Σελιδες

Tuesday, December 6, 2011

Αλαλούμ καταγγέλλει η Καβάλα Oil για τη σύλληψη του CEO

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Για απίστευτο αλαλούμ, ασυνεννοησία και προσπάθεια επικοινωνιακών εντυπώσεων χωρίς ουσία κατηγορεί η Καβάλα Oil το δημόσιο, με αφορμή τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, για οφειλή όπως υποστηρίζεται… 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, υπάρχει συμφωνία με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες από τις 29 Νοεμβρίου 2011 ώστε να εκχωρηθεί η οφειλή της Καβάλα Oil για ΦΠΑ της τρέχουσας οικονομικής περιόδου ύψους 725.436 ευρώ , έναντι της βεβαιωμένης επιστροφής προς τη μητρική εταιρεία της Καβάλα Oil, Energean Oil & Gas ύψους 7.297.942,98 ευρώ (έναντι συνολικών απαιτήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο της τάξεως 12.380.914 ευρώ). Σήμερα το ΑΦΜ της Καβάλα Oil, υποστηρίζει η ανακοίνωση της εταιρείας δείχνει οφειλή 300 ευρώ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου 2011, ζήσαμε άλλο ένα περιστατικό άκρατης γραφειοκρατίας, έλλειψης συντονισμού και μοναδικού παραλογισμού του Δημοσίου Τομέα!

Η εκχώρηση οφειλής της Kavala Oil για ΦΠΑ της τρέχουσας οικονομικής περιόδου αξίας €725.436 έναντι της βεβαιωμένης επιστροφής προς τη μητρικής της Energean Oil & Gas Α.Ε. ύψους €7.297.942,98 για τη χρήση του 2010 (έναντι συνολικών απαιτήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο της τάξεως των €12.380.914), έχει συμφωνηθεί με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες από 29 Νοεμβρίου 2011.

Σήμερα:

1. Το ΑΦΜ της Kavala Oil A.E. «δείχνει» οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους €300!

2. Ενώ η ως άνω συμφωνία βρίσκεται σε ισχύ, καθώς ουδείς έχει ενημερωθεί για το αντίθετο, το ΣΔΟΕ δρώντας με τρόπο που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά προχώρησε στη σύλληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Kavala Oil και στην επικοινωνιακή αξιοποίηση του γεγονότος!

Δυστυχώς, αδυνατούμε να αντιληφθούμε και να συντηρήσουμε τις πρακτικές του Δημοσίου που έχουν φέρει τον ιδιωτικό τομέα σε κατάσταση πλήρους απορρύθμισης και απώλειας του ελέγχου των ταμειακών ροών. Παράλληλα, δεν αντιλαμβανόμαστε ούτε κατανοούμε τη σχεδόν εμμονική επιλογή του Δημοσίου να τοποθετεί και να βλέπει την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα συνεχώς «απέναντι»!

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί το Δημόσιο επιδεικνύει αυτή την πρωτοφανή επιπολαιότητα στέλνοντας έναν καταξιωμένο επαγγελματία, μηχανικό πετρελαίου στο αυτόφωρο για €300;

Γιατί ισοπεδώνονται τα πάντα και το κράτος μπορεί να συμπεριφέρεται με ασυδοσία χωρίς να αντιμετωπίζει ποτέ τις ποινές για τις οποίες «επιφυλάσσει» στους πολίτες και στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων;

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τη σημερινή δυσάρεστη εξέλιξη και καλούμε τις Δημόσιες Υπηρεσίες να πράξουν το αυτονόητο, αναζητώντας επιτέλους λύση στο θέμα συντονισμού, εσωτερικής επικοινωνίας και τεκμηρίωσης των πρωτοβουλιών και πράξεών του.

Παράλληλα, ζητάμε το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπιστίας όλων όσων έχουν πληγεί από τις σημερινές ατυχείς «πρωτοβουλίες».


www.capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment