέρα από τη στάση πληρωμών του ΦΠΑ, οι εστιάτορες αποφάσισαν άμεσα να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και να ανέβουν και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Τσάκος στο NewsIt θα υπάρξουν και νομικές ενέργειες κατά της απόφασης της αύξησης του ΦΠΑ στα προϊόντα εστίασης, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση μέχρι την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου να αποσύρει την επίμαχη διάταξη.
 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=93485&catid=13

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Σ.Ε. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ.

No comments:

Post a Comment