Σελιδες

Monday, May 28, 2012

Αλέξης Τσίπρας: Τρομοκρατούν τον λαό οι «Ταλιμπάν» του Μνημονίου

«Οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Βολές και κατά Λαγκάρντ: "Το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθειά της".

Ολομέτωπη επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, χαρακτηρίζοντας «Ταλιμπάν του Μνημονίου» όσους τρομοκρατούν τον λαό.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ, αλλά και όσα δήλωσαν τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης καθώς επισήμανε ότι «οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του Μνημονίου ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές μας σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη».

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τις δηλώσεις του επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, οικονομολόγων και αξιωματούχων της ΕΕ οι οποίοι, όπως είπε, «υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και παγκοσμίως θα είναι εφιαλτικές».

Την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «οι εγχώριοι Ταλιμπάν των Μνημονίων συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού σε πλήρη υποταγή στα σχέδια της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ». Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κ. Λαγκάρντ λέγοντας πως το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθειά της. Τους φόρους, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, οι Ελληνες εργαζόμενοι τους πληρώνουν και είναι δυσβάσταχτοι.

«Για τους φοροφυγάδες, ας απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να της εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ακουμπήσει το μεγάλο κεφάλαιο και κυνηγούν τον απλό εργαζόμενο επί δύο χρόνια. Οσοι όψιμα επικριτές της τώρα εξανίστανται από τα λεγόμενά της, ας αναλογιστούν ότι αυτοί έφεραν το ΔΝΤ στη χώρα, παρουσιάζοντάς το ως εθνική επιτυχία και σωτηρία» επισήμανε.
 
Με τα συμφέροντα ο Σαμαράς
 
Σε ό,τι αφορά την πόλωση που επιδιώκει η ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου τη χαρακτηρίζει «επιστροφή στο παρελθόν» και σε αυτό το μοτίβο ο κ. Τσίπρας χθες υπογράμμισε ότι «έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, της ιδιοτέλειας και της υποτέλειας». Απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προχθές στη συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τη χαρακτήρισε «αντιπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα» και την κάλεσε να τηρήσει μία φορά τον λόγο της και να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή καθώς το κόμμα της δεν μπήκε στη Βουλή.

«Χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μαζί της. Ναι, είμαστε πάντα σε διαφορετικά στρατόπεδα. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε στις χορηγίες του κ. Χριστοφοράκου ούτε στο επισκεπτήριο πρεσβειών» είπε.

Τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης λέγοντας πως «το λόμπι της δραχμής έχει βρει τον αρχηγό του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

Η αναθεώρηση

To Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Βενιζέλου λέγοντας ότι «όψιμα ανακάλυψε την αναθεώρηση του Μνημονίου» αφού πρώτα εισηγήθηκε και ψήφισε όλους τους «καταιγιστικούς για την κοινωνία μνημονιακούς νόμους».

Παναγιώτης Τσούτσιας
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63662867


No comments:

Post a Comment